Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [kris200] Zapomniane Bieszczady

Domyślnie [kris200] Zapomniane Bieszczady

Pierwotnie miały tu być widoki, ale z racji zerowej widoczności na połoninach (mgła + sypiący śnieg), przesiadłem się do 4 kółek i odwiedziłem stare cmentarze Bieszczadzkie. Zachęcam do oglądnięcia

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris200 Zobacz posta
    Zachęcam do oglądnięcia
    A komentować można?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    A komentować można?
    Sam nie wiem Ale myślę, że tak

Uzależniony

Domyślnie

No to mnie się najbardziej podoba 8. Ogólnie chyba pozbycie się kolorów nie zrobiło tym zdjęciom za dobrze - w połączeniu z jasnym tłem i fatalnym bokehem (nie wiem jakie to szkło, tamron?) tło bardziej przykuwa uwagę niż pierwszy plan - robi się straszna "papka". Widać to nie była "ta" chwila i "to" światło.

Początki nałogu

Domyślnie

zdjęcia 8 i 3 maja coś w sobie szczególnie zdjęcie 8 ten krzyż taki opuszczony zarośnięty zatrzymuje swój wzrok na nim a to mi się bardzo podoba). Jakiego sposobu użyłeś do osiągnięcia BW??
    CANON Laik

Domyślnie

Dzięki za opinię

@ Sober: Bez pozbycia się kolorów te zdjęcia wyglądały fatalnie - brzydka zamoknięta zieleń + białe chmury nieba nie tworzące nic ciekawego w tle. A szkło w większości tamron 28-75 ale jest tam chyba też coś z 70-200L.

@Gregolius: BW robione w PS, najpierw ściągnięty zbyt duży zafarb z kolorowego zdjęcia a potem "na oko" mieszanie suwakami przy użyciu Black & White.

Uzależniony

Domyślnie

No cóż - czasem są takie warunki że ciężko cokolwiek ładnego zrobić...

może jakby próbować kadrować bez nieba i jakąś stałką z mniejszą GO i ładniejszym bokeh, to coś by się więcej wycisnęło.

Jeszcze może zdjęcia powinny być trochę ciemniejsze skoro tam było ciemno i mroczno - bo teraz są na granicy przepalenia

Zawsze można sie też trochę poratować winietą ;-)
    Ostatnio edytowane przez Sober ; 03-10-2008 o 11:02

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    No cóż - czasem są takie warunki że ciężko cokolwiek ładnego zrobić...

może jakby próbować kadrować bez nieba i jakąś stałką z mniejszą GO i ładniejszym bokeh, to coś by się więcej wycisnęło.

Jeszcze może zdjęcia powinny być trochę ciemniejsze skoro tam było ciemno i mroczno - bo teraz są na granicy przepalenia

Zawsze można sie też trochę poratować winietą ;-)
    Stałek z małą GO u mnie brak, więc robię tym co mam
    A co do ciemniejszych zdjęć.. Może masz rację, ja tak to widziałem Blisko przepalania piszesz.. Cześć zdjęć wg histogramu jest niedoświetlona o jakieś 0,5 EV...
    A o winiecie nie pomyślałem nawet, bo nie używam i jakoś mnie ostatnio odrzuca jak widzę ciemne boki na co drugim zdjęciu

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

przyłączam się do zwolenników zdjęcia numer 8, kadr świetny, może tylko takie zbyt szare

Uzależniony

Domyślnie

A co do ciemniejszych zdjęć.. Może masz rację, ja tak to widziałem Blisko przepalania piszesz.. Cześć zdjęć wg histogramu jest niedoświetlona o jakieś 0,5 EV...
    No te umieszczone w wątku wszystkie poza nr 2 dobijają na histogramie do prawej. Sprawdź sam

A o winiecie nie pomyślałem nawet, bo nie używam i jakoś mnie ostatnio odrzuca jak widzę ciemne boki na co drugim zdjęciu
    No fakt, czasem to pasuje czasem nie, kwestia gustu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów