Strona 205 z 315 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215255305 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 041 do 2 050 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Coś już napisał Awatar Rosemary
    Miasto
    Vienna/Kraków/Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Masz to info z pewnego źródła?
    http://www.achatzi.de/shop/index.php...talkameras-eos
    tu dzwonilem. Ma byc ale mowia ze raczej po weekendzie 17stego a nie jak maja na stronce: od 15stego

a z tymi probuje sie jeszcze skontaktowac http://www.ba-computer.at
    Solidna i sprawdzona firma - kupowalem i nich laptopa. I sa cenowo wporzadku.
    [5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wacho Zobacz posta
    wrzucę coś z innego podwórka:

http://www.swiatobrazu.pl/_and_they_...a_900_821.html

Canon na prawdę nie powinien szaleć z cenami - konkurencja nie śpi !
    - sam się zastanawiam czy nie przesiąść się na inną platformę zamiast na 5dII...

a tak w ogóle co sądzicie o SONY A900 (o d700 mówi się dużo, natomiast o soniaku mało w konteście porównań 5dII)
    Widziałem ten test, sony ładnie ale co z tego, nie dam wiary tej marce za grosz, dla mnie to zabawka - gadget company, i tyle.
    Leonarda K. (widoczny na zdjęciu) znam z dawnej pracy (lat temu).
    Świetny fachowiec, stara szkoła...
    Ale pracował i pracuje dla firmy która ma deal z sony, wspólne kampanie reklamowe ect.
    Zresztą zawsze czcili sony.
    Więc Leo poleca...
    I tu mam odpowiedz w tej sprawie.
    5dII
    L-ki ... + graty

Fotograf do wynajęcia

Efekt dźwięku migawki

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laminat Zobacz posta
    Widzę że onanizm sięga już granicy wytrysku :sad:
    Wszystkie fora są dokładnie dla onanistów, więc chyba pora przestać się tego wstydzić, kolego

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    no nie mogę ale jajca, komedia normalnie
    I raczej w takich kategoriach to widzę:cool:

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie jestem jedynym, którego nowy 5D ciut rozczarował. Prawdę mówiąc byłem swojego czasu przeciwny LV, ale u mnie w niektórych sytuacjach sprawdza się. W nowej 5 wolałbym zamiast skundlenia z kamerą odchylany monitorek góra-dół tak, aby LV był praktycznie użyteczny.
    Co do AF, no to cholera musi się ten aparat czymś różnić od desmarka a nie tylko gripem...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxpawel Zobacz posta
    Co do AF, no to cholera musi się ten aparat czymś różnić od desmarka a nie tylko gripem...
    To tylko świadczy o słabości serii 1 u Canona jeśli 5D2 z normalnym AFem od razu zagroziłby topowym puszkom bo mają tylko wbudowany grip.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może się przywitam, i przejdę do pytania.

czy ktoś gdzieś może porównywał prędkość i poprawność 50D, 5D, 5D MKII i którejś z jedynek? interesowałyby mnie wyniki takiego testu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To tylko świadczy o słabości serii 1 u Canona jeśli 5D2 z normalnym AFem od razu zagroziłby topowym puszkom bo mają tylko wbudowany grip.
    Tyle że tę słabość mają wszystkie konstrukcje. Na tym właśnie polega umiejętne pozycjonowanie. Jak się to kiepsko zrobi to albo wykańczasz nowość albo model z którym konkuruje. No Canon niestety (dla nas) tak ma, że nie lubią kiedy się im modele "zjadają".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tutaj nikon sobie świetnie poradził, konstruując modele d300, d700, d3. Rozpiętość cenowa nie jest miedzy nimi gigantyczna, a różnią się pewnymi detalami np serią szybkością w serii ,czy szybkością w 14bitach. Dla każdego coś dobrego.
    Canon tutaj strasznie pojechał po bandzie. Skoro w nikonie d700 dało się wcisnąć układ z topowego modelu to też i w 5d dało by się zrobić troszkę lepszy AF nie tracąc nic z jego "kompaktowości" (jak Canon się tłumaczy gdyby zmienił układ AF to 5d już by nie było taki małe). Jak ktoś słusznie zauważył Mpix to nie wszystko w aparacie. Mam wrażenie ze powoli Canon staje się takim gadget aparatem.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

kaminski
    Guest

Domyślnie

Jeff Ascough testuje nowe 5d (podobno beta) podczas swojej pracy (zdjęcia ślubne) - http://jeffascough.bigfolioblog.com/

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Tutaj nikon sobie świetnie poradził, konstruując modele d300, d700, d3. Rozpiętość cenowa nie jest miedzy nimi gigantyczna, a różnią się pewnymi detalami np serią szybkością w serii ,czy szybkością w 14bitach. Dla każdego coś dobrego.
    Popatrz na ceny D700 i sprzedaż. Coś jednak im nie wyszło.

Strona 205 z 315 PierwszyPierwszy ... 105155195203204205206207215255305 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów