Strona 234 z 315 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zastanawiam się nad skrótem IQ i wolę zapytać - chodzi o Image Quality?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Szczegółowość przy f/11 :-?
    Przecież nawet z 400D będzie podobnie..
    Zresztą mogli wybrać trochę mniej przyozdobioną modelkę..
    Pamiętam, że przy samplach z 5D było trochę szersze zdjęcie studyjne, też z mocno przymkniętego EF100/2.8.
    Tak to bywa, jak ktoś martwi się już tylko o światło!
    Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    zastanawiam się nad skrótem IQ i wolę zapytać - chodzi o Image Quality?
    Tak - i to też w wąskim zakresie, za który odpowiada matryca i "to" co z niej później robi RAWa.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

tak IQ w tym wypadku to Image Quality (we wszyskich forach foto IQ to Image Quality)

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Hmm.. To dośc niebezpieczne, robić taką puszką zdjęcie modelce z tak niedoskonałą cerą..:-)
    Ja myślę, że chodziło o pokazanie, jak matryca odwzorowuje detale.

A swoją drogą dla zabawy wziąłem to zdjęcie na Portrait Professional 8 i niewiele pomogło...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Ja myślę, że chodziło o pokazanie, jak matryca odwzorowuje detale.
    Oczywista oczywistość, ale swoją uwagę z nutką ironii napisałem po to, żeby zwrócić po częsci uwagę, że jak tak dalej pójdzie, to aparaty fotograficzne będą robić za mikroskopy i będzie można oglądać rozwijajace się kultury bakterii na skórze... Raczej nie o to w tym wszystkim chodzi.

Swoją drogą zbyt ostre szkła nie sa chyba bardzo wskazane do portretów, bo mamy tego takie efekty..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Oczywista oczywistość, ale swoją uwagę z nutką ironii napisałem po to, żeby zwrócić po części uwagę, że jak tak dalej pójdzie, to aparaty fotograficzne będą robić za mikroskopy i będzie można oglądać rozwijające się kultury bakterii na skórze... Raczej nie o to w tym wszystkim chodzi.

Swoją drogą zbyt ostre szkła nie sa chyba bardzo wskazane do portretów, bo mamy tego takie efekty..

Pozdrawiam
    Oczywiste. Natomiast są obiektywy portretowe miękkorysujące. Kiedyś stosowało się specjalne zmiękczające filtry. A za mojej młodości dla efektu zmiękczenia używało się pończochy wciągniętej na obiektyw.
    Dzisiaj mamy postprocesing.

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A za mojej młodości dla efektu zmiękczenia używało się pończochy wciągniętej na obiektyw.
    Jeśli była to pończocha fotografowanej modelki, to natychmiast wcielam w życie ten patent

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    tak IQ w tym wypadku to Image Quality (we wszyskich forach foto IQ to Image Quality)
    nie używam skrótów i pomimo korzystania z kilku for fotograficznych, nie spotkałem się jeszcze ze skrótem IQ (poza testami na inteligencję ;-)).
    dzięki.

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

... A za mojej młodości dla efektu zmiękczenia używało się pończochy wciągniętej na obiektyw ...
    Wazelinka na filtrze też efekty dobre daje nawet można pomazać tam gdzie konieczne

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    nie używam skrótów i pomimo korzystania z kilku for fotograficznych, nie spotkałem się jeszcze ze skrótem IQ (poza testami na inteligencję ;-)).
    dzięki.
    Oj, na dpreview czy fredmiranda IQ (Image Quality) występuje powszechnie

Strona 234 z 315 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244284 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów