Strona 35 z 147 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    W każdej chwili wybiorę 24' kwadratowe nad 24' panoramiczne, bo to pierwsze jest po prostu większe. Marketingoludki wciskają ludziom panoramę, bo mniejszy monitor ma taką samą przekątną, co większy normalny. Więc opłaca się.
    ja mysle ze to nie miejsce na taka dyskusje ale wez pod uwage ze panoramka miesci cala fotke praktycznie na calej powierzchni monitora.. tak jest moim zdaniem wygodniej.. jak rowniez 24" w kwadracie beda wezsze wiec i wyswietlane foto bedzie mniejsze.. uprzedzajac.. do pionowej fotki mozna obrocic monitor o 90 stopni o ile posiada takowe mocowanie.. te do foto ktore ja widzialem mialy
    poza tym panorama jest bardziej naturalna dla ludzkich oczu bo jednak bez watpienia widzimy szerzej niz wyzej
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 14-01-2009 o 01:05
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.robgalbraith.com/bins/mul...id=7-9320-9876 - porównanie laptopów. Niestety, T60 jak raz, już raczej nie do dostania.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

wojkij, to też jest równie ciekawe http://www.youtube.com/watch?v=iEAGmBRC1dc
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Dopiero zaczyna

Domyślnie

haha smiech na sali
    kwadratowy telewizor zamiast panoramy, no full wypas, takie 50 cali to na pol sciany bedzie, zero walorow estetycznych i jeszcze wzrokiem takiego sie pewnie objac nie da, a co do produkcji to raczej nie ma roznicy z tego co wiem a btw panie Tomku czy 17 cali panorama ma mniej lini od normalnego gdzie to nie jest kwadrat wcale ?? rozdzielczosc ta sama lini tyle samo wiec ???

jeesoo
    Guest

Domyślnie

W każdej chwili wybiorę 24' kwadratowe nad 24' panoramiczne, bo to pierwsze jest po prostu większe. Marketingoludki wciskają ludziom panoramę, bo mniejszy monitor ma taką samą przekątną, co większy normalny. Więc opłaca się.
    Tomku : wyświetl sobie zdjęcie na full screenie na jednym i na drugim i zauważysz że na panoramie to zdjęcie jednak będzie miało wiekszą powierzchnię ... a po prawej jeszcze znajdzie się troszke miejsca na narzędzia z PS'a ... No chyba że focisz kompaktami w 1600x1200 .... ;>

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregobb Zobacz posta
    haha smiech na sali
    kwadratowy telewizor zamiast panoramy (...) a co do produkcji to raczej nie ma roznicy
    Cytat Zamieszczone przez jeesoo Zobacz posta
    Tomku : wyświetl sobie zdjęcie na full screenie na jednym i na drugim i zauważysz że na panoramie to zdjęcie jednak będzie miało wiekszą powierzchnię
    Oj, ktoś miał chyba słabe oceny z matematyki na poziomie szkoły podstawowej. P. Tomasz stwierdził, że 24" kwadratowe byłoby większe niż 24" panorama. I ma rację! Polecam długopis, kartkę papieru i policzyć pole powierzchni.

PS. Preferencje dotyczące stosunku boków w telewizji, Panie gregobb, to całkiem inna para kaloszy.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 07-02-2009 o 16:10
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01
    Oj, ktoś miał chyba słabe oceny z matematyki na poziomie szkoły podstawowej.
    A ktoś tu chyba niedokładnie czyta...

Cytat Zamieszczone przez jeesoo Zobacz posta
    Tomku : wyświetl sobie zdjęcie na full screenie na jednym i na drugim i zauważysz że na panoramie to zdjęcie jednak będzie miało wiekszą powierzchnię ... a po prawej jeszcze znajdzie się troszke miejsca na narzędzia z PS'a ... No chyba że focisz kompaktami w 1600x1200 .... ;>
    Obydwaj macie rację Rzeczywiście, na monitorze panoramicznym o przekątnej X, normalne, "lustrzankowe" zdjęcie o proporcjach 3:2 będzie chyba (nie mam czasu przeliczyć na 100%) odrobinę większe, niż na analogicznym nie-panoramicznym. Ale powierzchnię wyświetlacza większą ma ten drugi

Ja w sumie po jakimś czasie pracy z 16:10 zaczynam się powoli przekonywać... ale żeby to miało sens to zupełne minimum to 24"
    Ostatnio edytowane przez muflon ; 07-02-2009 o 16:53

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    na monitorze panoramicznym (..) zdjęcie o proporcjach 3:2 będzie chyba (...) odrobinę większe
    W pionie też?

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ale żeby to miało sens to zupełne minimum to 24"
    Ja bym to uogólnił, do stwierdzenia, że powinna to być minimalnie taka wysokość ekranu, jak w wersji niepanoramicznej. Tak się właśnie postrzega wielkość.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W pionie też?
    W poziomie też nie Jednak przeliczyłem dla sportu, żeby sprawdzić, czy jeszcze umiem:

- 24", format 16:10, zdjęcie 3:2, fit screen: 19.07x12.71 cala
    - 24", format 4:3, zdjęcie 3:2, fit screen: 19.2x12.8 cali

Czyli dla fotek w poziomie wychodzi praktycznie to samo (różnica ~2-3mm), przy, mimo wszystko wygodniejszym umieszczeniu narzędzi (miejsce z boku)

Cytat Zamieszczone przez Tom01
    Ja bym to uogólnił, do stwierdzenia, że powinna to być minimalnie taka wysokość ekranu, jak w wersji niepanoramicznej. Tak się właśnie postrzega wielkość.
    A tu to się w ogóle zgadzam w 100%. Zwłaszcza jak się je postawi obok...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Coś mi tu nie gra... temat ma tytuł "laptop do zdjęć" a widzę dyskusję o 24" panorama vs nie panorama?
    Pohamować się proszę ! :-?

Strona 35 z 147 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów