Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Gwarancja Canona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Portal Zobacz posta
    Witam
    dzisiaj zakupilem OES 450D w FotoJoker i otrzymalem smieszna gwarancje - kawalek kartki z jakim logiem innej polskiej firmy.
    Wzwiazku z tym powiedcie mi czy do lustrzanek dolaczana jest oryginalna karta gwarancyjna canon czy jakies inne np taka jak moja
    Niebawem zakupię w EuroAgd lampę błyskową i stałkę - mam nadzieję, że w odróżnieniu od Portala dostanę należytą gwarancję. Sądzę, że EuroAgd nie powinna dawać żadnej "lewizny". A wracając do linku podanego przez XGrzesX widać z jego lektury, że jeśli chodzi o Canona, to na polskim rynku panuje "wolna amerykanka" - kupić tanio za granicą a u nas dobrze sprzedać. A z gwarancją to już jakoś będzie. Widać coś z dystrybucją Canona w Polsce jest nie tak. Szkoda, że japończycy nie kontrolują w należyty sposób swojego oddziału regionalnego Canon Polska - a szkoda. Przydałoby się warszawskiej centrali przypomnieć podstawowe zasady marketingu - bycie przedstawicielem na kraj do czegoś w końcu zobowiązuje. A jaką gwarancję otrzymałem przy zakupie, to dam znać. Pozdrawiam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=Jago;538080]Niebawem zakupię w EuroAgd lampę błyskową i stałkę - mam nadzieję, że w odróżnieniu od Portala dostanę należytą gwarancję. Sądzę, że EuroAgd nie powinna dawać żadnej "lewizny". A wracając do linku podanego przez XGrzesX widać z jego lektury, że jeśli chodzi o Canona, to na polskim rynku panuje "wolna amerykanka" - kupić tanio za granicą a u nas dobrze sprzedać. A z gwarancją to już jakoś będzie. Widać coś z dystrybucją Canona w Polsce jest nie tak. Szkoda, że japończycy nie kontrolują w należyty sposób swojego oddziału regionalnego Canon Polska - duży błąd . Przydałoby się warszawskiej centrali przypomnieć podstawowe zasady marketingu - bycie przedstawicielem na kraj do czegoś w końcu zobowiązuje. A jaką gwarancję otrzymałem przy zakupie, to dam znać. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 05-10-2008 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

a powiedz kiedy to w naszym kraju bylo "normalnie"

Domyślnie

a tak sie zastanwiam co do tej mojej gwarancji a europoejskim parwem co do 2 lat gwarancji. Na tej mojej nie ma warunkow gwarancji a skoro nie ma to obowiazuja chyba warunki standardowe wedlug istniejacego parawa - moze kiedys latwiej bedzie mozna dochodzic od sklepu 2 lat gwarancji ale to chyba tylko moje gdybanie, ale chyba cos w tym jest
    Bo chyba na oryginalnej karcie canon sa warunki gwarancji i chyba cos wspomnianego jest o 1 roku - czy tak ?
    U nas nie ma "warunków standardowych gwarancji". Wręcz przeciwnie, gwarancja nie jest obowiązkowa, tylko dobrowolna i gwarant sam sobie wymyśla warunki gwarancji, której udziela.

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jak to - kazdy sprzedawca musi dac dwa lata gwarancji (zgodnosc towaru z umowa)

Domyślnie

jak to - kazdy sprzedawca musi dac dwa lata gwarancji (zgodnosc towaru z umowa)
    widzę, że mylisz pojecie gwarancji z niezgodnością towaru z umową. To są dwie różne rzeczy:
    1) niezgodność towaru z umową dotyczy sprzedawcy, jest obowiązkowa (2 lata)
    2) gwarancja dotyczy producenta, nie jest obowiązkowa (trwa tyle ile chce producent)

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecod Zobacz posta
    dostałem wczoraj swoja 50teczke, nowa i na karcie gw. jest wielka pieczątka "USA only", kupowałem w polskim sklepie. co powinienem zrobić? czy ta gw. będzie uznana w polskim serwisie?
    Amerykanska gwarancja nie obowiazuje w Europie. PAmietaj jednak, ze zawsze masz prawo reklamowac przedmiot w sklepie, w ktorym go kupiles. Sklep prawdopodobnie sprowadza sprzet z USA i tam tez go reklamuje w imieniu klientow. Radze wyjasnic ta kwestie ze sprzdawca.

Coś już napisał

Domyślnie

powiedcie jak z odpisywaniem na emaile serwisu na zytniej - odpisuja szybka , dlugo czy wcale ?
    Długo, ale odpisują.

a tak sie zastanwiam co do tej mojej gwarancji a europoejskim parwem co do 2 lat gwarancji.
    Takiego prawa w Polsce na razie nie ma. Np. w Niemczech jest, ale my też podobno jesteśmy w Europie, a u nas nie ma.

Bywalec
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Otrzymalem wlasnie odpowiedz z serwisu Canon z Zytniej.

Oczywiscie gwarancje M&J sa uznawane przez ten serwis bez zadnego problemu

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów