O obiektywach wiem prawie wszystko
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Nie no, Tom, nikogo nie bij.Ale czekałem na LCD-ka ponad tydzień tylko właściwie dlatego, że ktoś miał go włączyć przed wysyłką.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mam drobny problem z kalibracją - otóż mam nieodparte wrażenie że za każdym rebootem kompa resetowany jest LUT karty (? chyba - o ile dobrze rozumiem co się dzieje).
Zaraz po kalibracji, krzywe korekcji wyglądają tak :
(wiem że monitor parszywy), natomiast po reboocie jest taki efekt jak po kliknięciu reset w Calibration Testerze (co zresztą widać). Profil jest w systemie cały czas podpięty, system to XP Home... Pomożecie ? Po kalibracja po każdym uruchomieniu to chyba średnie rozwiązanie...
Calibration tester pozwala wgrywać krzywe korekcyjne do LUT monitora ręcznie.
Natomiast podczas startu korekta jest ładowana np. za pomocą aplikakacji CalibrationLoader.exe - automatycznie jest ona dodawana podczas instalacji i1matcha, inne profilery również instalują swoje ładowacze.
Na moje koślawe oko, nie ma żadnego problemu. Monitor jest obrócony w lewo, a ekran odchylony w tył od płaszczyzny pionowej. To jest pozycja będąca w zakresie ruchów standardowych stopni swobody. Proszę ująć solidnie ekran po bokach lub z góry/dołu i doprowadzić do żądanej pozycji. Proszę się nie pieścić z nim, nic się nie połamie.