Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Aparat, do reportażu, mały i wydajny.

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Przytaknę
    Canonetka ze stałką f/1.7 to świetna zabawka! A zarazem to taki rupieć, że raczej nie skusi "obywateli ulicy" do wyszarpnięcia jej z ręki.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

lepiej niż electro by było chyba Yashice 14 ze światłem 1,4.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Albo jeszcze lepiej OM1-n albo OM2-n z 35/2

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ptrk Zobacz posta
    Albo jeszcze lepiej OM1-n albo OM2-n z 35/2
    tak ,to fajne lustrzanki,ale do fotografi ulicznej przyjeło się ze dalmierze lepiej się nadają,są cichsze i mają migawki centralne,co w połączeniu z jasnym obiektywem daje wieksze możliwości.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Bywalec Awatar mikeqp
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Mam pytanko, mam tego 50E i obiektywy które mam do canona 40D pasują również do analoga, oprócz KITA?! tak jakby miał za szeroki jeden "ząbek"?
    Wiecie może coś na ten temat?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Do Canonów analogowych pasują jedynie obiektywy z bagnetem typu EF. Obiektywy EF-S (czyli m.in. Twój kit) pasują tylko do cyfrowych z małą matrycą, tzw. Crop.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikeqp Zobacz posta
    Witam, potrzebuje zakupić mały obrazek, chciałbym żeby aparat był w miarę lekki i poręczny, koniecznie autofocus.

.
    bierz 50 E trochę ciężki ale zdecydowanie ten zamiast 300V , mam oba i nie ma porównania.
    300V to taka leciutka sprawiająca wrażenie zabawka , zdjęć nie robi złych ale to inna klasa.
    POZDRAWIAM

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Do Canonów analogowych pasują jedynie obiektywy z bagnetem typu EF. Obiektywy EF-S (czyli m.in. Twój kit) pasują tylko do cyfrowych z małą matrycą, tzw. Crop.
    Kolega tak z rozpędu klepnął rozumiem..? Czy po prostu dla kolegi nie liczy się nic poza serią EOS..?
    Oczywiście temat "canonów analogowych" jest nieco szerszy A system EF jest przynależny do serii eos (czyli od 1990 roku). Reszta jak w poście mate00sha
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Kolega pisał o 50E i 40D, dlatego napisałem to co napisałem Oczywiście, że wcześniej były FD i jeszcze pewnie masa innych bagnetów, ale odpowiadałem na konkretne pytanie.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

yyyy a mój Kitowy Tamron pasuje i do analoga 33 i do cyfry 350 wiec ja nie wiem o co chodzi
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów