Strona 105 z 315 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Moja rada: przytakiwać, dać się wyżalić, podpuszczać na zmianę na d3
    A moja rada to słuchać Jarka. Ja posłuchałem i dzięki temu nie mam bana. :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Za pierwszą 5tkę zapłaciłem 12.000 (chyba jedna z pierwszych sprzedanych w FOTOIT, więc płaciłem za nowość). Za drugą, 14 miesięcy później 9600. Czyli na pewno nie będzie tak kolorowo, jak Wam się wydaje.
    No ale wtedy 5D nie miało żadnej konkurencji. Teraz, jaka jest taka jest, ale jest (cokolwiek miałbym na myśli). :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    Przestaje czytac ten watek, dzis mialem koszmar ze AF w moim 5d przestal łapać całkowicie , czasami zdarza mi się to na żywca, ale szybko okazuje się że mam przełącznik na MF. Nawet nie wiecie jaką ulgę poczułem po przebudzeniu że to tylko sen był.
    Ja już od kilku dni dzień w dzień przeglądam wszystkie fotki jakie do tej pory zrobiłem piątką. Szukam błędów tego nędznego AFa... nie moge się doszukać. Ale wiem w czym rzecz. Cóż... łapy mi się dość solidnie trzęsą (jak wypiję, to przestają) - pewnie to kompensuje błędy AFa. :-)

Czy w związku z powyższym mogę twierdzić, że mam pierwszego na świecie Canona z wbudowanym ISem w body? Tylko że nie chodzi o body Canona tylko moje. ;-)
    Ostatnio edytowane przez hrabia_vader ; 25-09-2008 o 13:39 Powód: Automerged Doublepost
    hrabia Vader
    zakurzony EOS i szklarnia porośnięta pajęczynami

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Cóż... łapy mi się dość solidnie trzęsą (jak wypiję, to przestają) - pewnie to kompensuje błędy AFa. :-)
    To nastepna puszka od Canona bedzie jak znalazl dla Ciebie. Zamiast baterii beda tam mini ogniwa paliwowe pedzone na etanol. Jak by Ci "czasow brakowalo", to se golniesz z bakterii i lapki sie uspokoja. To bedzie pierwszy aparat na swiecie ze stabilizacja w baterii (a nie szkle czy matrycy jak do tej pory)
    :-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    To nastepna puszka od Canona bedzie jak znalazl dla Ciebie. Zamiast baterii beda tam mini ogniwa paliwowe pedzone na etanol. Jak by Ci "czasow brakowalo", to se golniesz z bakterii i lapki sie uspokoja. To bedzie pierwszy aparat na swiecie ze stabilizacja w baterii (a nie szkle czy matrycy jak do tej pory)
    :-)

Marcin
    hehehe Patrząc na ceny baterii Canona to będzie drogi alkohol a co za tym idzie AF :P
    Ostatnio edytowane przez Gregolius ; 25-09-2008 o 14:09
    CANON Laik

Coś już napisał

Domyślnie

MMM strasznie jedziesz po tej nowej puszce..., która nawet jeszcze na dobre nie wyszła do ludu, weź troche na wstrzymanie, bo siejesz popłoch chyba tylko dla zabawy ;P
    kazdy najmądrzejszy i wie lepiej co i jak..... ale może dajmy najpierw chłopakom z japonii zaprezentować co tam wykombinowali.....
    i don' leave my home without my Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hrabia_vader Zobacz posta
    Szukam błędów tego nędznego AFa... nie moge się doszukać.
    Może dlatego, że możliwości AF wykorzystujesz zaledwie w 1/9.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
    Może dlatego, że możliwości AF wykorzystujesz zaledwie w 1/9.
    A moze dla tego ze setki zdjec gdzie AF chybil dawno zostaly wykasowane

Talking

Cytat Zamieszczone przez dpgstyle Zobacz posta
    MMM strasznie jedziesz po tej nowej puszce..., która nawet jeszcze na dobre nie wyszła do ludu, weź troche na wstrzymanie, bo siejesz popłoch chyba tylko dla zabawy ;P
    kazdy najmądrzejszy i wie lepiej co i jak..... ale może dajmy najpierw chłopakom z japonii zaprezentować co tam wykombinowali.....
    mi też trochę ręce opadły jak zobaczyłem te punkty AF - a raczej ich rozmieszczenie - strasznie blisko środka.
    już mój 350D ma lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mnie ręce opadają jak czytam niektórych..

niższa cena w sklepie:
    http://www.tylkofoto.pl/product.php/...k-II-body.html

i takie coś, przy czym termin dostępności jest dosyć nieciekawy..

http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=3329
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Przecież ja się nie znam. Jak nie złapię i nie sprawdzę to nie uwierzę. Wziąłem więc w łapy d700 kolegi i pamiętając to, co uzyskałem mają w łapach kilka sztuk 1d mkII oraz 1d mkI oceniam - jedynka ma lepszy AF w servo, bo to poddaje ocenie teraz.
    A to przepraszam. Z pierwszego postu, który napisałeś wynikało, że wypowiadasz się na temat porównania AF-ów w D700 i "jedynkach", mając doświadczenia jedynie z Canonami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    mnie ręce opadają jak czytam niektórych..

niższa cena w sklepie:
    http://www.tylkofoto.pl/product.php/...k-II-body.html

i takie coś, przy czym termin dostępności jest dosyć nieciekawy..

http://www.digital24.pl/product_info...oducts_id=3329
    ci niektórzy to kto ?

Strona 105 z 315 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów