Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Odważna sesja ślubna.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Pawle, jeżeli młodzi są na luzie to samo jakoś poleci.... najtrudniejsze są pierwsze kadry, później jak będzie dobra zabawa to młodzi sami się podkręca i będzie okej.
    Koniecznie w trakcie przerw pokaż młodym co nieco na ekranie aparatu, to wzbudzi ich apetyt na więcej

ps
    pozdrawiam z Radomia "starego scyzoryka"

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacab1 Zobacz posta
    pozdrawiam z Radomia "starego scyzoryka"
    Tylko nie starego!
    Ale ten internet jest mały!
    Pozdrówek.
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

tylko czy aby na pewno odwazna sesja miala by byc odwazna? nie wiem jak owa klientka ale wiele dzieczyn przez odwazna sesje rozumie pokazanie sie w staniku i to z tylu a zdjecia prezentowane w linkach to podejzewam typowe modelki nie panny mlode moze oprocz J Grabka. Jak mlodzi chca takie zdjecia to nie chca zeby je publikowac, sam w tym roku robilem takie sesje i mam bezwzgledny zakaz pokazywania zdjec, tak wiec wiem o czym pisze
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Coś już napisał Awatar rob76
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

1) na początku w ramach ustawienia modelki i modela, pokaż młodemu jak to się robi i niech zrobi tak samo a Ty wtedy będziesz robił zdjęcia
    2) zapodaj zdjęcia do konsultacji społecznych na CB. Oczywiście gwarantujemy pełne wsparcie w postaci uwag technicznych a i dyskrecję gwarantujemy

;-)
    "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem"

Domyślnie

No właśnie, czemu zaraz odważna sesja to ma być całkowita nagość itp. (nie mówiąc już o pierwszy zdjęciu pokazanym tu jako przykład, dla mnie to to już troszkę za ostro). Myślę, że na tyle jesteś doświadczony w fotorafii ślubnej, że pomysłów masz sporo. Ja raz miałem klientów, którzy chcieli odważniejszą sesję i myślę, że dość dobrze z tego wybrnąłem unikając golizny. Temat nie jest napewno łatwy i nie podszedł bym do niego bez odpowiedniego przemyślenia czego chce od tej sesji. Jeszcze raz powtórzę wydaje mi się, że można zrobić bardzo odważne zdjęcia jednak unikając golizny, ale przedstawić tak młodych, żeby zdjęcia zostawiały taki lekki dreszczyk i pobudzenie wyobraźni i myślę, że wtedy te zdjęcia powinny być dość ciekawe, kiedy pokażesz co nieco, ale nie za dużo. Ale to moje widzimisie.

Coś już napisał Awatar venomer
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Sni mi się po nocach scena gdzie pierwszy plan jest na facecie który siedzi tyłem na krzesełku ma związane ręce, jest nagi, w tle zamazana postac kobiety, która w stroju na i make'upie na vampa stoi sobie z pejczem. Wszystko smacznie ubrane w cienie, Potem zdjęcia utrzymane w tej konwencji... Bardzo cięzko ogólnie będzie zrobić coś smacznego.. Moja rada, nie przedstawiaj wszystkiego dosłownie. Baw się cieniem i głębią ostrości...
    Moje skromne portfolio.
    Mój fecebook'owy profil
    ""Artysta czy nie, fotograf zawsze jest sensualistą. Wzrok porusza się w świecie uczuć, a nie intelektualnych dywagacji""

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ale to ma być typowo w strojach ślubnych-no nie całkiem kompetnych...
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Domyślnie

to dopiero wyzwanie :-) Ciekaw jestem bardzo jak z tego wybrniesz, bo temat rzeczywiscie nie latwy.

Powodzenia zycze! :-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Rzuć okiem tutaj: www.strykowski.net jest tam sesja parki którą mógłbyś się zainspirować. Ze smakiem i elegancko,tylko ślubne "insygnia" wkomponować
    ...powodzenia...
    Amator martwi się o sprzęt, Profesjonalista o kasę, a Mistrz o światło...
    Mariusz Łanucha
    Moje zdjęcia ślubne, fotografia ślubna.

Bywalec

Domyślnie

wspolczuje a moze by tak zostawic na pannie mlodej tylko welon a na panu mlodym musznik ( czy to w czym nie beda sie wstydzili wystapic).. i np niech pan mlody robi za ala sluzacego panny mlodej... taca na niej szampan 2 kieliszki i na kolanach itp - taki pomysl mi wpadl ( lekki kicz) takie male robienie jako sluzacy swojej damie i lekki odnosnik do malego niewolnictwa jakim malzenstwo
    Ostatnio edytowane przez coca ; 25-11-2008 o 00:53
    50D/400 D /T 17-50 2.8 / C 50 1.8 / C 85 1.8 / 580Ex II i reszta gratow

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów