Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Netbooki i fotografia

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja wszystkie swoje zdjecia obrabiam i przygotowuje do labu na notebooku. Jest to juz stary IBM R52 (cos takiego jak tutaj http://a.gery.pl/show_item.php?item=504218057).
    Zwiekszylem tylko ilosc Ramu z 0,5G do 1,5G, duzo szybciej po tym index printy mozna bylo robic. System na zewnetrznym 2,5 USB, bo szybszy niz wbudowany. LCD matowy, z nieprzeoranym kontrastem - testowe wzorki tonalne jak na LCD dobrze wyswietla.
    Ogolnie to za duzo tytaj sie przesadza na grupie. Spokojnie moge ci taki moedl polecic.

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

powerbook g4 12" ? jak sie uprzeć i kupić 2GB ramu to i leopard ruszy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tak, jak pisze Krzychu, obróbka jest właściwie wykluczona na jakimkolwiek notebooku (nawet high-end), bo, póki co żaden producent nie oferuje notebooka z wyświetlaczem na odpowiednim poziomie, który zapewniłby przyzwoite odwzorowanie barw.

Natomiast do wstępnej selekcji, to czemu nie.
    Ja podlaczam do zewnetrzego monitora i jakos dziala. Nie ma high-end laptopa ale jakos rawy z 1Ds MK III mieli - tak wiec sie da

Początki nałogu

Domyślnie

Rynek netbookow bardzo dynamicznie sie rozwija. Warto poczekac, bo niedlugo na pewno pojawia sie modele z wiekszymi mozliwosciami (np. wiekszy limit ram, dwurdzeniowy intel atom). Z obecnych na rynku najbardziej podoba mi sie hp i toshiba (swietna obudowa i duze klawisze, jednak za mala matryca i bebechy slabiutkie). Z kolei msi wind u100 nie przekonuje mnie jakoscia obudowy. Bardzo fajny jest 12 calowy dell inspiron mini o wadze 1,2kg (niestety jeszcze niedostepny w pl), ma jednak ograniczenie ramu do 1gb, a sprzedaja go z vista:/ Sa tez asusy 10", ale niestety maja blyszczaca obudowe co jest dla mnie nie do przyjecia. Lenovo mini prezentuje sie calkiem dobrze.

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Ja mam lenovo t61 z matryca 14,1" i też daje radę. Rozdzielczość 1440x900, grafika quadro, 2GB ramu, procek T8100, 160GB dysk i przede wszystkim stosunkowo niezbyt duże rozmiary i masa w porównaniu do możliwości jakie oferuje.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Ja podlaczam do zewnetrzego monitora i jakos dziala. Nie ma high-end laptopa ale jakos rawy z 1Ds MK III mieli - tak wiec sie da
    Ale ja przecież pisałem chyba wystarczająco czytelnie, że problemem jest wyświetlacz a nie szeroko rozumiana wydajność. Jak sobie podłączyłeś zewnętrzny monitor, to nie ma problemu tylko, że w takiej konfiguracji to przestaje być mobilne urządzenie, zatem tracisz najistotniejszą przewagę notebooka nad stacjonarnym.

W ogóle, czy laptop, do którego podłączymy zewnętrzny monitor, klawiaturę i tablet to wciąż laptop? Ale to już taki lekko filozujący OT
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 12-12-2008 o 13:19
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacula Zobacz posta
    Z kolei msi wind u100 nie przekonuje mnie jakoscia obudowy.
    Kupilem go juz jakis czas temu, jak tylko pojawily sie na rynku. Wersja biala, nie widac na nim zadnych sladow uzywania. Caly czas wyglada jak nowy. Plastik jest bardzo dobrej jakosci.

Domyślnie

A ja uzbrojony w wiedzę zapolowałem na fs celsius h210. Cena 1200 złociszy, pentium m 2giga, grafa ati firegl 128mb, ale za to matryca - s-ips 15" 1600x1200. Spokojnie można bawic się w obróbkę fotek, mam też vaio fz21m, sony jest na pewno szybszy, ładniejszy;-), lżejszy ale matryca w fujitsu jest nie do pobicia.

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

niektorym tutaj sie pomylily NETbooki (http://en.wikipedia.org/wiki/Netbook) z NOTEbookami
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

ale ten fs to już nie netbook

a pamiętacie od czego się to wszystko zaczęło? Od Asusa EEE chyba 7-calowego. Potem konkurencja wyrosła jak grzyby po deszczu. Dzisiaj w Wyborczej widziałem reklamę netbooka od Acera. Oby był tylko lepszy jakościowo od swoich braci.

a odbiegając od tematu to dzisiaj napalony czekałem na koniec aukcji maca pro http://www.allegro.pl/item500085020_...urencyjny.html specjalnie wracając szybciej do domu. Cena doszła do 3000 z groszami i sprzedawca sprytnie odwołał wszystkie oferty kończąc aukcję na 4 minuty przed końcem czasu! Miałem ochotę skoczyć z okna jak to zobaczyłem!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów