Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddarc Zobacz posta
    Myślę sobie tak....jak Mark II ma dawać gorsze wyniki niż mój 30D ( w rozdzielczości szkła ) to może warto pomyśleć na najbliższy rok o 50D 15 Mpx
    Tylko pytanie jak to jest możliwe skoro rozmiar pikseli jest identyczny (6.4µm)?

BTW: Porównanie 1DmkIII vs. 5D mkII - http://www.davidejackson.com/blog/
    Wygląda na to, że jedynka pod względem szumów leży i kwiczy i to mimo większych pikseli.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-01-2009 o 22:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BTW: Porównanie 1DmkIII vs. 5D mkII - http://www.davidejackson.com/blog/
    Wygląda na to, że jedynka pod względem szumów leży i kwiczy i to mimo większych pikseli.
    Czy mi się coś z oczami porobiło, czy w tym teście pierwsze kilka fot z 5dII jest trafionych w obrus a nie w stopkę lampy, zupełnie gdzie indziej niż w MarkuIII ? Jakiś żart chyba No chyba że to takie odszumianie w 5dII że wszystko mydlane
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Czy mi się coś z oczami porobiło, czy w tym teście pierwsze kilka fot z 5dII jest trafionych w obrus a nie w stopkę lampy, zupełnie gdzie indziej niż w MarkuIII ? Jakiś żart chyba No chyba że to takie odszumianie w 5dII że wszystko mydlane
    parę zdjęć jest mydlanych, bo AF faktycznie źle został ustawiony. Jedna część pilota ostra, druga mydlana...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów