Strona 80 z 163 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1624

Wątek: Nowości Sony.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Dobra. Do portretu jest git. O ;-)
    buehe... pod warunkiem, ze modelki sa lyse, bo posklejane wlosy wygladaja sredno w druku

ale nie no... to wyglada na badz co badz znosna matryce, tylko nie za te pieniadze, za ktore Nikon czy Canon maja duzo lepsze puszki. jesli 3-letni dziadek 5D rejestruje obraz bez mala tak samo szczegolowy, no to... nie robmy sobie jaj z pogrzebu
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No nie. W rawach Alfa ma wyraźną przewagę. Poza tym DR jak się patrzy. Nie jest źle. Mam nadzieję, że pod wpływem 5D MK II Sony obniży ceny i wtedy Canon też i tak na zmianę, aż przed wakacjami w markecie jeden dostaniemy jako gratis do bułek, a drugi do kiślu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

No nie. W rawach Alfa ma wyraźną przewagę.
    no OK, w RAW-ach ma tam wiecej. to jest jakis plus dla 900.

Poza tym DR jak się patrzy.
    i tu bym mocno polemizowal. cale te testy szumow i DR oparte sa o pomiary na poziomie pikseli, ktore nijak nie uwzgledniaja szczegolowosci obrazu. jakbys wzial matryce ze starego 5D i wpakowal w nia taka chamska odszumiare jak Playstation ma, to DR pewnie tez by nagle skoczylo do 10 EV.

ja bym sie za bardzo nie zapatrywal w ten pomiar DR. to trzeba wziac rzeczywista scene i popatrzyc co wychodzi z cieni przy rozjasnianiu. jak wychodzi zaszumiona, pozbawiona szczegolow papka, to dpreview sobie moze nawet tam zmierzyc 3 EV zapasu ale w zyciowej praktyce to i tak sie nie nadaje do pracy

Nie jest źle. Mam nadzieję, że pod wpływem 5D MK II Sony obniży ceny
    szczerze mowiac to watpie. z czasem to na pewno spadnie, ale poki co Sony wypuscilo perfekcyjny marketingowo produkt, ktory po zapakowaniu w folder bedzie wygladal jak cud techniki. jest dostatecznie duzo nadzianych kasa losi, ktorzy to kupia tylko dlatego, ze sie nazywa Sony. plus jest grono Minolciarzy i dzisiejszych uzytkownikow mlodszych Alf, dla ktorych to jest jedyna droga upgrade'u.

i wtedy Canon też i tak na zmianę, aż przed wakacjami w markecie jeden dostaniemy jako gratis do bułek, a drugi do kiślu
    zawsze mi sie wydawalo, ze to zielone gowno jest tutaj w Holandii, legalne, a poza jej granicami nie... ;-)
    www albo tez flickr

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Hmmm... dziwni są ludzie... jak test obcego aparatu pokaże jakieś minusy to widzą oni tylko te minusy a wtedy salwy śmiechu ... ale nie daj Boże napisać źle o Canonie... wtedy test źle przeprowadzony itp itd....

Miłego focenia Panie i Panowie....

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    Hmmm... dziwni są ludzie... jak test obcego aparatu pokaże jakieś minusy to widzą oni tylko te minusy a wtedy salwy śmiechu ... ale nie daj Boże napisać źle o Canonie... wtedy test źle przeprowadzony itp itd....
    to juz drugie forum, na ktorym wyrazasz zal na temat krytycznych uwag. a przynajmniej ja widzialem tylko 2 forum, bo moze jest ich wiecej...

www albo tez flickr

lesiu999
    Guest

Domyślnie

Akustyk, to 3 forum na swoim też wyrażam żal że ludzie się naśmiewają z innych systemów niż swój.
    No chyba że tak trzeba się naśmiewać.... jeśli tak to ja przepraszam... jestem chyba z innej bajki

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    No chyba że tak trzeba się naśmiewać.... jeśli tak to ja przepraszam... jestem chyba z innej bajki
    hmm... może nie tyle, że trzeba, co raczej plucie na inne systemy pozwala się co niektórym dowartościować i podświadomie podpowiada, że wybralo się słuszny system:grin: z tego co się domysliłem to po części dziala wlasnie na tej zasadzie.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    hmm... może nie tyle, że trzeba, co raczej plucie na inne systemy pozwala się co niektórym dowartościować i podświadomie podpowiada, że wybralo się słuszny system:grin:
    Napisałem o Canonie niewiele dobrego, zazwyczaj to wyśmiewam ich marketing, nowe puszki i leci samo błoto. Podświadomie sobie wmawiam że wybrałem zły system?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Napisałem o Canonie niewiele dobrego, zazwyczaj to wyśmiewam ich marketing, nowe puszki i leci samo błoto. Podświadomie sobie wmawiam że wybrałem zły system?
    A mnie to tam nie boli:wink: Canona możesz mieć dalej, blotem tez możesz nadal rzucać. Ja przeciez tego nie widzę, jak sobie wlosy z glowy rwiesz, bo trzymasz się marki, ktora nie daje Ci żadnego pozytku No ale skoro narzekasz, to co dobrego wg Ciebie jest w tym systemie?:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    hmm... może nie tyle, że trzeba, co raczej plucie na inne systemy pozwala się co niektórym dowartościować i podświadomie podpowiada, że wybralo się słuszny system:grin: z tego co się domysliłem to po części dziala wlasnie na tej zasadzie.
    A myślisz, że plucie na własny służy czemuś innemu?

Lesiu999 - same opinie negatywne na jakiś temat to jeszcze nie plucie. No tak jakoś jest, że czasem z zewnątrz potrafimy spojrzeć badziej obietywnie na dany sprzęt . Może tak jest nawet dobrze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 80 z 163 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów