Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
W kościele nawet nie wyciągnąłem 24-105. IS pewnie dałby radę, ale używałem max 2.8, a tu Lka odpadaTeoretycznie f4 też by było jak Młodzi np słuchali kazania, ale wtedy stałem na uboczu i zrobiłem tylko kilka zdjęć - ugadałem się z ks. że nie będę blisko podchodził i nie chcę mu podpaść, bo w październiku chcę zrobić kurs.
Jak będę miał 5D (jeśli będę miał) to wtedy będę podpinał 24-105, żeby złapać coś szerzej.
Zdjęcia wrzucę po obrobieniu do nowej galerii, żeby wszyscy mogli spokojnie na mnie najechać za zaniżanie poziomu
Mały OT:
ślubny kamerzysta chyba był niepoważny; kiedy świadkowie poszli się podpisać on wlazł (nie wszedł) sobie na ołtarz i kręcił to świece, to kielich. Myślałem, że mi szczena opadnie. Wprawdzie dostał po wszystkim reprymendę od ks. , ale jak wracaliśmy to i tak się nie zgadzał z jego pretensjami :]
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Trochę racji w tym jest. Będąc już ileś tam na rynku można sobie pozwolić na więcej, bo klienci zawsze się znajdą, ale ja musiałem się pilnować bo ks. obecny na ślubie będzie mnie polecał (kurs).
Żeby nie było całkiem off:.....yyy....niech ktoś coś wymyśli![]()
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
No ja się zastanawiam nad czymś dłuższym, tzn/ 70-200 f/4 IS , chociaż wszyscy doradzają mi wersje 2.8 (bez IS)
Do Koscioła f/4 IS myślę że wystarczy (dopalany lampą) a na plenerek będzie w sam raz, mały, lekki a nie tak jak jego siostra 2.8, duzo, ciężka i nieporęczna. Bo brakuje mi czegoś dłuższego:/
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
135l ?![]()
Ewidentnie 135L rządziNiestety często przydługo w kościele.
Powoli się wyprzedaję...aktualnie tylko 5d MKII | 24-105 f4,0 |
Patrząc na szklarnię Hubert01 to 135L będzie jak znalazł![]()
Ostatnio edytowane przez Lulu1988 ; 16-07-2009 o 15:36