Strona 311 z 315 PierwszyPierwszy ... 211261301309310311312313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 101 do 3 110 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dyskusja o kiepskim AFie myślę, że tyczy sie tylko tych którzy robią zdjęcia dynamiczne i do tego w złych warunkach oświetleniowych. Dla wszystkich pozostałych czyli portreciaży, widokowców czy innych statycznie focących i stara i nowa piątka jest w zupełności wystarczająca. Robiłem kilka rajdów i też spisywała się bardzo dobrze. W trudnych warnkach to juz wszyscy wiedzą... Ripek zauważył róznicę ja zrobiłem kilkadziesiat fotek nową 5d i nie zauważyłem. Nie próbowałem na trudne miejsca to fakt ale warunki były takie że starą róeniez nie miałem najmniejszych problemów. Marcin próbowałeś na scianach i innych gładkich...??

Bahrd, nie digit IV tylko digit 4 ...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 29-11-2008 o 18:56

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Reasumując jeśli ktoś koniecznie musi teraz kupować puszkę i nie trzyma go szklarnia za xx tysięcy to chyba pora przeprosić się z żółtymi (zafarbami ).

Prawie udało mi się "auto-przekonać"

Zablokowany

Domyślnie

To nie takie proste. Sam to planowałem. Szklarnia nikona jest bajecznie droga. Na zestaw d700, 24-70 i 70-200 + jakieś SB wydasz na pstryk prawie 15k. Postanowiłem zostać, a na otarcie łez dokupiłem właśnie 5d mkI

Perf
    Guest

Domyślnie

5dII - 7500, 24-70 f/2.8L - 4000, 70-200 f/2.8L - 3700, bez lampki

ceny zaokrąglone
    ponad 15000,- tez z pstryka

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Reasumując jeśli ktoś koniecznie musi teraz kupować puszkę i nie trzyma go szklarnia za xx tysięcy to chyba pora przeprosić się z żółtymi (zafarbami ).

Prawie udało mi się "auto-przekonać"
    I znów wraca temat pt. "na ile potrzebna nam jest super pucha dla własnego onanizmu a na ile rzeczywiście dla klienta"

Jak mi pucha nie trafia to strzelam więcej i klient dostaje najlepsze zdjęcia - proste.

Pomimo ze bawiłem się wczoraj nikonem d3 i AF trafia bardzo fajnie to jednak nie wydam kasy na zmianę systemu żeby mieć więcej trafionych zdjęć. Chcę trochę pożyć, kupić fajniejsze auto, jechać na narty w alpy a nie wydawać lwią część kasy na najlepszy sprzęt.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    I znów wraca temat pt. "na ile potrzebna nam jest super pucha dla własnego onanizmu a na ile rzeczywiście dla klienta"
    Ludzie posiadający pełny system problemu w zasadzie nie mają. Stare 5d mocno się broni, szkoda tylko ze w razie czego nie ma opcji kupna czegoś sensownie lepszego. Bo z tego co widać po samplach i rozwiązaniach to ta nowa piątka adresowana do aktualnych właścicieli 5d nie jest. Aż się prosi o jakieś 3d(5d mk1 + af + lifting).

Gorzej jest gdy w FF chce się dopiero "wejść". Oferta FF canona (5d mk1 -5k, 5d mk2-7,5k, 1ds mk3-20k) na tą chwile, patrząc pod kątem ceny w stosunku do jakosci(możliwości, technologi) na tle d700-6,5k wypada słabo. Jeśli pominiemy zastosowania studyjno-bilbordowe to nawet bardzo słabo.

Strata na odsprzedaży jednego "L" szkła to średnio 1,0k zl. Ciężka sprawa.

Moment zły jest na inwestycje w canonie, wyjdą nowe jedynki, może jakieś mistyczne 3d i znów będzie fajnie. Ale zdjęcia nie poczekają niestety.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 29-11-2008 o 21:32

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Gorzej jest gdy w FF chce się dopiero "wejść". Oferta FF canona (5d mk1 -5k, 5d mk2-7,5k, 1ds mk3-20k) na tą chwile, patrząc pod kątem ceny w stosunku do jakosci(możliwości, technologi) na tle d700-6,5k wypada słabo. Jeśli pominiemy zastosowania studyjno-bilbordowe to nawet bardzo słabo.
    Ale co jest gorzej dla kogo? Że ludzie mają wybór? Kupią Nikona i to jest bardzo dobra wiadomość - może Canona to zmusi do jeszcze większych obniżek niż dotychczasowe cashback'i. Poza tym jak ktoś nie czytał tego forum to nie wie , że AF w 5D mkII nie działa, a obrazek jest do niczego itd.

Aha rozumiem, że co do tych "czekających zdjęć" to Canony już zdjęcia przestały robić. Sorry ale jak czytam takie teksty to mnie mdli.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-11-2008 o 22:51
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Pojewiaja sie na allegro powoli......ale na tej aukcji jakis dziwny ten nowy 5d, cos malo przyciskow z tylu http://www.allegro.pl/item495056547_...tepny_f_v.html

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No nie jak nadal będę czytał takie "entuzjastyczne" testy nowej piątki to czuję że się jeszcze z moją 350tką nie rozstanę przez dłuuugi czas :-|
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

sirAvalon
    Guest

Domyślnie

Jak sądzicie, jak będzie przedstawiać się cena 5d mk2 za tydzień, miesiąc czy 2 miesiące?

Innymi słowy, czy uważacie, że warto wydać teraz na puszkę ~7500zł (mam na myśli oferty allegro), czy może lepiej zacisnąć zęby i poczekać? :-D

Strona 311 z 315 PierwszyPierwszy ... 211261301309310311312313 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów