Strona 227 z 315 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 261 do 2 270 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    pora pogodzić sie z myśłą że 5dII bedzie hitem sprzedaży.
    śmiałe stwierdzenie i delikatnie rzecz ujmując - z palca wyssane... no chyba, że jedno z pobożnych życzeń.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No więc po co, dla samego AF ?
    zdecydowanie może to być powód.
    ja planuję wejść w Canona tylko z dwóch powodów - owianego legendą szybkiego i dokładnego AFa oraz tego, że jest najtańszy.
    Ostatnio edytowane przez bierhoff ; 14-11-2008 o 10:43

Bywalec

Domyślnie

Super AF fajna rzecz, ale bez przesady...
    Zawodowcy używają średniego formatu i tam króluje Mamija. Ten sprzęt kosztuje od 30-40 tys. w górę i (uwaga!) ma najczęściej 1 lub trzy punkty AFa.
    Zawodowcy robią nim super zdjęcia i nie ma takiego narzekania jak tutaj, a foty są super.

Cytat Zamieszczone przez Glorf Zobacz posta
    Ja nie rozumiem tego pozycjonowania 5d mk II za pomoca AF. Nikon D700 jakos wyszedl i nie skastrowal sprzedazy D3...ma co prawda celowo zaimplementowany wolniejszy AF niz jego starszy brat ale i tak jest szybszy i sprawniejszy niz ten w 5D...Wiec czemu Canon nie mogl zrobic czegos podobnego? Wystarczylo podniesc lekko cene i powstalby wyrazny segment 50d - 5d mk II - 1d mk III/1ds
    Nie bronię Canona z powodu AFa w 5D mkII (choć AF pewnie okaże się lepszy niż w poprzednim modelu, a i tamten na centralnym jest bardzo dobry), ale gdyby AF w 5D mkII był jedynkowy, to zakup jedynki byłby już prawie bezzasadny, bo z dostępnych sampli wynika że 5D mkII będzie miał lepsze obrazowanie niż 1Ds mkIII.
    W przypadku Nikona, d700 miał mieć taki sam obrazek jak D3, a jednak nie ma. Albo dali gorszy soft, albo gorszą matrycę. Wg użytkowników Nikona d700 robi gorsze jakościowo foty niż d3.
    Wracając do Canona, coś musieli obciąć. Może faktycznie wypuszczą trójkę, czy siódemkę, a może kolejne 1D mkIV nie będzie miało kropa? Chociaż w to ostatnie raczej wątpię, bo znowu zagrozi przewartościowanemu Ds'owi.
    Ostatnio edytowane przez David ; 14-11-2008 o 11:25

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No więc po co, dla samego AF ?

A że staroć to źle ? 50 nikonowskiej nie widziałęm żadnej bez mydła na 1.4, a canonowski owszem.

Do Canona też już są.

Czemu nie decydować cugerując się AFem? Nikon jakością obrazu nie odbiega, a w paru tematach znacznie przewyższa Canona.

AF to bardzo, bardzo dużo. Częściej decyduje o tym czy zdjęcie jest udane czy nie od bezszumnego ISO. Szumy mogę odszumiać, z nietrafioną ostrością nic nie zrobię.

Plus podejrzewam że przy mniejszej ilości Mpix ISO i DR mogą być lepsze (ale czekam na testy).

Lepsze uszczelnienia.

Lepszy szeroki kąt.

Bezproblemowa praca (AF) z obiektywami niezleżnych producentów.

Lepszy system błysku.

Co do pięćdziesiątki... Nie muszę brać Nikonowskiej 50 f/1.4
    Wezmę Sigmę która optycznie bije na głowę canonowskie 50 f/1.4 a AF z Nikonem działa (z Canonem już nie bardzo).

Kupowałem Canona bo wtedy to było jedyne FF za rozsądną cenę.
    Dziś już nie...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David Zobacz posta
    Super AF fajna rzecz, ale bez przesady...
    Zawodowcy używają średniego formatu i tam króluje Mamija. Ten sprzęt kosztuje od 30-40 tys. w górę i (uwaga!) ma najczęściej 1 lub trzy punkty AFa.
    Zawodowcy robią nim super zdjęcia i nie ma takiego narzekania jak tutaj, a foty są super.
    O czym ty piszesz? Kto ze średnim formatem biega np. po kościele i robi reporterkę? Ilu jest takich? To że się średniego używa w studio to inna bajka, zupełnie inny target niż 5D.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Panowie.. To już nawet nie jest zabawne. Żaden nie trzymał puszki w ręku, ale wszyscy i tak wiedzą ile jest warta. Pixeli za dużo, AF nie działa, wszystko do ****...
    Przed chwilą przeczytałem, że AF w 1kach też już nie działa.. Piszący powinien sam sobie odpowiedzieć, czy widział ten aparat choćby przez szybkę.. Bo jeśli 1dIII robi nieostre zdjęcie, to na pewno z winy fotografa.

