Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 2000 na szkło tylko JAKIE????????

Mieszany widok

Domyślnie 2000 na szkło tylko JAKIE????????

Witam.
    Postanowiłem zasięgnąć porady szerszego grona użytkowników Canona.
    Po tygodniach czytania rożnych testów, opiń, opisów wad i zalet różnych obiektywów mam już totalny mętlik w głowie.
    Posiadam 400D + kit z IS + 50/1.8 i wypadało by kupić coś o większym zakresie. Właśnie tylko co ?????
    Zastanawiam się nad EF28-105 f/3.5-4.5 II USM oraz 28-135 f/3.5-5.6 IS USM.
    Posiadałem już 70-200 f/4 L ale sprzedałem ponieważ niestety nie korzystam z aż takiej ogniskowej.

Co mi poradzicie ???
    Fotografuje przeważnie moje dzieciaczki oraz Moją Lepszą Połowę oraz wakacyjnie, na spacerach, miasto (czyli taki spacerzoom by się zdał)

Po głowie chodzi mi również 24-105 ( w ostateczności mogę dołożyć)

Poradźcie co wybrać bo jak jak jeszcze poczytam z tydzień to zwariuję, spakuje graty w plecak do piwnicy i zacznę wędkować.

Wiem że podobnych pytań już były setki (przez większość postów przebrnąłem) ale przeważnie posty są stare.
    Coś tam mam....

Only the dead have seen the end of war

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

http://allegro.pl/item538586685_grey...dy_barbel.html - myślę, że wystarczy i na jakąś małą wyprawę zostanie

W sumie 70-200/4.0 L dobra sprawa. No ale jeśli nie chcesz tego szkła to faktycznie pomyśl może nad 24-105L (ja bym się wtedy pozbył KITa).
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym chyba wymienił 50/1.8 na wersje 1.4 oraz dokupił stałkę 85/1.8 W budżecie się zmieścisz.

Nie piszesz, że chcesz wymienić kita na coś innego, więc wnioskuję, że jesteś z niego zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

i ta "ostateczność" będzie z tego najlepsza.. przejdź się do masterfoto na rogu sienkiewicza i wesołej do Grześka i pogadaj czy nie ma czasem 24-105 od kompletu z jakiejś 5ki - jak tak kiedyś kupiłem nówkę za cenę niższą niż były na allegro (pierwszy miałem to szkło w kielcach) właśnie z kompletu z 5ką.. oczywiście z gwarancją..
    ostre od pełnej dziury, ładny bokeh, szybkie, kolory ładne.. używałem 3 lata dokładnie do tego co ty chcesz używać - sprawdzał się znakomicie.. sprzedałem bo na stałki się przesiadłem..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    http://allegro.pl/item538586685_grey...dy_barbel.html - myślę, że wystarczy i na jakąś małą wyprawę zostanie

W sumie 70-200/4.0 L dobra sprawa. No ale jeśli nie chcesz tego szkła to faktycznie pomyśl może nad 24-105L (ja bym się wtedy pozbył KITa).
    a kita bym zostawił bo za te pieniądze szkoda sprzedawać a szeroki kąt czasem się przyda..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 03-02-2009 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kokeszka Zobacz posta
    posiadam 400d + kit z is + 50/1.8 i wypadało by kupić coś o większym zakresie. Właśnie tylko co ?????
    ef-s 18-200 is
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kokeszka Zobacz posta
    ale przeważnie posty są stare.
    akurat większosc obiektywów tez

poaza 24L MK II - 200/2.0 i 800/5.6 to od dobrego 1.5 roku nic nie wyszło.

a chyba w/w cię nie interesują wiec stare posty o sa dalej jak najbardziej aktualne

aa właśnie przeczytałem wyżej o 18-200 o którym zapomniałem.

Domyślnie

Olszewski THX ale ja tylko takie wędkarstwo:
    http://www.allegro.pl/item544028623_...4_5_6_3cz.html

Żona nie lubi białych robaków (czerwonego jeszcze jeszcze...)

A jeśli chodzi o 24-105 L to właśnie tam byłem Artus i cena zachęcająca do zakupu.
    Odrazu zapytam czy wybierałeś z kilku czy jedna i "pasowała" ?
    Coś tam mam....

Only the dead have seen the end of war

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niedawno miałem podobny dylemat i wybrałem 24-105, ale przyznam , że 24 to dla moich potrzeb zdecydowanie za mało, gdybym miał teraz wybierać to albo 135 L albo 100 2.0 i do tego jakieś 17-40 4.0,
    Używanie kita na zmianę z obiektywem za niespełna 3 tysie to trochę kuriozum. Ogólnie 24- 105 najbardziej nadaje się do reporterki, szybko ostrzy, daje ładne kolory, i zwraca uwagę (gabaryty)
    Tak jak pisałem za niewiele większą kasę możesz mieć dobrą portretową stałkę i bardzo przywoity szeroki kąt.
    Jak zwykle kwestia gustu. Jeżeli chcesz kupić jeden "uniwersalny" obiektyw , to nie sądzę, żebyś znalazł coś o równie dobrej jakości a w dodatku z L w nazwie.
    Udanych zaupów i pochwal się sprzętem.
    Jeżeli się mylę poprawcie :P
    EOS 6D + EF 50 1.4 + 24-105 L 4.0 + 430 EX II + Velbon Sherpa 600

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Na twoim miejscu - jeśli alternatywni producenci nie wchodzą do gry - to brałbym zdecydowanie Canona 24-105 który jak na mój gust także i w Cropie zdaje egzamin celująco, a za jakiś czas jak już uzbierasz jako uzupełnienie dołu, zamiast Kita...zakres poszerzyłbym Canonem 10-22mm
    W ten sposób zyskujesz super zestawik z rewelacyjnym szkłem do lanszaftów które jednocześnie kryje ci ładnie zakres między standartowymi 17mm w góre, a drugi daje ci ładny spacerzoom z krótkim Tele

A te 24 mm nie są aż takie straszne jak piszą.
    Sam przez kilka miesięcy na cropie miałem zakres od 24 w górę - i powiem ci że nie odczułem na sobie braku dołu.
    A najlepiej zrobisz jak ustawisz sobie Kita na 24mm i popstrykasz troszkę obrazków - wtedy będziesz wiedział czy obcięty zakres u dołu cię ogranicza.
    Pozdrawiam :-D
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 03-02-2009 o 23:52
    Pucha i słoki

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzem Zobacz posta
    Nie sądzę, żebyś znalazł coś o równie dobrej jakości a w dodatku z L w nazwie.
    A może?
    http://www.canon.pl/For_Home/Product..._USM/index.asp
    Regulamin pkt 8.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów