Strona 6 z 24 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 238

Wątek: Kryzys a cena sprzetu

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Cena piątki u znanego TIPa z 4600 na 5100/5200 co to euro wyprawia.
    mysle, ze to po prostu wykorzystywanie sytuacji. ceny innych aparatow stoja w miejscu - rosnie tylko cena 5d. jak to jest, ze 40-stka nie podrozala ani zlotowki? albo 50d?

swoja droga ciekaw jestem dlaczego nagle nikon d700 wypadl pare dni temu z ofert sprzedazy dwoch TIPow z poznania i nie chce sie pojawic. ktos wie moze?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Nie, no to wiem, z czystej polskiej zawisci chce tez sie pochwalic ze mam 5d, ja zdjec nie robie, ja mam tylko sprzet. No niestety nie mialem takiej szansy zeby zaczac od 5d jak Ty
    Ja nie zacząłem od 5D, a sens tego co powiedziałem jest taki że mało kto kupuje tutaj sprzęt z rzeczywistej potrzeby, bo zdecydowana większość z userów CB to zwykli amatorzy. Więc używanie przez ciebie argumentu "albo potrzebujesz albo nie" jest dla mnie zupełnie chybione, bo większość tutaj nie ma pilnej potrzeby wymiany sprzętu i może poczekać aż chwilowo rozchwiany rynek i nie mający żadnych fundamentalnych podstaw kurs dolara względem złotówki się odwrócą.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To prawda. Działa to też w drugą stronę. Amator jeśli go stać może sobie kupić Ds-a z zestawem L-ek i to w momencie gdy jest drogi. I nie musi tego uzasadniać potrzebą. Kupuje bo chce mieć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    mysle, ze to po prostu wykorzystywanie sytuacji. ceny innych aparatow stoja w miejscu - rosnie tylko cena 5d. jak to jest, ze 40-stka nie podrozala ani zlotowki? albo 50d?

swoja droga ciekaw jestem dlaczego nagle nikon d700 wypadl pare dni temu z ofert sprzedazy dwoch TIPow z poznania i nie chce sie pojawic. ktos wie moze?
    I znając zycie 90% sprzętu RTV/AGD i komp który nagle podrożał bo dolar/euro zdrożało leży na magazynach/sklepach w polsce od dawna kupiona po starej cenie.

Coś już napisał Awatar CeErIOiKs
    Miasto
    Plock

Domyślnie Kryzys vs Sprzęt Foto

Szukałem...nie znalazłem.
    Ma ktoś może informacje co by sprzęt miał pójść mocno w górę ? ( 20-30% ) w związku z całym tym "kryzysem" na rynku ?

Słyszałem rożne opinie ale nie na CB, a raczej od ludzi z branży IT...

Pozdrawiam
    5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
    Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
    Criodesign.pl - Crio Art Design

Domyślnie

Myślę, że jest to możliwe. Raczej potanieje
    Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |

Zablokowany

Domyślnie

Toś ciekawie wymyślił, euro w górę, a sprzęt potanieje...No.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Parę takich opinii mozna na forum przeczytać. Ja jestem wprost przeciwnego zdania: wg mnie kryzys spowoduje spadek cen a nie ich wzrost. Sprzet foto nie jest towarem 1-szej potrzeby więc popyt na niego spadnie, a to wymusi na producentach obnizki cen/promocje/wyprzedaze itp.

Są 2 możliwości:
    1. Canon ma wyskoie koszty produkcji (małe marze) - wtedy sprzet nie stanieje, zostanie natomiast mocno ograniczona produkcja i sieć dystrybutorów
    2. Canon ma duże marze - wtedy obnizy ceny i przy okazji wykorzsyta kryzys do wyparcia z rynku słabszej konkurencji (Pentax, Oly)

Najpewniej bedzie i redukcja produkcji i obnizki cen
    Ostatnio edytowane przez nor ; 06-01-2009 o 17:18

Coś już napisał Awatar CeErIOiKs
    Miasto
    Plock

Domyślnie

Zastanawia mnie to bo na dniach planuje zakup za niemałe pieniądze... W sklepie w którym miałem brać dzisiaj korpus sprzedawca powiedział ze od jutra wchodzi nowy cennik oraz nowa partia egzemplarzy...

Obecnie posiadane może sprzedać jeszcze po starej cenie.

P.S To była podwyżka o 150 zł na body ;/
    5D Mk II - C17-40 4 L / C EF 24-70 mm F2.8 L / C EF 70-200 F2.8 L / V Sherpa 600 / Lowepro CompuTrekker AW
    Panasonic DMC-LS80 / 2 x 2 GB SD
    Criodesign.pl - Crio Art Design

Zablokowany

Domyślnie

Życzę powodzenia w tanich zakupach

Strona 6 z 24 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów