Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

Szczególnie że Ds III może nie być tak długo nr1 u Canona jak II.
    no to teraz wypada się chyba zastanowić po co tak na prawdę kupuje się aparat. Jaki jest sens wiecznie gonić za numerem 1? Co brakuje ds3? Oczywiście każdemu w/g potrzeb - mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    chciałbyś mieć matycę średnioformatową w 1ds mk4 z ceną niższą niż chcą za 1ds mk3 takich rzeczy to nawet w erze nie ma
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Bywalec

Domyślnie

chciałbyś mieć matycę średnioformatową w 1ds mk4 z ceną niższą niż chcą za 1ds mk3
    a gdzie ja tak napisałem?
    chciałbym aby było tak:
    ds4 - średni format - niech kosztuje 35 tys. czyli "prawie" tyle co mamiya (no takie porządne prawie :-D)
    ds3 - tanieje i kosztuje jakieś 15 tys. co moim zdaniem jest już ceną całkiem normalną za taką puchę
    znając życie wtedy musiałby ktoś komuś ustąpić bo byłoby za ciasno, więc;
    wraz z końcem ds3 wychodzi 5dmk3 z af z ds3 (i wszelkimi duperelami typu filmy) zastępując ds3
    pozdrawiam
    Tomek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekde Zobacz posta
    no to teraz wypada się chyba zastanowić po co tak na prawdę kupuje się aparat. Jaki jest sens wiecznie gonić za numerem 1? Co brakuje ds3? Oczywiście każdemu w/g potrzeb - mnie osobiście mogłaby do ewentualnego ds4 kusić jedynie matryca średniego formatu - bo kto wie czy do tego nie dojdzie - i nic poza tym. ds3 jest dla mnie sprzętem kompletnym - skrojonym na miarę potrzeb, z jedną tylko wadą - nienormalną ceną.
    Popieram to zdanie - ile można zmieniać puszki - popieram też to, że warto mieć dwie takie same - nie ma dylematu, którą wyciągnąć - wyciąga się tę przy której jest adekwatne szkło Oskarkowy, po prostu kup puszki, podnieś deko ceny i gol kapustę, jedź na wakacje i będzie git.
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 10-01-2009 o 00:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Najzabawniejsze jest to że koledzy wybierajacy opcję " poczekaj na Ds 4" zapominają że po nim niedługo będzie Ds 5 itd,itd...Nikt nie musi mieć jedynki ale jeśli chce, czy musi ,no to po prostu trzeba kupić.Bariera jest bardziej psychiczna niż finansowa.Trochę zaboli,ale to szybko mija.Nikon D3x
    który jest odpowiednikiem Dsa rozwial swoją ceną legendy o aparatach porównywalnych z Ds-em a kosztujących dużo mniej [w innych systemach].Aparat jest adresowany
    w określony segment nabywcy i basta.Jesli ktoś pisze o horrendalnych cenach to aparaty foto to:małe piwo.Małe piwo ,bo jeśli popatrzymy na najwyzszą półkę w samochodach,instrumentach muzycznych itd ,itp to maloobrazkowe
    foto nie szokuje.Bardzo bym chcial aby świat nie był komercyjny,ale ten "experyment" nie wyszedł.I wiem że nie kupię Bentleya,Stradiwariusa..Czemu miałbym snuć wizję że stanieją i kupię Tyle trochę żartem :smile: bo i tak zdrowie najwazniejsze :smile: Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów