Więc o to chodzi. To akurat mogę łatwo wyjaśnić, mam problemy z kolanami i nie mogę klękać. W drugiej połowie meczu siedziałem "dupskiem" na parkiecie, ale tych zdjęć akurat tutaj nie wrzuciłem.
Na piłce nożnej nie mogę siedzieć na krzesełku bo przeważnie piszę relacje z meczu (równocześnie robię zdjęcia) i w pozycji siedzącej nie widać na jakim metrze dzieje się akcja. Nie chcę pisać że ktoś strzelał z 16 metra, a strzelał z np. 30.
Mam już w planach kupienie małego rozkładanego krzesełka do meczów w których robię tylko zdjęcia, bez relacji.
58 inaczej się nie da wykadrować. Moim zdaniem dwaj zawodnicy z lewej są integralną częścią zdjęcia bo uczestniczą pośrednio w akcji. Również zawodnicy z prawej pokazują gdzie stali, to była szybka kontra i to zdjęcie ma to oddać. Dodatkowo jeżeli "zbliżę" zawodnika w powietrzu jakość obrazu znacznie spadnie, na hali było ciemno i zdjęcia były robione na ISO 1600 a to oznacza mocny szum. Już i tak zdjęcie nie wygląda najlepiej.
Co do 59. To kwestia gustu, moim zdaniem centralną i najważniejszą postacią jest rozciągający się zawodnik. Z lewej strony nic nie było, a z prawej była podstawa kosza w formie wielkiej błękitnej ściany. Nawet widać jej fragment. Leżąca koło zawodnika piłka "wzbogaca" kadr.
Tutaj zdjęcie było robione z przysiadu, ale faktycznie mogłem z aparatem "zejść" niżej, do poziomu klatki piersiowej. Zawodnikowi "cojones" lekko wystawały więc w lewo nie za bardzo mogłem się przesunąć, zdjęcie nie nadawałoby się do publikacji.