Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Statyw - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mayki Zobacz posta
    Siemka,kup sobie Firsta 6606g mam podobny zestaw jak twój nic mi się nie chwieje jest bardzo stabilny i dość ciężki i zmieścisz się w podanej kwocie narka.
    o dziękować, mówisz że sprawdza się, mam nadzieję że nie ściemniasz
    coś takiego znalazłem:
    http://www.e-fotojoker.pl/product/st...ticam-wt-6604/
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sleep Zobacz posta
    IMHO 3 sekcje to max. a 158 lub 147cm po rozłożeniu to chyba troszke mało ale nie znam Twojego wzrostu więc odpuszczam nawet z głowicą i aparatem. Jeszcze taka mała podpowiedź. Za artykułem z DFV najcieńsza sekcja jesli ma średnice poniżej 2 cm lepiej coś takiego omijać z daleka. Oczywiście jeśli szuka się czegoś mocno stabilnego

Przychylam się do wcześniejszej wypowiedzi że to zabawki ale skoro cena Cie ogranicza to dobierz statyw do swojego wzrostu, aby jak najwięcej udźwignął i miał te średnicę 2 cm najciszej nogi i miał 3 sekcje maksymalnie.
    Ostatnio edytowane przez stratus ; 01-10-2008 o 20:04

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    .... a 158 cm po rozłożeniu to chyba troszke mało ale nie znam Twojego wzrostu więc odpuszczam nawet z głowicą i aparatem. Jeszcze taka mała podpowiedź....
    Z kapeluszem mexicano mam ze 2.10 a normalnie 1.84 więc pewnie troszkę za mało. Dzięki, nie doczytałem jaki ma wysokość po rozłożeniu. Szukam dalej.

Pozdrawiam
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Uzależniony

Domyślnie

Z uporem maniaka twierdzę, że i tak każdy temat o statywach do jako-takiego sprzętu rozbije się o frotki 8)
    IMO mając taki sprzęt i oszczędzając "głupie" ~300pln się na tym przejedziesz i wcześniej czy później zaczniesz przeklinać tą oszczędność.
    Jeślli statywu używasz (i w takich warunkach o jakich piszesz), to sam już dawno powinieneś wiedzieć, że zakup stawywu za 300pln zakrawa na żart (wybacz ostre słowa, ale IMHO tak właśnie jest).

Wiem jaki to ból musieć wydać dobre dwa razy tyle (sam to przerobiłem, a tematów co najmniej kilka takich już było), ale obiektywnie to tylko jakieś 300pln. Jeśli wiesz, że statyw nie będzie się kurzył na półce, a ma dźwigać to co podajesz... uwierz na słowo - dozbieraj.

Kolega Krzychu może trochę się rozpędził, MF 190 będzie wystarczający (055 jest wyczuwalnie stabilniejszy, ale też większy, cięższy i droższy).

Jeśli koniecznie chcesz oszczędzić, to chyba tylko odpowiedniki MF z GoldPhoto lub Fancier/Calumet , które podobno są całkiem ciężkie/pancerne. Czy można polecić tutaj sprawdzonego Velbona Sherpę (?), hmm... standardowa głowica Sherpy mnie na przykład nie przekonuje, zwłaszcza przy pionowych kadrach.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 01-10-2008 o 20:31

Uprawnienia umieszczania postów