Strona 233 z 315 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 321 do 2 330 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espe Zobacz posta
    daj juz lepiej spokój, bo wypisujesz takie bajki, że cięzko je nawet zignorować. W poprzednim poscie napisaleś, że D700 obrazuje gorzej niż D3, gdybys mógł to udowodnić byłoby miło (tym bardziej powołujesz się na opinie uzytkowników, które moim zdaniem są inne - ale Ty widac wiesz lepiej), w powyższym piszesz , że Canon targetuje 5D do studia. Do Twojej informacji w katalogach Canon bardzo często targetuje 5D do fotografii slubnej, podobnie zreszta 5dMKII, która to jakby nie patrzeć jest reportażem. Znowu wiesz lepiej ale zapewne czytałeś inne katalogi. Do studia jest targetowany Ds. To , że 5D świetnie się sprawdza w studio to inna historia (5D to naprawdę świetny aparat), ale nie był i nie jest targetowany do studia.
    Ale to wszystko pikuś. ten tekst: To, że chcesz mieć wszystko w jednym (studio, jakość Ds, szybkość 1D) i najlepiej cenie 40d + 500 zł to już twój problem to już jest Twoja nierozładowana frustracja. Czy mógłbyś łaskawie przytoczyć cytaty na podstawie których sformułowałeś tę arcymistrzowską tezę.
    Wiesz, nie musisz czytać tego watku, nikt nie musi, nie musisz czytać tych narzekań, choć gdybys uwaznie przeczytal to zrozumiałbyś, że narzeka się tu nie tyle na sprzęt ile na podejście Canona do niektórych spraw i fajnie byłoby, że jeśli już piszesz, to rzeczy prawdziwe a nie wyssane z palca
    Jeśli chodzi o obrazowanie d700 vs d3 to choćby znany problem źle działającego WB. Wg testów d700 potrafi w jednej serii zdjęć zrobić każde z innym WB. Nie obraź się, ale poszukaj sobie takich informacji w necie, bo mi się aż tak bardzo nie chce, aby Ci coś udowodniać (przepraszam za szczerość).
    Pisząc, że 5d jest do studia, miałem na myśli że ma świetny obrazek, nie ma uszczelnień jak jedynki, karabinu fps jak 1d, AFa z jedynek. To wszystko nie oznacza, że nie nadaje się do reportażu ślubnego, czy innych zastosowań, wręcz przeciwnie. Za każdym razem jak oglądam zdjęcia zrobione tym sprzętem ze ślubu, to scenariusz jest jeden. Najpierw ja, jako autor, się raduję, a później widzę tą samą radość tylko zwielokrotnioną na twarzy zamawiającego.
    Tak nawiasem mówiąc, to żadna lustrzanka nie ma ścisłego targetu. Lustrzanka to w założeniach aparat uniwersalny. Typowy aparat do studia, to aparat wielkoformatowy, ale i tego można wziąć ze sobą i robić np. architekturę.

Jeśli chodzi o ostatnią część twojej wypowiedzi odnośnie tego, że nie wytrzymałem tych narzekań i w końcu coś napisałem na ten temat, to fakt że może trochę przesadziłem z tym 40d + 500 zł :-D, ale jak czytam te narzekania, to po prostu scyzoryk mi się otwiera w kieszeni. Narzekania, narzekania... Poczekajmy, aż sprzęt się ukaże i wówczas będzie na co narzekać, albo wychwalać pod niebiosa.
    Dobra, lecę robić jakieś fajne foty, bo szkoda marnować czasu na wyznania kilku frustratów.

PS. Za jakiś czas zajrzę na forum, może będzie już nowa piątka i prawdziwe opinie na jej temat.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Szukałem głębi jak przy f/16 na 50D, a odpowiedź okazała się płytka jak przy f/1.2 na 5D... (żeby jakoś nawiązać do tematu wątku)
    A tutaj nowa broszurka: http://www.brochures.canon-europe.co...1226316982.pdf
    PS
    Zakładają 85L, świecą w wizjer, a potem człowiek spać nie może...
    Tak apropos broszurek, to w jubileuszowej broszurce canona stoi jak wół napisane że EOS 40D ma ISO 50. Zbaraniałem w tym momencie...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

najlepiej ze w tej broszurze nie pisza ze 5dmkii ma chocby jeden punkt+AF to bylaby plama
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    najlepiej ze w tej broszurze nie pisza ze 5dmkii ma chocby jeden punkt+AF to bylaby plama
    Sprzedałby się nawet bez AF, przecież ma filmy i dużo megapikseli

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    to samo w normalniejszym języku:
    http://www.canon.pl/nowyEOS/
    ja piernicze....

MEGA!!! ktos wie w jaki sposob tworza te figury ze swiatel? to jest jakis specjalny rodzaj laserow prawda??

najsmieszniejsze jest to ze nie widac nigdzie na jakim sprzecie pracuja, zapewne i tak jest to Ds
    Ostatnio edytowane przez Gringo997 ; 15-11-2008 o 22:58
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Jeśli chodzi o obrazowanie d700 vs d3 to choćby znany problem źle działającego WB. Wg testów d700 potrafi w jednej serii zdjęć zrobić każde z innym WB. Nie obraź się, ale poszukaj sobie takich informacji w necie, bo mi się aż tak bardzo nie chce, aby Ci coś udowodniać (przepraszam za szczerość).
    co do pozycjonowania body 5D i jedynek - zgoda. To parametry, wady i zalety body decydują o tym, gdzie to body jest używane.
    Co do D700. AWB się myli. Najbardziej jak już jest poza swoim zakresem działania, czyli poniżej 3000 K i na wysokich ISO (6.400 i wyżej). Nie jest to coś czym się należy przejmować. AWB w D3 tez się myli w takich sytuacjach. I nie znam takiego body, które się wtedy nigdy nie myli. Sęk w tym, że zawodowcy to rozumieją, nie narzekają i robią wtedy na RAW. A ci którzy kupili, bo ich stać się motają i nie wiedzą co i dlaczego. To takie moje tłumaczenie takich faktów. Wypasiony sprzęt się staje coraz dostępniejszy dla niefachowców.
    Mnie się nie podoba AWB w d700, bo po prostu generalnie jest za zimny w dość typowych sytuacjach. Ale nie ma wtedy rozrzutu WB w serii.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

Witam

Znalazłem coś takiego

author of the photo: Elias Seguí

Link do źródła

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Witam

Znalazłem coś takiego

author of the photo: Elias Seguí

Link do źródła

Pozdrawiam Darek
    Gdy żona zobaczyła tą fotkę stanowczo zakazała aby kiedykolwiek pojawiła się ta puszka u nas w domu

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    Hmm.. To dośc niebezpieczne, robić taką puszką zdjęcie modelce z tak niedoskonałą cerą..:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Szczegółowość przy f/11 :-?
    Przecież nawet z 400D będzie podobnie..
    Zresztą mogli wybrać trochę mniej przyozdobioną modelkę..
    Pamiętam, że przy samplach z 5D było trochę szersze zdjęcie studyjne, też z mocno przymkniętego EF100/2.8.
    Jarek

Strona 233 z 315 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów