Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Artysta inaczej ?

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Proponuję zamknąć ten wątek bo coraz większe bagno się robi.
    To zaczyna wyglądać jak prywatne porachunki
    Dlaczego zamknąć? Po prostu przenieść odpowiednie posty do pralni! Łagodnieją nasi moderatorzy, łagodnieją...
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Dlaczego zamknąć? Po prostu przenieść odpowiednie posty do pralni! Łagodnieją nasi moderatorzy, łagodnieją...
    Mówisz i masz :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No generalnie czad - nie dziwię się publikacji PW w takiej sytuacji. Jak dla mnie całkowita żenada, łącznie z dywagowaniem na temat określenia artysta będąc kierownikiem niedzielnej szkółki produkującej mega-knoty i słodzącej sobie nawzajem....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Woodland
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obejrzałem sobie stronę http://www.mediafoto.pl/ i nie jako artysta ale jako "oglądacz" uważam, że generalnie zdjęcia są OK. Wydaje mi się, że w tym przypadku Sergiusz się czepia i tyle. Czasami ludzie tak mają bo się nudzą albo bo sprawia im to frajdę.
    Czym staram się robić zdjęcia - szczegóły tutaj.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No generalnie czad - nie dziwię się publikacji PW w takiej sytuacji. Jak dla mnie całkowita żenada, łącznie z dywagowaniem na temat określenia artysta będąc kierownikiem niedzielnej szkółki produkującej mega-knoty i słodzącej sobie nawzajem....
    Mocne

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Mówisz i masz :-)
    Dziękuję :-)

Cytat Zamieszczone przez Woodland Zobacz posta
    Obejrzałem sobie stronę http://www.mediafoto.pl/ i nie jako artysta ale jako "oglądacz" uważam, że generalnie zdjęcia są OK. Wydaje mi się, że w tym przypadku Sergiusz się czepia i tyle. Czasami ludzie tak mają bo się nudzą albo bo sprawia im to frajdę.
    Też uważam, że są ok. Może nie powaliły mnie na kolana i nie jestem zwolennikiem selektywnej desaturacji, ale imho całkiem fajnie.

Eh, prawdziwi artyści za życia często musieli się zmagać z przeciwnościami i zazdrością... Oglądał ktoś film "Amadeusz"? ..."za dużo nut"... ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Dziękuję :-)

Też uważam, że są ok. Może nie powaliły mnie na kolana i nie jestem zwolennikiem selektywnej desaturacji, ale imho całkiem fajnie.

Eh, prawdziwi artyści za życia często musieli się zmagać z przeciwnościami i zazdrością... Oglądał ktoś film "Amadeusz"? ..."za dużo nut"... ;-)
    Mówisz, że Salieri też jest na "S"?
    A zdjęcia w ww. galerii są dobre.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Właściwe miejsce dla powstałego OT

Ciekawy jestem wypowiedzi Sergiusza, bo minęło trochę czasu i nazbierało się wypowiedzi.
    Sergiusz, tłumacz się...
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja mam takie pytanie chyba zgodne z tematem wątku. Jeśli ktoś oferuje zdjęcia artystyczne to powinien być artystą czy nie? Według mnie powinien ale może się mylę. W razie by co zerknąłem na spis artystów http://www.zpaf.pl/pl/content/zpaf/czlonkowie.php ale tam nie figuruje jako artysta osoba podpisana z imienia i nazwiska na stronie. To postanowiłem jeszcze zerknąć tutaj aby się upewnić ale też nie ma: http://free.art.pl/fotoklubrp/index2.htm

Zastanawiam się czy sugerowanie bez pokrycia fotografii artystycznej jest w porządku czy też nie. Ze strony bowiem nijak nie wynika kto jest tym artystą tym bardziej, że zamieszczone zdjęcia raczej świadczą o niewielkich fotograficznych umiejętnościach.

Zastanawiam się czy używanie dowolnych sloganów mających na celu zdobycie kolejnego klienta czasem nie wprowadza w błąd? Czy takie działania słowno reklamowe są do końca uczciwe wobec klientów? A może wykonując artystyczne zdjęcia ślubne wcale nie trzeba być artystą? Ciekaw jestem co na ten temat sądzicie?
    fragment o przystąpieniu do ZPAF:

TRYB PRZYJMOWANIA DO ZPAF określono w Statucie:

w paragrafie 9 :
    Członkowie ZPAF dzielą się na: rzeczywistych, honorowych i wspierających.

w paragrafie 10:

Członkiem rzeczywistym ZPAF może zostać osoba pełnoletnia, obywatelstwa lub pochodzenia polskiego,
    zamieszkała w Polsce lub za granicą lub cudzoziemiec zamieszkały na terenie Rzeczypospolitej Polskiej
    pracujący twórczo w dziedzinie fotografii i uznający statut ZPAF - który ponadto:

wykazuje się udokumentowanym dorobkiem twórczym w zakresie fotografii lub sztuk pokrewnych,
    posiada rekomendację dwóch członków rzeczywistych ZPAF,
    uzyska akceptację Rady Artystycznej.
    Szczegółowy tryb przyjmowania członków określa regulamin opracowany przez Radę Artystyczną
    i zatwierdzony przez Zarząd Główny ZPAF.

Sergiusz to wg ciebie artysta jest ktoś kto ma conajmniej dwóch znajomych artystów?
    bezsensu...
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    Sergiusz to wg ciebie artysta jest ktoś kto ma conajmniej dwóch znajomych artystów?
    Dlaczego znajomych? Pokazujesz obcym ludziom, artystom, swoje prace, jeśli je uznają za sztukę to rekomendują. Przynajmniej tak powinno być. Czy jest w praktyce - tego nie wiem, oczywiście jest to furtka dla kolesiostwa.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów