Strona 29 z 31 PierwszyPierwszy ... 192728293031 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 310

Wątek: Packshoty, czyli reklamowe zdjecia produktów

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Popieram zdanie kolegi, używałem świetlówek, halogenów...
    Błyskowe najlepsze
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam dwie lampy, niestety nie są identyczne... zastanawiałem się nad wyzwalaniem radiowym i chyba coś w tym kierunku będę komvinować

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Heh, nie widzę opcji edycji postu, więc napiszę pod spodem... Nurtuje mnie jeszcze kwestia ostrości. Czytając poprzednie posty widziałem wytyczne, że packshoty powinny być bardzo ostre w pełnym zakresie, jednak przy moim obiektywie Canon 28-105mm f3.5-4-5 jest to niemożliwe... A przynajmniej mi nie wychodzi, na f8 i wyższych przysłonach ostra jest tylko część obiektu. Co prawda jest to większość, jednak dalszy plan niestety nie jest taki, jak powinien, tu przykład:
    http://www.sxc.hu/photo/1093033

Doszedłem do wniosku, że trzeba robić 2 zdjęcia- ostry pierwszy, a na drugim zdjęciu drugi plan i je złożyć...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szorstki Zobacz posta
    Heh, nie widzę opcji edycji postu, więc napiszę pod spodem... Nurtuje mnie jeszcze kwestia ostrości. Czytając poprzednie posty widziałem wytyczne, że packshoty powinny być bardzo ostre w pełnym zakresie, jednak przy moim obiektywie Canon 28-105mm f3.5-4-5 jest to niemożliwe... A przynajmniej mi nie wychodzi, na f8 i wyższych przysłonach ostra jest tylko część obiektu. Co prawda jest to większość, jednak dalszy plan niestety nie jest taki, jak powinien, tu przykład:
    http://www.sxc.hu/photo/1093033

Doszedłem do wniosku, że trzeba robić 2 zdjęcia- ostry pierwszy, a na drugim zdjęciu drugi plan i je złożyć...
    Z tą ostrością na całej długości to nie reguła... Myślę że dobierając odpowiedni obiektyw nie powineneś mieć problemu z zmieszczeniem przedmiotu w GO (oczywiście z jakimiś ogromnymi może być bardzo ciężko).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

Witam

to mój pierwszy post na forum (ale czytam go już od dawna :-D)

czy wg. was to jest packshot?

jeśli tak to czy jest ok a co byście w nim zmienili

Studio4rent
    Guest

Domyślnie

jakbym bym menadżerem Canona to bym nie denerwowało, że logo jest nieostre
    wg mnie odbicie przeszkadza w zorientowaniu się jaki kształt ma ten obiektyw - na pierwszy rzut oka wydaje się być dłuższy niż w rzeczywistości

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Otoczenie obiektywu w jego dolnej części jest zbyt ciemne, przez co Canon corp. raczej by go nie wykorzystał w reklamie "korka".
    Otoczenie powinno sprzyjać w ukazaniu wizerunku produktu i jego cech szczególnych, a nie nad nim dominować. Do tego mnie osobiście bardzo przeszkadza złamanie tła w środku kadru.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Witam!

Mam pytanie w imieniu kolegi.

Kolega handluje zegarkami i ma własną stronę internetową z ofertą.

Do tej pory zdjęcia robił u fotografa ale teraz sam się tym zajmie.

Pytanie: Czy jest jakiś obiektyw powiedzmy do 1000zł którym da rade coś powalczyć??

Dla przykładu wklejam kilka zdjęć z jego strony - kolega oczekuje czegoś takiego. (nie musi być wcale lepiej - ważne żeby nie gorzej)

Dodam że body to 400D

Proszę o pomoc
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Canon 100 2.8 Macro
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Canon 100 2.8 Macro
    Hmm za 1000zł to raczej nie do kupienia. A poza tym nie za długo?
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Strona 29 z 31 PierwszyPierwszy ... 192728293031 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów