Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Domyślnie

wow
    pojchales do Hong Kongu odebrac obiektyw? Nie taniej bylo poprosic o wyslanie poczta?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez travelphotography Zobacz posta
    wow
    pojchales do Hong Kongu odebrac obiektyw? Nie taniej bylo poprosic o wyslanie poczta?
    Może przechodził przypadkiem obok - Jak w "Misiu" Barei:
    Jakoś tak to szło:
    - Przechodziliśmy przypadkiem akurat obok i wstąpiliśmy po pianino i obrazy..
    - Przechodziliście? przypadkiem? Z tragarzami?
    - Tak, z tragarzami..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

kucyk
    Guest

Domyślnie

Kupowałam u http://www.digitalrev.com/ ale przez ebaya angielskiego. Zasoszczedzilam 1/4 ceny i jestem bardzo zadowolona ze szkielka. Znam inne osoby, ktore tu kupowaly i na razie nie slyszalam zastrzezen.
    Nastepny obiektyw tez tam zamierzam kupic.
    dokad wysylka?

ceny jakies nie z tej ziemi - 70-200 4l is 1246euro
    Ostatnio edytowane przez kucyk ; 04-01-2009 o 01:00

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Kupowałam u http://www.digitalrev.com/ ale przez ebaya angielskiego. Zasoszczedzilam 1/4 ceny i jestem bardzo zadowolona ze szkielka. Znam inne osoby, ktore tu kupowaly i na razie nie slyszalam zastrzezen.
    Nastepny obiektyw tez tam zamierzam kupic.
    Kiedy to było? Z ciekawości zajrzałem na stronę i np. Canon EF 17-40mm f/4 L USM kosztuje bez podatku 654 euro. To sporo drożej niż najniższa oferta ze skąpca (ok. 2100 zł). Serwis www.nextag.com pokazał ceny od 670$. Gdzie ta oszczędność? Coś przeoczyłem?
    30D + szpargały

kucyk
    Guest

Domyślnie

tez sie zastanawiam, za 820e mozna wyrwac 70-200 4is z ebay'a z HK a u nich na stronie 1246e, chyba, ze to cena za dwa egzemplarze

hehe niezly maja kurs, zmienilem na funty i jest 780 za ten obiektyw, czyli kurs e do funta prawie 2:1, chyba dopiero raczkuja z ta strona, albo przeliczniki walut maja prosto z HK

btw nawet w euro sie nie oplaca, zwlaszcza, ze gwarancji brak
    Ostatnio edytowane przez kucyk ; 04-01-2009 o 01:39

Domyślnie

Kupowalam przez angielskiego ebaya ...z wysylka do Anglii oczywiscie.
    Digital rev ma ceny na ebayu zwykle nizsze niz u siebie na stronce, dlatego najlepiej wyszukac konkretne aukcje. Taniej wychodiz, bo zapewne nie trzeba placic VAT. Nie wiem do konca. Zwracaja tez czesto za ewentualne oplaty celne, ale to zalezy od warunkow aukcji.

Kupowalam u nich Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM - na pewno zaoszczedzilam 1/4 ceny jak porownywalam do tego, co mam zaplacic w Polsce lub w Anglii. Oryginalnie w sklepie ten obiektyw kosztowal prawie 900 funtow, zaplacilam jakos 650 (na stronce Digital Rev kosztuje teraz 780gbp). Mysle, ze to tez zalezy od tego, co kupujesz, na pewno nie na wszystkim bedzie tak korzystnie.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

teraz nawet na digitalrev ceny sa masakryczne. W czerwcu 2008 kupowalem 24-105 za 550 funtow. teraz na nie kupi taniej nowego w zasadzie jak za 700 funtow...Bardzo zle czasy na kupowanie sprzetu. Hong kong juz od paru miesiecy stal sie bardzo nieoplacalny niestety....A dodam tyle ze 90% mojego sprzetu mam wlasnie stamtad.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

kucyk
    Guest

Domyślnie

Kupowalam przez angielskiego ebaya ...z wysylka do Anglii oczywiscie.
    Digital rev ma ceny na ebayu zwykle nizsze niz u siebie na stronce, dlatego najlepiej wyszukac konkretne aukcje. Taniej wychodiz, bo zapewne nie trzeba placic VAT. Nie wiem do konca. Zwracaja tez czesto za ewentualne oplaty celne, ale to zalezy od warunkow aukcji.

Kupowalam u nich Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM - na pewno zaoszczedzilam 1/4 ceny jak porownywalam do tego, co mam zaplacic w Polsce lub w Anglii. Oryginalnie w sklepie ten obiektyw kosztowal prawie 900 funtow, zaplacilam jakos 650 (na stronce Digital Rev kosztuje teraz 780gbp). Mysle, ze to tez zalezy od tego, co kupujesz, na pewno nie na wszystkim bedzie tak korzystnie.
    poczekaj z miesiac i daj znac jak przyjdzie faktura z clem do zaplaty, jak nie przyjdzie to tez daj znac, przyda sie taki sprawdzony sklepik 8)

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wow
    Leciałem do Australii z przesiadką w Hong Kongu więc postanowiłem odebrać osobiście i przy okazji kupić jeszcze kilka drobiazgów.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucyk Zobacz posta
    poczekaj z miesiac i daj znac jak przyjdzie faktura z clem do zaplaty, jak nie przyjdzie to tez daj znac, przyda sie taki sprawdzony sklepik 8)
    Moge od razu dac znac
    Szkielko kupowalam w sierpniu. Zaplacilam clo przy odbiorze od razu. W aukcji bylo, ze zwracaja za clo, wiec odeslalam zeskanowany kwit do Digital Rev i dostalam zwrot po jakims tygodniu. Czyli zero dodatkowych kosztow.

Ale teraz widze, ze roznica ceny sklep/ digital rev na inne szkielko, na ktore mam apetyt nie jest tak duza, wiec pewnie bede sie zastanawiac. Chyba, ze jakas korzystna aukcja sie trafi...

PS. Jak bylo w Australii?

Strona 38 z 51 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów