Strona 185 z 315 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235285 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 841 do 1 850 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dżobert Zobacz posta
    Wedle instrukcji wszystkie punkty AF są krzyżowe, a środkowy jest podwójnej precyzji. Komu wierzyć?
    a możesz podać na której stronie instrukcji to wyczytałeś?
    w tej którą ja mam ściągniętą w specyfikacji na temat AF napisano tyle co w tym samym miejscu o 5D (9 plus 6) dodano o af microadjustment, a na stronie 83 napisano że środkowy jest używany jako krzyżowy a pozostałe są jako poziome lub pionowe..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wedle instrukcji wszystkie punkty AF są krzyżowe, a środkowy jest podwójnej precyzji. Komu wierzyć?
    Najwyraźniej czytałeś inna instrukcję niż ja

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a możesz podać na której stronie instrukcji to wyczytałeś?
    w tej którą ja mam ściągniętą w specyfikacji na temat AF napisano tyle co w tym samym miejscu o 5D (9 plus 6) dodano o af microadjustment, a na stronie 83 napisano że środkowy jest używany jako krzyżowy a pozostałe są jako poziome lub pionowe..
    Masz rację, użyłem skrótu myślowego, który doprowadził do takiego wniosku.
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Masz rację, użyłem skrótu myślowego, który doprowadził do takiego wniosku.
    Prawdopodobnie takiego samego "skrótu myslowego" użyło wiele innych osób stąd tyle błędnych specyfikacji. Do tego mało kto był w stanie uwierzyć, że Canon akurat tego nie zmieni.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Dżobert
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No nie wiem, czy tego samego. U mnie wszystko rozbiło się o instrukcję or. (1 or 1 = 1)
    "Jeśli zdjęcie jest nie dość dobre, to znaczy, że nie podszedłeś wystarczająco blisko"

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Taki miły dodatek ten sRAW1~10MPix... (W 1Ds III jest tylko odpowiednik sRAW2~5MPix.) - Piszę o tym, bo za Chiny nie mogę zrozumieć skąd się wzięły wymiary tego sRAW1: 3861x2574. - Ani to parzyste, ani podzielne całkowicie przez 16 (JPEG), ani to połowa pełnej rozdzielczości, ani to nie to samo co MediumJPEG (4080x2720), nawet nie jest to równe 10MPix! - I w żaden sposób nie przybliżyło mnie to do odpowiedzi na nurtujące pytanie - jak powstaje sRAW?
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 26-10-2008 o 21:04
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wjeżdża druga matryca zamiast tej pierwszej

A może 5dmk2 ma 2 matryce, jedną do LV a drugą normalną, i te sRAWy robi tą do LV?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Podszlifuj swój inglisz
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódz

Domyślnie

gdyby UE tak chroniła swój rynek to powinni zamknąc cała granice dla produktów z Chin, wowoczas wszyscy bylibysmy bogaci w USA kryzys, w UE kryzys a Chinczycy i Indie rosna w potęge , ze tez nikt z tych tegich umyslow tego nie kuma nic a nic lub biora za duzo kasy za to aby cos powiedziec przeciw Wielkim Chinom

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Yyyyy.... A to jakiś wątek polityczno-gospodarczy czy coś mi się pomyliło ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 185 z 315 PierwszyPierwszy ... 85135175183184185186187195235285 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów