Strona 191 z 1000 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291691 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 901 do 1 910 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Troche chyba sie z tym rozpedziles wg mnie.
    No chyba ze mowisz o f4 i w gore
    Af tez moglbyc szybszy i lepszy, chyba ze mowisz o mkii.
    kusy ma ostrą sztukę od 1.4 zrobiłem tym szkłem jeden slub i praktycznie cały czas1.4-1.6 i fakt do ok 3m potem 35L go kładzie na łopatki.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pewnie, że wystarczy. Jaka różnica, co wozisz w bagażniku?
    Swoją drogą, to oddajesz odbitki 10x15 czy 30x30? Bo to jednak jest drobna różnica.
    Sprawa wyglada tak ze jeszcze nie oddaje odbitek bo dopiero zrobilem trzy sluby znajomym i powoli sie przymierzam do robienia tego zarobkowo a nie chce tego zaczynac bez zapasowego korpusu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez adi760303 Zobacz posta
    A jaki masz główne body? i jakie obiektywy?
    40d + tamron 28-75/2.8 + 17-85 is usm. Zbieram na cos lepszego, a 17-85 jak narazie nie bardzo sie przydaje
    Ostatnio edytowane przez marcin210178 ; 18-01-2009 o 15:21 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

nie dziwie sie ze sie przydaje bo ciemne, pomysl o lampie
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

40d + tamron 28-75/2.8 + 17-85 is usm. Zbieram na cos lepszego, a 17-85 jak narazie nie bardzo sie przydaje[/QUOTE]

Jak się nie przydaje to sprzedaj i dołóż i spróbuj zakupić cos co ci będzie bardziej potrzebne. Czy to obiektywu jakis bardziej szeroki czy lampe błyskowa jeżeli tylko będziesz coś takiego chciał.

Co do body. Sam osobiscie go nie używałem chodz znam kolegów którzy go z sukcesem używaja - chodz wydaje mi się ze XXD będzie lepszym wariantem niż XXXD - ale jeżeli na 2 body smiało moze być jeżeli będziesz wszystko obskakiwał podstawowym body

W zasadzie jak ktos ma już 2 body to stara się robić zdjęcia jedyn i drugim body gdzie na jednym jest np. ultraszeroki obiektyw a na drugim wiekszy zoom (oczywiscie wariantów typu na jednym stalka a na drugim inna stałka , lub stałka zom itp moze być wiele w zaleznosci od potrzeb i posiadanego sprzętu)

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    No to może ja troche z innej beczki
    Od pewnego czasu zastanawiałem się nad zmaną systemu, oczywiście z powodu aefa (D3 mi chodził po głowie) ale m.in. opinie Trampka w wątku http://canon-board.info/showthread.php?t=40441&page=6 skłoniły mnie do pozostania w gronie zadowolonych klientów Canona...
    ponieważ chcę rozbudować "system" a przede wszystkim kupić korpus ze skutecznym AF myślę na 1D mark3, do reportażu, a zostawić 5D do plenerów, ew. ślubu i jako drugi korpus.
    zastanawia mnie jednak mała ilość osób z pośród znanych mi fotografów ślubnych, które używają ten korpus i tu pytanie - jakie widzicie wady takiego rozwiązania, co ew. powstrzymuje Was przed zakupem marka???
    Obrazek ma ładny (w każdym razie do reporterki wystarczający), ergonomia ok, bagnet jedynie słuszny, bardzo dobry af z znakomicie rozłożonymi punktami krzyżowymi, zresztą dużo lepiej rozłożonymi niż w najkonie (dzięki cropowi są one praktycznie w mocnych punktach kadru), dobra bateria, używalne iso 3200, cena używki w granicach 5D2
    wady - crop 1,3- czy jest to aż tak wielka wada, innych nie znam (jeszcze)

Prosze potraktować mój post jako wstęp do luźnej dyskusji , nie chcę porad w stylu "kup se Ds3" - nie kupię bo za drogi, (a Ds2 mi nie leży) inne wypowiedzi mile widziane
    i co NIKT nie myślał nad zakupem 1Dmk3????
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kusy Zobacz posta
    i co NIKT nie myślał nad zakupem 1Dmk3????
    Ja mysle
    Robilem nim jeden slub, niecaly (glownie na zabawie). Obrazek blizej 40d niz 5d. Af i szybkosc wg mnie lepsza niz w d700. tylok cropa i tego lcd za 8kPLN nie moge przebolec. Troszke za krotko go mialem zeby moc cos wiecej powiedizec. zobaczmy jak sie sprawy rozwina w sezonie to moze wpadnie mi do torby.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Ja mysle
    Robilem nim jeden slub, niecaly (glownie na zabawie). Obrazek blizej 40d niz 5d. Af i szybkosc wg mnie lepsza niz w d700. tylok cropa i tego lcd za 8kPLN nie moge przebolec. Troszke za krotko go mialem zeby moc cos wiecej powiedizec. zobaczmy jak sie sprawy rozwina w sezonie to moze wpadnie mi do torby.
    O! jak af wg Ciebie lepszy od D700 to duży PLUS (o lepszym rozmieszczeniu punktów już wiem), obrazek myślę że będzie łatwiejszy do opanowania niż z D700/D3, zresztą wywołałem kilka plików zassanych z sieci i uzyskałem przyjemne "canonowskie" odbitki, o czystych barwach, może bez tych pasteli z 5D,ale nadal ładne, szumy też były akceptowalne (3200), masz może jakieś rawy/jpg??? z 1dmk3, może ktoś inny chce się podzielić plikami (wystarczy wywołany jpg z raw-a jeżeli tak to prosze na priv, głównie zależy mi na czymś z zabawy/ew ślubu z małą GO....będę wdzięczny
    pozdrawiam
    CANON...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Pewnie, że wystarczy. Jaka różnica, co wozisz w bagażniku?
    wozisz back-up w bagażniku? z kościoła będziesz wybiegał do auta podczas przysięgi?
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    wozisz back-up w bagażniku? z kościoła będziesz wybiegał do auta podczas przysięgi?
    Wybacz, to chyba moja sprawa co gdzie wożę, jak pracuję i kiedy wybiegam z kościoła. Zresztą, co to ma do rzeczy?
    Jarek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta

sprzęt pada podczas przysięgi akurat? : ))))

Strona 191 z 1000 PierwszyPierwszy ... 91141181189190191192193201241291691 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów