Strona 174 z 1000 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 731 do 1 740 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Czytam... patrzę na tytuł wątku... no i nie wiem.
    Zamknąć wam ten wątek czy sami wrócicie do tematu?

Kontynuować możecie np tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=31673
    Jako sprawca tejze interwencji musze na swoje usprawiedliwienie napisac, ze typ zapisywanych plikow wg mnie miesci sie w szeroko rozumianym "sprzet do slubow", a juz napewno nie jest to zupelny off-topic.

dobre Vitez, 140 stron na temat, kilka OT i zamiast ew. posprzątać, najlepiej zamknąć
    Prawie jak za socjalizmu
    Mysle, ze niewiele osob przebrneo przez caly watek. Ja tak, a zajelo mi to cos 3 dni. Rzetelne informacje mozna zawrzec w max 30% tego co jest tam wypisane, a podobnych reakcji modów nie zaobserwowalem. Za to sporo tam OT sprzed 2 lat z Twojej strony Vitez.

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja akcje Vitez'a usprawiedliwiam tym, że z modami teraz cieniutko a zamknięcie tematu kończy problem z jego modowaniem
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ja akcje Vitez'a usprawiedliwiam tym, że z modami teraz cieniutko a zamknięcie tematu kończy problem z jego modowaniem
    Moze, ale modowie sa po to, zeby moderowac, nie zeby ich tlumaczyc. Zamykam sie juz, bo teraz rzeczywiscie OT jade ;-) Amen.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aseptyczny Zobacz posta
    Jako sprawca tejze interwencji musze na swoje usprawiedliwienie napisac, ze typ zapisywanych plikow wg mnie miesci sie w szeroko rozumianym "sprzet do slubow", a juz napewno nie jest to zupelny off-topic.
    W wielkim skrócie - temat 'RAW vs JPEG' NIE mieści się w temacie 'sprzęt do ślubów' choćbyś nie wiem jak próbował nadinterpretowywać.
    Proszę wrócić do tematu. Dalszy OT na temat OT zaowocuje zamknięciem wątku, w którym od dłuższego czasu nikt na temat nie pisze, więc widać temat się wyczerpał .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

I bardzo możliwe, że to najlepsze wyjście. 1500 postów - trzeba dużo samozaparcia żeby to czytać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Chlopaki .. wrzuccie na luz. Co chwile sprzetu przybywa(body, szkla, wyzwalacze, lampy, bouncery) wiec co jakis czas pojawi sie nowe pytanie. A ze watek nie rosnie w tempie "5dmkII - pierwsze wrazenia"? - no coz moze nawet lepiej.

Oda do moda: chyba lepiej moderowac jeden przyklejony watek niz 15 nowych co chwile pojawiajacych z tym samym pytaniem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Oda do moda: chyba lepiej moderowac jeden przyklejony watek niz 15 nowych co chwile pojawiajacych z tym samym pytaniem.
    Niewielka różnica... tak samo szybko się zamyka .

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kurcze... a ja po prostu wszystko robię w RAWach. Nawet do kotleta w rodzinie! Przecież zawsze z RAWa da się wiele więcej uratować gdy nasze ustawienia zawiodą a udało nam się pstryknąć tylko jedną fotkę w sytuacji która się już nie wróci...

Ale wracając do sprzetu:
    Mam ogromną prośbę do Kaliny i Marka o podzielenie sie na jakich szkłach z 5D(bo tu mnie chyba wzrok nie myli) pracujecie? NA 99% stawiam na stałki i 35L ale moze jeszcze coś w tym temacie chcielibyście dodać i dlaczego akurat na te szkła się zdecydowaliście?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

U Kaliny jest wszystko w wywiadzie:

body: 2 x 5D
    lampy i akcesoria: 580EX i 580 EX II, LightSphere i luminquest
    obiektywy: 14mm 2.8L (najnowszy nabytek, 15mm 2.8 (rybie oko), 24mm 1.4L, 35mm 1.4L, 50mm 1.2L, 85mm 1.2L mkII, 135mm 2.0L
    Poza tym jest wszystko inne, co warto wiedzieć (znowu słodzę)...

Stałki uczą kadrowania, myślenia i wyłapywania momentów (po to bokeh) - zoomy to pójście w pewien sposób na łatwiznę i wychodzą z nich takie sobie pstryki (uogólnienie, ale miałem kilka takich sytuacji, że właściwie nie wiedziałem co robić...).

Dopiero zaczyna Awatar Pecek

Domyślnie

Czego mi brakuje ?
    Pstrykadła do ślubu:
    40D , 70-200 2.8L, sigma 30 1.4, sigma 12-24, 580EX

Narazie o drugiej puszce moge pomarzyc. Dopiero jestem po kilku ślubach i ostro się ucze. Ale czy ktoś doświadczony może mi powiedzieć co jeszcze mógłbym dokupić? Osobiście uważam, że na ten moment spokojnie starcza, ale może jest jakie "ale". I po drugie czy 40D jest na tyle zaufana puchą, że moge robić only jpg? Narazie się nie odważyłem
    www.amphoto.pl
    pecunio.digart.pl

Strona 174 z 1000 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184224274674 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów