A ja po dzisiejszej sesji plenerowej fotografując starą 5D mam nie lada dylemat: mogę zakupić tą puszkę (ok.20 tys. klapnięć) z gripem i dwoma aku za 3500 zł. Kupować 5D i kolejna stałkę (24L), czy czekać na 5D mark II ? Jasna cholera.
A ja po dzisiejszej sesji plenerowej fotografując starą 5D mam nie lada dylemat: mogę zakupić tą puszkę (ok.20 tys. klapnięć) z gripem i dwoma aku za 3500 zł. Kupować 5D i kolejna stałkę (24L), czy czekać na 5D mark II ? Jasna cholera.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Nie chcę Ci mieszać w głowie i decyzji, ale 24L, odkąd mam, w zasadzie nie odpinam z piątki: genialny tandem moim zdaniem![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Zgadza się. Z Mystem też się zgadzam (zgodliwy dzisiaj jestem ;-) ). Oczywiście 3500 bez obiektywu - za szkło dodatkowo 3500 zł. (nówka) ale zliczając to jest w sam raz mój budżet na dzień dzisiejszy. A tak "tyko miałbym 5D mark II. Czas dzwonić gdzie trzeba :-D. Przepraszam za małe zamieszanie wszystkich czytających. Dziękuje za wyrozumiałość.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Nie wszystkie jedynki mają cropa 1,3!
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
W ubiegłym roku od 1 października był cashback na 5d 200euro, więc może warto poczekac, może i w tym roku coś rzucą:neutral:
http://www.photouniversal.de/templat...shBack2007.pdf
pzdr
... to nie mięsny![]()
... oczekiwanie na 5D mkII jest (mimo larum związanego z AF) tak duże, że nie spodziewałbym się zbyt wcześnie akcji promocyjnych na ten model
... jeśli zaś cashback miałby dotyczyć starej piątki - to też nie bardzo widzę powody (dla Canona oczywiście) do obniżki - różnica w cenie będzie dość znaczna między I a II
Dziś rozmawiałem z TIP'em, którego dostawca towaru (z Niemiec) twierdzi, że MK I będzie (a może już jest?) powoli wycofywany z produkcji - co wydaje się być "oczywistą oczywistością"