to nie fair .. macie lepsze oświetlenie![]()
to nie fair .. macie lepsze oświetlenie![]()
nei ściągam filtru bo się*porysuje :P
Pkt 8 regulaminu forum
Zainwestuj kilka złotych w gruby pędzelek do makijażu- kilka machnięć i po problemie. Coś w ten deseń: http://allegro.pl/item253672022_pedz...puder_321.html.
kaen
Płasko, bez użycia kontry.
Monotonnie (koperek czy tam inne zielsko). Za dużo go - osobiście mnie odstrasza/odtrąca.
Urozmaić jakoś kadr wokół.
Używaj mniejszych przysłon.
Używaj kontry.
Tak po krótce![]()
muszę w 100% zgodzić się z Eryk'em światło do d....
wygląda jak by było robione na weselu z odbiciem Flasza od sufitu
zabiłeś tym światłem klimat - musisz symulować naturalne światło dzienne lub żarowe, klient musi kojarzyć światło z porą dnia w której mógłby zjeść to jedzonko ... jak robisz zdjęcia czegoś co zjadłbyś w dzień to symulujesz bardzo rozproszone światło dzienne ale nie możesz zapominać o naturalnych zacienieniach używając na czarnej blendy ...
do zdjęć wina lub podstaw typowo kolacyjnych, lepsze jest symulowanie światła ostrzejszego takiego jak np (zastane) w restauracji ...
pozdrawiam
dzięki za rady
użyłem 2 lampy błyskowe 180Ws + softboxy,
jakieś propozycje jak z tego zestawu uzyskać lepsze efekty, co dokupić i jak mniej więcej to rozstawić![]()
Nie masz kolorowych talerzy? Te białe na białym tle i złoty kotlet nie bardzo z sobą współgrają. Spróbuj bardziej kolorowo. Chcę poczuć smak i zapach jedzenia jak patrzę na zdjęcie.
Jedzenie to rzecz bardzo ważna w życiu człowieka i jak widzisz żarcie w ten sposób to nie odżywiasz się zbyt dobrze
Ja poproszę więcej kolorów dla oczu.
no fakt kolorów brak, ale to trzeba będzie uprzedzić klienta albo dostarczyć swoje talerze
dostałem zestaw talerz + żarcie![]()