Strona 288 z 315 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 871 do 2 880 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    a ja czekam cały czas na opinie tych, którzy już używali - jak się ma AF 5D2 do 5D.
    Na pytanie o system AF pan Robert Woźniak z Canon Polska powiedział, że w 80% jest to AF ze starej piątki, jest jednak nieco lepiej, powiedział, że sam uzywał obu i nowy korpus radzi sobie lepiej w ciemnych pomieszczeniach. Na mój argument, że może i lepiej, ale jednak daleko mu do najlepszego na świecie systemu AF, który ma firma na "N", pan Robert nic nie odpowiedział i wyraźnie się zasmucił :-D
    PS. Dopowiem tylko, że cała rozmowa miała miejsce w dniu wczorajszym w Białymstoku na BEIKS RS

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Mam wgląd w BiznesLink ABC Daty, dostępność od dłuższego czasu na zasadzie "Termin dostawy niepotwierdzony", ale sztuk przybywa :-) Aktualnie należy się spodziewać 5 sztuk, w naprawdę bardzo dobrej cenie :-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    Na pytanie o system AF pan Robert Woźniak z Canon Polska powiedział, że w 80% jest to AF ze starej piątki, jest jednak nieco lepiej, powiedział, że sam uzywał obu i nowy korpus radzi sobie lepiej w ciemnych pomieszczeniach. Na mój argument, że może i lepiej, ale jednak daleko mu do najlepszego na świecie systemu AF, który ma firma na "N", pan Robert nic nie odpowiedział i wyraźnie się zasmucił :-D
    PS. Dopowiem tylko, że cała rozmowa miała miejsce w dniu wczorajszym w Białymstoku na BEIKS RS
    jeżeli faktycznie tak jest, no to trochę by była lipa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    jeżeli faktycznie tak jest, no to trochę by była lipa...
    Pewnie tak jest, choć nie miałem okazji porównać.

Wiem jedno,
    Albo to akceptujemy, tzn. to nam wystarcza.
    Albo nie, twierdząc, że AF aparatu bardziej nam przeszkadza w robieniu zdjęć w trudnych warunkach, niż wspomaga.
    Albo,... ja jednak poczekam do przyszłego roku. Zobaczymy.
    (Może, aż $ spadnie i w przypływie gotówki przed wakacjami 2009 dołożę do MARKA1)
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Domyślnie

Pomimo całego "zasmucenia" muszę powiedzieć, jako stary nikoniarz że aparat zrobił na mnie na tyle pozytywne wrażenie, że planuję go nabyć już na wiosnę. Testując wczoraj w ciemnej sali aparat ostrzył szybko i bezbłędnie, pomimo, że amatorski D80 ma więcej punktów AF niż nowy canon, nie przeszkadzało mi to wcale. Myślę, że przy standardowych katorżniczo-chałturniczych zastosowaniach nie powinien zawodzić, a w studiu to już w ogóle przestaje mieć znaczenie, a mnie właśnie ze względu na możliwości studyjno-reklamowe ten aparat skusił.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

... stara piąteczka w studio też nieźle sobie radzi.. a nowa moze sobie radzić jeszcze lepiej.. to fakt
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

gjs
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! To moje pierwsze wejście :-D

Jestem Canonowcem od dobrych kilkunastu lat: sprzęt jak to sprzęt ma swoje wady i zalety. Nie jestem fanem tej marki!
    Od dłuszego czasu zastanawiałem się czy się nie przesiąśc się na system Nikona, w grę wchodził raczej D700 ze względów cenowych i dostępnośc cenową obudowy podwodnej do niej. Więc pożerałem wszystkie dostępne testy i opinie o nim i cierpliwie czekałem na 5d mII .
    I tu się narażę większości: do zakupu Canona przekonały mnie sample video. Dla fotografujących pod wodą sprzęt 5D mark II jest wymarzoną zabawką :grin:
    Za jednym zamachem mogę porobic zdjęcia i filmy na profesjonalnym poziomie.
    Więc po przejrzeniu pierwszych sampli (dzięki Photographus) jestem przekonany do tego modelu. AF ma dla mnie mniejsze znaczenie a niektóre tzw. wodotryski tak! Bo je potrzebuję i wiem, że je wykorzystam!
    Pozdrawiam! Odszumiony lekko!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gjs Zobacz posta
    Witam!
    do zakupu Canona przekonały mnie sample video. Dla fotografujących pod wodą sprzęt 5D mark II jest wymarzoną zabawką :grin:
    Pasjonatom zapewne opcja video hd się spodoba.
    Focenie w głębinach to trudne wyzwanie, a bez mocnego dodatkowego oświetlenia może być ciężko.
    Chętnie zgodzę się w opinią, że puszka ta daje naprawdę wszechstronne możliwości.

Ps. właśnie zaciągam sample...:-P
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

gjs
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Focenie w głębinach to trudne wyzwanie, a bez mocnego dodatkowego oświetlenia może być ciężko.
    Chętnie zgodzę się w opinią, że puszka ta daje naprawdę wszechstronne możliwości.
    Oczywiście, że foto pod wodą z lampą błyskową, nie wyobrażam sobie inaczej. Natomiast myślę, że z do głebokości kilku metrów można porobic, przy okazji fotografowania, kilka ładnych ujęc. A jest co oglądac na rafie na tych głebokościach

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photographus Zobacz posta
    I ostatni pak proszę:

http://wyslijto.pl/plik/5c46fbgw7e
    Dzięki wielkie za zdjęcia, ale czy byłaby możliwość zebrania samych jpgów i wrzucenia ich razem do jednego worka? Nie wszystkim potrzebne sa rawy, a te pliki sa dość duże...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Strona 288 z 315 PierwszyPierwszy ... 188238278286287288289290298 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów