Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Tanie obiektywy do pełnej klatki

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

banan82, czy uwazasz ze jest sens do 17-40 dokupic 28/1.8? tak mi chodzi po glowie ten obiektyw, ze wzgledu na swiatlo; czy jak ale podejrzewam i tak sie skonczy na 35L?Do uzywania z pelna klatka...
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez preinwher Zobacz posta
    A co byś polecił szerszego od 28mm, chodzi o pejzaże.
    sigma 20/1,8 - bawiłem się nią dłuższy czas i mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła, jasna, szeroka, ostra i za trochę ponad tysiąc
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    20/2.8 canona niestety nie polecę ani na pełną klatkę ani na crop.
    Na 400d, kit na pełnej dziurze lepiej rysował niż to szkło, jest to wzorcowy przykład stałki która nie sprawdziła się w epoce cyfrowej.
    Nie demonizuj tak, fakt ze sam porownywalem na 350D z kitem i faktycznie kit okazal sie lepszy. Natomiast na 5D to szklo odzywa, swoim katem i rozdzielczoscia, ktora zbierana jest juz z calej klatki. Ja je czesto uzywam nawet na f/2.8 i do slubow i na wakacje warto zabrac taki szeroki kat do plecaka, bo duzo miejsca nie zajmuje. Podobny, bardziej uniwersalny i tanszy moze byc 20-35/3.5-4.5 ale nie mialem i nie sprawdzalem.
    Kolega wyciagnal ostatnio 28/2.8 za 400zl z oslona. Bede sie z nim widzial to porownam z 28/1.8 i cos napisze.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzychoo Zobacz posta
    banan82, czy uwazasz ze jest sens do 17-40 dokupic 28/1.8? tak mi chodzi po glowie ten obiektyw, ze wzgledu na swiatlo

Moim zdaniem jest sens, sam mam oba. 17-40 wtedy, gdy jest dużo swiatła i duża głębia ostrości nie przeszkadza, stałka odwrotnie

Domyślnie

Ponieważ temat dotyczy obiektywów bardziej budżetowych na pełnej klatce... Czy używał ktoś Sigma 17-35 F2.8-4 EX DG ASP? Ewentualnie Tamron AF SP 17-35mm F/2,8-4 Di LD Asp. (IF)? Czy ten Tamron w ogóle pod pełną klatkę się nadaje? Czasami te szkła na rynku wtórnym można w rozsądnej cenie kupić, ciekaw jestem jak współpracują z 5D.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Nie demonizuj tak, fakt ze sam porownywalem na 350D z kitem i faktycznie kit okazal sie lepszy. Natomiast na 5D to szklo odzywa, swoim katem i rozdzielczoscia, ktora zbierana jest juz z calej klatki. Ja je czesto uzywam nawet na f/2.8 i do slubow i na wakacje warto zabrac taki szeroki kat do plecaka, bo duzo miejsca nie zajmuje. Podobny, bardziej uniwersalny i tanszy moze byc 20-35/3.5-4.5 ale nie mialem i nie sprawdzalem.
    Kolega wyciagnal ostatnio 28/2.8 za 400zl z oslona. Bede sie z nim widzial to porownam z 28/1.8 i cos napisze.
    Czekam na porównanie. Może jakieś sample z tej 20mm f/2.8 chodzi oczywiście o 5d
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ygd Zobacz posta
    Ponieważ temat dotyczy obiektywów bardziej budżetowych na pełnej klatce... Czy używał ktoś Sigma 17-35 F2.8-4 EX DG ASP? Ewentualnie Tamron AF SP 17-35mm F/2,8-4 Di LD Asp. (IF)? Czy ten Tamron w ogóle pod pełną klatkę się nadaje? Czasami te szkła na rynku wtórnym można w rozsądnej cenie kupić, ciekaw jestem jak współpracują z 5D.
    Dział i to całkiem nieźle. Nieco mydli w rogach na otwartej przysłonie. Poszukaj na forum bo Cichy testował to szkło z 5D. Są nawet sample.

Domyślnie

Dzięki za info
    Digital manipulation kills photography.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Poszukaj na forum bo Cichy testował to szkło z 5D. Są nawet sample.
    Jak ktoś znajdzie te testy to można by linka wkleić. Z pewnością się przyda.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Czekam na porównanie. Może jakieś sample z tej 20mm f/2.8 chodzi oczywiście o 5d
    raw.fotosite.pl
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jak ktoś znajdzie te testy to można by linka wkleić. Z pewnością się przyda.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=30164
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 28-01-2009 o 15:23 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów