A jesteś pewien, że można?
A jesteś pewien, że można?
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
W moim? Na pewnoWiem do czego pijesz - że w ciemnych pomieszczeniach LV jest ciemny. Przy czym, trzeba jeszcze pamiętać, że konkurencyjne cenowo modele, raczej nie posiadają wizjerów dużo mniejszych, w Canonie też wiele ludzi marudzi na wielkość wizjera.
Moim zdaniem to jest tak, że na LV widać tak jak będzie na zdjęciu zgodnie z ustawionymi parametrami ekspozycji. Czyli taki standard w studio przy czułości chyba 200 ISO bo nie pamiętam na sto procent ale taka jest chyba minimalna w Alfach, masz czas 1/250 i f przynajmniej 11 a jako oświetlenie masz światło pilotów więc obraz na LV jest nie ciemny ale czarny. Nawet jeśli się mylę to w takich warunkach na LV będziesz miał obraz bardzo daleki od ideału.
Zdjęcia po prostu będą bardziej artystyczne![]()
Pod warunkiem, że będziesz coś widział jak je będziesz dobrze robił. Do tego celu znacznie lepiej nadaje się A200 ma większy wizjer i w sumie wszystko poza LV co A300 a do tego jest bardzo tania.
Tak, przy czym dla mnie LV odchylany przyda się - nie będzie trzeba leżeć w błocie jak do tej pory przy ustawianiu niektórych kadrów plenerowych. Chociaż, w sumie powinno się robić samochody z kierowcą, to LV nie potrzebnyA200 jest niecałą stówkę tańszy w moich okolicach.
Stary, odpuść tą alfę. Szumi to jak cholera na wyższych iso.
1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex