Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Używane dSLR czyli jak kupować lustrzankę z drugiej ręki

Mieszany widok

sheste
    Guest

Domyślnie

Zraziły mnie opinie,że bardzo amatorski i w ogóle nie daje możliwości rozwoju. Duzo postow na tym forum było na ten temat, że jeśli chce się aparat do robienia zdjęc dziecku/na imprezach rodzinnych to 1000D bedzie idealny. Spotkałam się też z opinią, że ma on strasznie słaby tryb manualny [czyli to,co przede wszystkim interesuje kiedy kupuje sie lustrzanke] chociaż nie wiem dokładnie o co chodziło.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheste Zobacz posta
    Zraziły mnie opinie,że bardzo amatorski i w ogóle nie daje możliwości rozwoju.
    Jest (z wyjątkiem fps w RAW) lepszy od 350D, który mam i który dał mi duże możliwości rozwoju. AF jest gorszy niż 400D ale działa.

Spotkałam się też z opinią, że ma on strasznie słaby tryb manualny [czyli to,co przede wszystkim interesuje kiedy kupuje sie lustrzanke] chociaż nie wiem dokładnie o co chodziło.
    To już jakieś brednie. M jest M. Identyczny we wszystkich lowendowych lustrzankach Canona.

W dwucyfrowych jest łatwiej, bo są dwa kółka ale kasa jest wtedy nieco inna...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Duzo postow na tym forum było na ten temat, że jeśli chce się aparat do robienia zdjęc dziecku/na imprezach rodzinnych to 1000D bedzie idealny.
    Hmm.. To coś złego?:smile: Ja wielokrotnie pisałem, że 1000D bardziej podchodzi mi pod 450D, tylko z racji cięcia kosztów musieli obciąć też funkcje. Ale nie obcieli ich duzo, i nie są to tez funkcje bez ktorych nie da sie zyć. Funkcjonalnośc i obsługa jest ta sama i bzdurą jest, że ten aparat nie pozwala na rozwój!

Spotkałam się też z opinią, że ma on strasznie słaby tryb manualny(...) chociaż nie wiem dokładnie o co chodziło.
    Ja dwa razy.. Tryby manualne ma, kręcic kółkiem nastaw mozna, więc już jest połowa sukcesu. Ludzie strasznie plują na to, że nie ma WB w skali Kelvina, ale z tym też da się żyć. Mozna robić korekcję WB, tylko w inny sposób. Brakuje pomiaru punktowego swiatła, ale to też nic.. reszta jeśli chodzi o oprogramowanie to to samo co 450D i naprawdę polecam:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Ludzie strasznie plują na to, że nie ma WB w skali Kelvina...
    Niestety żaden model xx0D nie posiada takowej funkcji.
    EOS + Speedlite

sheste
    Guest

Domyślnie

Czyli generalnie 1000D to wcale nie taki zły aparat?
    już sama nie wiem co myśleć, co człowiek to opinia, a ja sie nie przekonam o tym w minute, przez którą trzymałam go w Saturnie. [ochydny ten korpus, ochydny. ale to nie o fakture korpusu chodzi przeciez, do kazdego da sie przyzwyczaic]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Niestety żaden model xx0D nie posiada takowej funkcji.
    Oczywiście, że żaden, ale jesli wypowiadają się na ten temat ludzie, którzy posiadają juz puszki klasy xxD, oraz xD, to uwazają to za spory mankament. Niemniej uwazam, że poczatkującym amatorom nie bedzie to az tak potrzebne. Wystarczą Wartości zdefiniowane przez aparat, wzorzec bieli, do tego korekta: Niebieski-Czerwony; Zielony-Magenta i wystarczy..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

sheste
    Guest

Domyślnie

A możecie mi powiedzieć jak to jest z wyświetlaczem w 1000D? bo w 350D wiadomo, są dwa. w modelach powyżej jest jeden z czujką na wygaszanie przy zbliżeniu twarzy. A co z 1000D?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Cool

A możecie mi powiedzieć jak to jest z wyświetlaczem w 1000D? bo w 350D wiadomo, są dwa. w modelach powyżej jest jeden z czujką na wygaszanie przy zbliżeniu twarzy. A co z 1000D?
    Matko, a po co Ci takie *******y?
    Kto sobie tym bedzie glowe zawracal?
    Kupujesz specyfikacje czy puszke do robienia fotek?

Puszka to dopiero poczatek, pomysl o calej reszcie - o jakis szklach np.
    Bo zadne zdjecie nie wyjdzie Ci lepiej jezeli bedziesz uzbrojony w .. "czujke na wygaszanie przy zblizeniu twarzy.."

Domyślnie

A możecie mi powiedzieć jak to jest z wyświetlaczem w 1000D?
    W 1000D jest tylko Jeden. w 450D był 3" + Czujka zbliżenia oka, a w 1000D jest 2,5" i bez czujki, ale niech mnie axk poprawi..

sheste
    Guest

Domyślnie

to pytanie akurat wynikało z czystej ciekawości i nie ma żadnego wpływu na moją decyzję

wiem,że tutaj głównie dyskutuje sie o canonach [to logiczne], ale wiecie coś na temat Pentaxów? K200D, K-m, K100D? widze, że nie są one po wygórowanych cenach [mieszcza sie w moich możliwosciach finansowych] ale tylko jedna osoba z mojego otoczenia używa pentaxa i w sumie jej opinia niewiele mi da, bo korzysta wyłacznie z automatu.. [eh..]

Uprawnienia umieszczania postów