Strona 16 z 138 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1377

Wątek: 5D Mark II - Filmy

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -jaro- Zobacz posta
    http://www.vimeo.com/2517472# - fajny tutorial. Okazuje sie, ze ustawiajac LV na tryb movie AF dziala w trybie ciaglym jesli trzymamy przycisk *.
    jarek
    Czyżby canon coś przeoczył??: możesz rozwinąć ten temat bo u mnie w tych ustawieniach jakoś tryb ciągły nie działa a przycisk * jest nie powiązany z AF ale może coś źle ustawiłem

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zobacz prosze ten tutorial, do ktorego podalem linka. tam jest to pokazane. Dokladnie to dziala w ten sposob, ze przysikasz * lapiesz ostrosc i filmujesz. kiedy przesuwasz obiektyw na nowy obiekt znowu przysiskasz i trzymasz *. AF lapie ostrosc. W dobrym oswieleniu dziala calkiem dobrze chociaz troche wolno, w kiepskim lepiej ostrzyc manualnie.
    jarek

Domyślnie

Zobacz prosze ten tutorial, do ktorego podalem linka. tam jest to pokazane. Dokladnie to dziala w ten sposob, ze przysikasz * lapiesz ostrosc i filmujesz. kiedy przesuwasz obiektyw na nowy obiekt znowu przysiskasz i trzymasz *. AF lapie ostrosc. W dobrym oswieleniu dziala calkiem dobrze chociaz troche wolno, w kiepskim lepiej ostrzyc manualnie.
    jarek
    Ten klawisz ostrości nie zawsze jest pod *. Wszystko zależy od ustawienia. Działa jednak. Mała tylko uwaga. Przed kręceniem filmu, wyłączcie dźwięk łapania ostrości i stabilizację. Dźwięki mogą być dokuczliwe, zwłaszcza ten od uruchomionej stabilizacji.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dokladnie. Dzwiek USMa nagrany przerz aparat jest straszie glosny. Wyglada na to, ze do filmowania z dzwiekiem potrzebny jest jakis zewnetrzny mikrofon
    jarek

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

http://www.vimeo.com/2517472# - fajny tutorial. Okazuje sie, ze ustawiajac LV na tryb movie AF dziala w trybie ciaglym jesli trzymamy przycisk *.
    jarek
    Niezrozumiales chyba tresci...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

czyli jednak nie ma możliwości ustawienia AF w taki sposób aby cały czas śledził obiekt podczas filmowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    czyli jednak nie ma możliwości ustawienia AF w taki sposób aby cały czas śledził obiekt podczas filmowania
    ja przynajmniej nie zauważyłem tego, ale zawsze można mieć cały czas wciśnięty AF-ON i zwalniać go na chwilkę, gdy cel umknie nam...i ponownie go włączać. Pamiętajmy, że 5D mrkII to nie kamera, tylko aparat. To, że Canon promuje akurat filmy, to nie oznacza, że spisuje się to rewelacyjnie.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To tylko funkcja ale irytujące jest to że on nagrywa filmy znacznie lepiej niż wszystkie dostępne na rynku amatorskie kamery HD ale nie możesz tego wykorzystać bo canon z premedytacją nie uaktywnił AF serwo podczas filmowania ale czego się można spodziewać po firmie która już wcześniej pokazała w starszych modelach że aby ustawić AF w trybie LV trzeba robić to innym guzikiem niż spust więc dała nam dodatkowy guziczek (AF-ON)

Dopiero zaczyna Awatar MartineZ.oom
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Robimy zrzutę?
    http://canonhack.com/?p=6
    Czy L na obiektywie uczyni mnie Fotografem? Nie... ale w każdym razie poprawi mi humor

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Nie wiem czy to bylo:

http://fusionisnow.smugmug.com/galle...266_4zGd8-A-LB

Czy fotografa w przyszlosci to czeka .... ?

Strona 16 z 138 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów