Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

gjs
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! To moje pierwsze wejście :-D

Jestem Canonowcem od dobrych kilkunastu lat: sprzęt jak to sprzęt ma swoje wady i zalety. Nie jestem fanem tej marki!
    Od dłuszego czasu zastanawiałem się czy się nie przesiąśc się na system Nikona, w grę wchodził raczej D700 ze względów cenowych i dostępnośc cenową obudowy podwodnej do niej. Więc pożerałem wszystkie dostępne testy i opinie o nim i cierpliwie czekałem na 5d mII .
    I tu się narażę większości: do zakupu Canona przekonały mnie sample video. Dla fotografujących pod wodą sprzęt 5D mark II jest wymarzoną zabawką :grin:
    Za jednym zamachem mogę porobic zdjęcia i filmy na profesjonalnym poziomie.
    Więc po przejrzeniu pierwszych sampli (dzięki Photographus) jestem przekonany do tego modelu. AF ma dla mnie mniejsze znaczenie a niektóre tzw. wodotryski tak! Bo je potrzebuję i wiem, że je wykorzystam!
    Pozdrawiam! Odszumiony lekko!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gjs Zobacz posta
    Witam!
    do zakupu Canona przekonały mnie sample video. Dla fotografujących pod wodą sprzęt 5D mark II jest wymarzoną zabawką :grin:
    Pasjonatom zapewne opcja video hd się spodoba.
    Focenie w głębinach to trudne wyzwanie, a bez mocnego dodatkowego oświetlenia może być ciężko.
    Chętnie zgodzę się w opinią, że puszka ta daje naprawdę wszechstronne możliwości.

Ps. właśnie zaciągam sample...:-P
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

gjs
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GINN Zobacz posta
    Focenie w głębinach to trudne wyzwanie, a bez mocnego dodatkowego oświetlenia może być ciężko.
    Chętnie zgodzę się w opinią, że puszka ta daje naprawdę wszechstronne możliwości.
    Oczywiście, że foto pod wodą z lampą błyskową, nie wyobrażam sobie inaczej. Natomiast myślę, że z do głebokości kilku metrów można porobic, przy okazji fotografowania, kilka ładnych ujęc. A jest co oglądac na rafie na tych głebokościach

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gjs Zobacz posta
    I tu się narażę większości: do zakupu Canona przekonały mnie sample video. Dla fotografujących pod wodą sprzęt 5D mark II jest wymarzoną zabawką :grin:
    Za jednym zamachem mogę porobic zdjęcia i filmy na profesjonalnym poziomie.
    Canon z nowym modelem trafił w potrzeby 0,0001% użytkowników. Masz prawo się cieszyć, inni nie mają tyle szczęścia

Początki nałogu Awatar TomekS
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Canon z nowym modelem trafił w potrzeby 0,0001% użytkowników. Masz prawo się cieszyć, inni nie mają tyle szczęścia
    Super, zawsze chciałem być awangardą ;-)
    5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
    Zdjęcia -> http://smolarek.info

Domyślnie

e nie przesadzaj, mysle, że chyba troche wiecej tych procentow... moze naraze sie publicznie - wszyscy mowia ze funkcja nagrywania video jest zbedna (oczywiscie sam wymienilbym ja na lepszy autofocus) ale wlasnie m.in. ona pociaga mnie to kupna nowej a nie starej 5tki.

gjs
    Guest

Domyślnie

"Oczywista oczywistośc", że się cieszę! Chociaż go nie mam:-D

A jak będzie w praktyce to się okaże! Może skończy się na innych procentach :-D

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Canon z nowym modelem trafił w potrzeby 0,0001% użytkowników.
    Kiedy ktoś podaje jakieś liczby, to zazwyczaj nie biorę ich serio, tylko proszę o podanie metody pomiaru i wielkości badanej próby. Inaczej takie sufitowe wyliczanki podawane jako argument w dyskusji są g* warte, a osoby posługujące się nimi, kompletnie niewiarygodne.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Kiedy ktoś podaje jakieś liczby, to zazwyczaj nie biorę ich serio, tylko proszę o podanie metody pomiaru i wielkości badanej próby. Inaczej takie sufitowe wyliczanki podawane jako argument w dyskusji są g* warte, a osoby posługujące się nimi, kompletnie niewiarygodne.
    Zabawne . Takich liczb używa się jako synonimów. Chyba nie powiesz że jak ktoś napisze "100 razy lepszy" to traktujesz to dosłownie i żądasz "metody pomiaru i wielkości badanej próby" ?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zabawne . Takich liczb używa się jako synonimów. Chyba nie powiesz że jak ktoś napisze "100 razy lepszy" to traktujesz to dosłownie i żądasz "metody pomiaru i wielkości badanej próby" ?
    Czyli, jak rozumiem, synonimem słownym liczby 0,0001% w kontekscie tamtej wypowiedzi jest "ilość pomijalna"? Niech będzie. Tylko w takim razie powiedz, na podstawie jakich źródeł twierdzisz, że "Canon z nowym modelem trafił w potrzeby pomijalnej liczby użytkowników"?

+ Cena zapowiada się, że będzie sporo poniżej "wyliczonej" przez Ciebie 2-krotności starej 5-ki,
    + Rozdzielczość będzie zbliżona do 1Ds
    + Rozmieszczenie punktów AF także jest zbliżone do 1Ds.

Z istotnych wad pozostała właściwie tylko niekrzyżowość bocznych punktów AF.

Myślę, że liczba osób zadowolonych z nowego nabytku ma szansę przewyższyć liczbę malkontentów.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów