Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czym się różnią modle WH i WE - podstawą?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Czym się różnią modle WH i WE - podstawą?
    Tak. Tu opisane:
    http://monitory.mastiff.pl/opisy.php...can%20S2231WHK
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy trzeba instalować soft z CD jeśli monitor będzie kalibrowany EyeOneDisplay2? Póki co zainstalowałem profil icc z płyty i zmniejszyłem jasność o połowę żeby nie oślepnąć.

PS
    Kupiłem w końcu S2231W-E
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 21-01-2009 o 20:14

Domyślnie

I jakie pierwsze wrażenia?
    Kilka Canonierek i rurek.
    Zapraszam www.ozminfoto.com

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    I jakie pierwsze wrażenia?
    Taki kiepski, że pewnie nie warto o nim pisać
    A tak poważnie ja używam go do pół roku i gorąco polecam. Po kilku latach pracy na różnych LCD zacząłem mieć kłopoty z oczami ... Teraz od pół roku mój wzrok odpoczywa. Stabilizacja podświetlenia, o której wspomina Tom01 jest nie do przecenienia, kolory oraz świetna praca przy sztucznym oświetleniu, wieczorami. Nie ma co się zastanawiać ludziska, tylko kupować
    Polecam sieć Vobis, gdzie można ten monitor zamówić i zanim się kupi potestować. Ja tak zrobiłem, byłem w sklepie dwa razy, posiedziałem po 2 godziny i potem podjąłem decyzję. To jest pewien komfort dla tych, którzy chcą wydać te 2,5 tyś. lub więcej.
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 22-01-2009 o 10:39
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    Stabilizacja podświetlenia, o której wspomina Tom01 jest nie do przecenienia, kolory oraz świetna praca przy sztucznym oświetleniu, wieczorami. Nie ma co się zastanawiać ludziska, tylko kupować
    Jak się ma podświetlanie LCD lampami jarzeniowymi, nawet z takimi wymyślnymi stabilizacjami do podświetlania diodami LED? Nie jest to przypadkiem tak, że te świetlówki to już przestarzała technologia i lepiej kupić monitor z LED'ami?

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Jak się ma podświetlanie LCD lampami jarzeniowymi, nawet z takimi wymyślnymi stabilizacjami do podświetlania diodami LED? Nie jest to przypadkiem tak, że te świetlówki to już przestarzała technologia i lepiej kupić monitor z LED'ami?
    Pewnie, że lepiej taki kupić. Tylko powiedz mi, gdzie taki monitor możesz sobie obejrzeć i ile za niego wydać. Nie miałem okazji się o tym przekonać dotychczas, ale nasi grupowi spece zapewne tak, więc niech napiszą.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A co mam pisać? Siedzę już 2 dni po 14 godzin non stop nad zdjęciami Kupiłem z podstawą EzUp i dzięki temu mogłem zmieścić monitor pod półkę, ekran ok 10 cm lub mniej(!) nad biurkiem. W końcu mam porządny monitor.
    Póki co ustawiłem 54% jasności i 94% czerwonego. Bez kalibracji ciężko coś stwierdzić, ważne, że mam pełne przejścia tonalne bez schodków Wydaje mi się ciut za ciepły, czerwienie trochę płoną. W weekend przyniosę EyeOne i podciągnę kolorki (chyba). Ogólnie ciepły odcień (6500K), na icc z płyty CD od monitora.
    Cena 2400 brutto lub 2369 zł na Fvat, kupiłem w pierwszej cenie bo był szybciej dostępny i odbierałem osobiście (wielkie pudło!).

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Podświetlenie LED wydaje się być naturalną drogą rozwojową LCD. Tyle, że na razie (od wielu lat) jest na rynku tylko jeden faktycznie dobry. Nec Spectraview Reference 21. Kosztuje bagatela ponad 20 tys zł. Wszystkie niskobudżetowe rozwiązania są znacznie gorsze niż świetlówki.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Wydaje mi się ciut za ciepły, czerwienie trochę płoną. W weekend przyniosę EyeOne i podciągnę kolorki (chyba). Ogólnie ciepły odcień (6500K), na icc z płyty CD od monitora.
    Bo fabrycznie jest trochę "za ciepły", jakieś 500K. Tak też podają w testach na prad.de. Zmień sobie na 7000K i w ScreenManagerze i zobaczysz, że wtedy jest lepiej. Przynajmniej ja tak pracuję i jestem zadowolony. Kalibracja pewnie ten problem rozwiąże.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów