Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Dylemat - Canon Speedlite 430EX II czy Metz 48 AF-1

Mieszany widok

Domyślnie

Pierwsze słyszę żeby komuś się dyfuzor nadtopił ,
    prawda jest taka że METZ produkuje lampy dobre do pewnego poziomu, i mogę śmiało napisać że METZ 48AF-1 digital to bardzo porządna lampa błyskowa, może kolega miał jakiś tani model

METZ czy Canon

ja wybrałem Metza , nie ze wzdględu na cenę, choć to też miało wpływ , ale głównie dlatego że Metz to jest firma która głównie produkuje właśnie lampy , a canon lampy robi na dokładkę
    inna sprawa , Metz48AF-1 ma liczbę przewodnią 48 a canon spedline 430 II ma 43, i przy tym Metz jest tańszy
    Canon 50D + Tamron 17-50 f2.8 + Metz 48AF-1 digital

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elektr-foto Zobacz posta
    Pierwsze słyszę żeby komuś się dyfuzor nadtopił ,
    prawda jest taka że METZ produkuje lampy dobre do pewnego poziomu, i mogę śmiało napisać że METZ 48AF-1 digital to bardzo porządna lampa błyskowa, może kolega miał jakiś tani model

METZ czy Canon

ja wybrałem Metza , nie ze wzdględu na cenę, choć to też miało wpływ , ale głównie dlatego że Metz to jest firma która głównie produkuje właśnie lampy , a canon lampy robi na dokładkę
    inna sprawa , Metz48AF-1 ma liczbę przewodnią 48 a canon spedline 430 II ma 43, i przy tym Metz jest tańszy
    To był stary weselny wyga, poza tym wymienili mu na nowy w ramach gwarancji. Teraz przeszedł na Canona i jest zadowolony. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Uprawnienia umieszczania postów