Czy któryś z modów mógłby zamknąć ten wątek do czasu, aż aparat będzie w sprzedaży? Ludzie się za pracę wezmą a nie wypisywanie głupot i osobistych wycieczek. Wszystkim wyjdzie na zdrowie.
    Jarek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    AF nie działa
    Podaj cytat

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Panowie.. To już nawet nie jest zabawne. Żaden nie trzymał puszki w ręku, ale wszyscy i tak wiedzą ile jest warta. Pixeli za dużo, AF nie działa, wszystko do ****...
    oskarkowy, Ty od wczoraj na tym forum masz konto?

Przed chwilą przeczytałem, że AF w 1kach też już nie działa.. Piszący powinien sam sobie odpowiedzieć, czy widział ten aparat choćby przez szybkę.. Bo jeśli 1dIII robi nieostre zdjęcie, to na pewno z winy fotografa.
    to nigdy nie jest wina trzymaka do korpusu. korpus powinien trafiac idealnie i wiedziec o co chodzi, nawet jesli do niego jest przyczepiony ktos, kto nie ma bladego pojecia o czym mowi

Czy któryś z modów mógłby zamknąć ten wątek do czasu, aż aparat będzie w sprzedaży? Ludzie się za pracę wezmą a nie wypisywanie głupot i osobistych wycieczek. Wszystkim wyjdzie na zdrowie.
    nie ma szans. zamkniecie takiego watku to jak zamkniecie kibli na koncercie dla kilku tysiecy osob. w pewnym momencie parcie stanie sie tak nieznosne, ze smierdzaca zawartosc rozleje sie masowo w wielu miejscach. a tak: jest zdrowo, higienicznie, nie ma problemow z zaparciami i kazdy moze, za przeproszeniem, narobic, kiedy czuje ze musi tylko trzeba pamietac, ze wchodzac do takiego przybytku nieodmiennie skazuje sie na zapach "zycia"

"mnie oszukasz, mamusie oszukasz, ale zycia nie oszukasz"
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

proszę nie uogulniać. mnie specyfikacja puchy pasuje i znam masę osób które też czekają na kupno jak tylko sie pojawi.. więc o sprzedaż bym sie nie martwił. gdyby nie to że może być trudno dostępna w listopadzie to już bym robił dla niej miejsce w torbie. no ale skoro nie w listopadzie to już spokojnie do wiosny mogę z zakupem poczekać. i nie dlatego że mi nie pasuje ale tylko i wyłącznie za względów finansowych. Mnie pasi i 21mpix i filmy HD. do tego lepszy lcd a to sie przydaje. że AF taki sobie? cóż. dawałem radę z 5D to i z 5dII sobie poradzę.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    oskarkowy, Ty od wczoraj na tym forum masz konto?
    Dłużej niż Ty

nie ma szans. zamkniecie takiego watku to jak zamkniecie kibli na koncercie dla kilku tysiecy osob. w pewnym momencie parcie stanie sie tak nieznosne, ze smierdzaca zawartosc rozleje sie masowo w wielu miejscach. a tak: jest
    Doskonałe porównanie. Mnie przekonałeś.
    Jarek

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie ma szans. zamkniecie takiego watku to jak zamkniecie kibli na koncercie dla kilku tysiecy osob. w pewnym momencie parcie stanie sie tak nieznosne, ze smierdzaca zawartosc rozleje sie masowo w wielu miejscach. a tak: jest zdrowo, higienicznie, nie ma problemow z zaparciami i kazdy moze, za przeproszeniem, narobic, kiedy czuje ze musi tylko trzeba pamietac, ze wchodzac do takiego przybytku nieodmiennie skazuje sie na zapach "zycia"

"mnie oszukasz, mamusie oszukasz, ale zycia nie oszukasz"
    :grin: normalnie kajet zaloze z Twoimi myslami
    a wracajac do tematu, to troche wnerwia ze nikosiowi sie kalkuluje zrobic puszke z tym samym AF-em i softem (niby przycinajac jakosc fotek) zabierajac gripa, a canonowi juz nie, bo spadnie czegos sprzedaz, moim zdaniem troszke podejscie od d... strony, bo kto zawiedziony nowym 5d rzuci sie nagle do kupienia 1DS za cene za jaka teraz jest?
    Aparat mam i ja

Strona 227 z 315 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów