Strona 230 z 268 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 291 do 2 300 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Poczekaj na pierwsze raporty userów nt. 5DII a w międzyczasie spróbuj dorwać D700/D3 na testy. Poza tym może trafisz w 1D3 LNIB, który z twoją szklarnią zadziała.
    Inaczej tego nie chcę ując, groziło by to banem na tym forum
    Nie no bardzo trafnie to ująłeś 8). Dokładnie taki jest teraz wybór (D3 ze względu na cenę bym jednak wyrzucił) dla kogoś kto dopiero zamierza kupić coś bardziej zaawansowanego, a nie jest ociążony "dziedzicznie" systemem 8).

Dla tych którzy są obciążeni systemowo pozostaje cieszyć się, że z iso 25 tyś daje się z 5D mkII uzyskać taki efekt.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    pozostaje cieszyć się, że z iso 25 tyś daje się z 5D mkII uzyskać taki efekt.
    Szczęka opada naprawdę - teraz czekamy na sample od kolegi Wini
    Pomijając D700/3 gdzie po publikacji tego sampla jest Alfa...
    the silence is deafening

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    http://pl.pixel-peeper.com/adv/?lens...max=none&res=1

tu mozesz popatrzec na pelne rozmiary... i może puszka bejerki ma takie jak bym chcial, to obrazek niestety nie taki już jak z 5d... wole obrazek
    Można wiedzieć co znaczy "nie taki już jak z 5d" ?
    żółte FX + DX

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Ja chyba nie jestem tak wybredny AF mi nie przeszkadza działam na środkowym . Mój największy dylemat to większe ISO w Kościołach . Jeśli 1600 jest na poziomie ISO 640 /800 z mojej 30-tki to na wiosnę go biorę. Starego 5D nie chce bo ma ten sam kiepski LCD który niestety kłamie tym co wyświetla ( jeśli jest ustawiony w połowie to zdjęcia są nie doświetlone o 1 …trzeba ten LCD niestety o 1 kreskę w dół …coś za mała regulacja no i praca w na dworze … g.uzik tu widać… w MKII powinno być lepiej . Nie jestem fanatykiem i woziłbym Nikona D700 fajny jest …ale jakoś dziwne się z nim czuje
    (menu mi się nie podoba …już troszkę ciężkawy ..kręci w inną strone ..
    ( Echch te nawyki z Canona )

Ok. wszystko spoko …dało by się nauczyć ale gdzie ISO 100 ? do studia i na słonko ?

Najlepszy wątek do marudzenia…

PS. Samochód mi nawalił :}
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

- Tak gadacie i gadacie o tych fotoaparatach....

- Może byście pogadali o ****ch?

- Ten 5dmkII jest do **** ;-)

ehhh taki stary dowcip mi się przypomniał... :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tak nawiasem to drogo wychodzi w US, 8300 według dzisiejszego kursu kantorowego :/
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony

Domyślnie

Czyli 11.000 zł u nas?

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Czyli 11.000 zł u nas?
    Jakby miał tyle kosztować to kto będzie chciał to kupić. Przecież w niewiele większej cenie można mieć D3 ... Dla reporterów (ślubnych i nie tylko) aparat niemal idealny...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety wygląda na to, że cena nie będzie na początku zachęcająca.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Jak cena każdego sprzętu w dniu premiery. I tydzień później i miesiąc później jak i pół roku później. Sprzęt przez cały czas tanieje więc cena na premierze będzie tak samo "zachęcająca" jak i pół roku po premierze - biorąc pod uwagę, że za 1.5 roku będzie kosztował połowę tego co w dniu premiery

Poza tym bardzo drogie Eur/Usd powoduje jeszcze gorsze relacje - tylko nie wiadomo, czy wkrótce będą waluty tańsze czy może jeszcze droższe...

Strona 230 z 268 PierwszyPierwszy ... 130180220228229230231232240 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów