Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mam drobny problem z kalibracją - otóż mam nieodparte wrażenie że za każdym rebootem kompa resetowany jest LUT karty (? chyba - o ile dobrze rozumiem co się dzieje).

Zaraz po kalibracji, krzywe korekcji wyglądają tak :

(wiem że monitor parszywy), natomiast po reboocie jest taki efekt jak po kliknięciu reset w Calibration Testerze (co zresztą widać). Profil jest w systemie cały czas podpięty, system to XP Home... Pomożecie ? Po kalibracja po każdym uruchomieniu to chyba średnie rozwiązanie...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Mam drobny problem z kalibracją - otóż mam nieodparte wrażenie że za każdym rebootem kompa resetowany jest LUT karty (? chyba - o ile dobrze rozumiem co się dzieje).

Zaraz po kalibracji, krzywe korekcji wyglądają tak :

(wiem że monitor parszywy), natomiast po reboocie jest taki efekt jak po kliknięciu reset w Calibration Testerze (co zresztą widać). Profil jest w systemie cały czas podpięty, system to XP Home... Pomożecie ? Po kalibracja po każdym uruchomieniu to chyba średnie rozwiązanie...
    Calibration tester pozwala wgrywać krzywe korekcyjne do LUT monitora ręcznie.

Natomiast podczas startu korekta jest ładowana np. za pomocą aplikakacji CalibrationLoader.exe - automatycznie jest ona dodawana podczas instalacji i1matcha, inne profilery również instalują swoje ładowacze.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Natomiast podczas startu korekta jest ładowana np. za pomocą aplikakacji CalibrationLoader.exe - automatycznie jest ona dodawana podczas instalacji i1matcha, inne profilery również instalują swoje ładowacze.
    No właśnie wyczaiłem że wywaliłem z autostartu takiego ładowacza i zajrzałem skasować swój post ;-) Anyway dzięki za pomoc.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów