Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Domyślnie

kmleon, nie sztuka ostrzyć na obiekt nieruchomy, wyjdź i porób sobie zdjęcia chociażby autom i sprawdź ile będzie ostrych.
    Eos 500N/24f2.8/50f1.8/85f1.8

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gkmrtoip Zobacz posta
    kmleon, nie sztuka ostrzyć na obiekt nieruchomy, wyjdź i porób sobie zdjęcia chociażby autom i sprawdź ile będzie ostrych.
    Ale ja nie robię zdjęć autom... ;-)
    OK.... Zrobiłem swoje własne testy AF'a tego aparatu, które zresztą w tym wątku opisałem - ale przecież nikt nie musi wierzyć facetowi ..... itd. Dla mnie, podkreślam - dla mnie - sprzęt jest świetny, a fotki z niego wychodzą genialne. Wreszcie mam ostrość tam gdzie chcę i mogę korzystać ze wszystkich moich obiektywów od pełnej dziury. Ale nie będę się tu powtarzał. Kto chce ten sobie kupi, kto inny wybierze nikona, czy 1ds'a. Byle wszyscy byli zadowoleni. Ja osobiście, po nie do końca udanym zakupie 40D jestem wreszcie spowrotem zadowolonym klientem Canona, a byłem nim tylko w momencie zakupu EOS'a 50e...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Ale ja nie robię zdjęć autom... ;-)
    OK.... Zrobiłem swoje własne testy AF'a tego aparatu, które zresztą w tym wątku opisałem - ale przecież nikt nie musi wierzyć facetowi ..... itd. Dla mnie, podkreślam - dla mnie - sprzęt jest świetny, a fotki z niego wychodzą genialne. Wreszcie mam ostrość tam gdzie chcę i mogę korzystać ze wszystkich moich obiektywów od pełnej dziury. Ale nie będę się tu powtarzał. Kto chce ten sobie kupi, kto inny wybierze nikona, czy 1ds'a. Byle wszyscy byli zadowoleni. Ja osobiście, po nie do końca udanym zakupie 40D jestem wreszcie spowrotem zadowolonym klientem Canona, a byłem nim tylko w momencie zakupu EOS'a 50e...
    Czy należy rozumieć że focus w 40stce był słabszy niż w nowej piątce ?

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    o ile pamiętam, to kolega kmeleon miał problem ze skalibrowaniem szkieł w 40D...
    Natomiast AF w nowej piątce jest inny niż w 40D - gorszy w niektórych warunkach, ale (również wg moich obserwacji) bardziej powtarzalny

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Zależy jak na to spojrzeć, jeśli masz rozkalibrowane szkła, to jest słabszy, jeśli masz skalibrowane to w zasadzie bez różnicy (ok, trochę lepszy) z dokładnością do rozmieszczenia punktów AF i ich + krzyżowości...

Cytat Zamieszczone przez ARN Zobacz posta
    o ile pamiętam, to kolega kmeleon miał problem ze skalibrowaniem szkieł w 40D...
    Natomiast AF w nowej piątce jest inny niż w 40D - gorszy w niektórych warunkach, ale (również wg moich obserwacji) bardziej powtarzalny
    Dobrze pamiętasz, to był właśnie ten problem... Ogólnie 40D jest bardzo fajną puchą... ale... jest cropem...
    No i zgadzam się, ten AF w 5DII jest jakiś taki bardziej precyzyjny, ale wolniejszy - 40D ustawia szybko i prawie po ciemku, ale jakoś tak niedokładnie - ale lepiej było by to przetestować na dobrze skalibrowanych jasnych stałkach...
    Ostatnio edytowane przez kmleon ; 08-01-2009 o 00:56

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów