Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: 5D + Canon 10-22 EF-S !

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

Ludzie. Czy wy czytacie co ja pisze ?? Nie rozumie waszych rozważań. Jakie znaczenie ma cena filtra skoro

sigma 12-24 nie przewiduje montowania filtrów przedobiektywowych bo NIE MA GWINTU !! jest specjalny pierścień ale on winetuje na styk do cropa 1.6 ( ze slimem )

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta
    Ludzie. Czy wy czytacie co ja pisze ?? Nie rozumie waszych rozważań. Jakie znaczenie ma cena filtra skoro

sigma 12-24 nie przewiduje montowania filtrów przedobiektywowych bo NIE MA GWINTU !! jest specjalny pierścień ale on winetuje na styk do cropa 1.6 ( ze slimem )
    Czytacie. Luzik. Nie ważne jakie ma te filtry, w każdym razie wiadomo, że inne. Nie jest to tematem tego wątku.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kicha Zobacz posta

Wiem dokladnie o czym mowisz. Sigma ma tylko "metalowy pierscien", w ktory "wpina sie" dekielek. Pierscien ten ma gwint. Niektorzy wkrecaja w niego filtry. Niestety Sigma ta wymaga filtrow a'la Cokin. Polara ciezko "normalnie" podpiac. Focilem ta Sigma w tym rokuw Grecji. Polara mialem na 24-105 - sigma bez niczego. Powiem tak po zaimportowaniu zdjec - bylem pod wrazeniem. Nawet bez Polara to szklo dawalo naprawde swietne rezultaty. No i praca pod slonce - super (jak dla mnie amatora). Moim zdaniem albo crop i 10-20 Canon'a (naprawde Lka tylko ze EF-S - mialem to szklo w reku - focilem - i zreszta poczytajcie na Forum - wszysct oy potwierdza). jesli chodzi o FF to "standard UWA" powiedzialbym 17-40L lub 16-35L jesli "extreme UWA" to Sigma 12-24. Moim zdaniem podpiecie 10-20 pod 5D i "ryzyko uszkodzenia lustra" oraz pozbycie sie "dupki" nie jest tego warte.

Uprawnienia umieszczania postów