Zobacz wyniki ankiety: Zamienniki

Głosujących
154. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 27 z 87 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 868

Wątek: Zamienniki baterii

bwicher
    Guest

Domyślnie

Witam!
    Kupiłem do 400d zamiennik Hahnela - akumulatorek jest nawet trochę lepszy od oryginalnego. Bez problemu można zrobić 700 - 800 zdjęć (bez lampy rzecz jasna), ładuje się normalnie. Wykonanie (jakość plastiku) niczym nie różni się od oryginalnego Canona używam ponad pół roku i nie ma żadnych niespodzianek. Polecam wszystkim!

Uzależniony

Domyślnie

Z Hanhelami ludzie też mieli problemy, także jedyny sensowny wniosek nt. zamienników jest taki, że należy kupować tam gdzie dają rachunek i gwarancję. Im tańszy zamiennik tym większa szansa na wpadkę, ale nawet zakup GP za 100zł czy oryginalnego Canona za 200 nie daje 100% pewności bezawaryjniej pracy. IMO lepiej mieć baterie za 35zł z roczną gwarancją niż kupionego okazyjnie za 150zł oryginalnego Canona bez.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Czy ktoś już sprawdził te BP-511A po 50zł pakowane jak oryginał z hologramem ?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    ... pakowane jak oryginał z hologramem ?
    Czy możesz nieco rozwinąć tę myśl?
    EOS + Speedlite

Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Czy możesz nieco rozwinąć tę myśl?
    chodzi mi o to coś http://allegro.pl/item448054762_cano...11a_tanio.html jak ktoś już wcześniej tu napisał wygląda jak oryginał, ale czy jest nim w rzeczywistości ?

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SebaWolf Zobacz posta
    ... wygląda jak oryginał, ale czy jest nim w rzeczywistości ?
    Moim zdaniem albo jest to bardzo dobra podróbka albo faktycznie oryginał lecz z odrzutu (taki sprzęt także pojawia się na rynku). Mogą być to także ogniwa niewłaściwie magazynowane i pod względem parametrów znacznie odbiegające od specyfikacji producenta.

Jeżeli od ceny podanej na aukcji odejmiemy koszty wystawienia, prowizję, koszty przesyłki (według opisu aukcji wynoszą one 1.00 zł, czyli w rzeczywistości pokrywa je sprzedający) oraz "zysk" sprzedającego to "obraz" jaki pozostanie raczej pozbawia wszelkich złudzeń co do jakości oferowanego produktu, choć na pewno znajdą się osoby które myśląc iż trafiły na świetną okazję zakupu markowego ogniwa w rewelacyjnej cenie skorzystają z (nie)wątpliwej okazji.
    Ostatnio edytowane przez axk ; 30-09-2008 o 10:18
    EOS + Speedlite

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

ja kupilem u tego pana (http://www.allegro.pl/search.php?str...8914&country=1)
    baterie do 40d za 26,99 i po pierwszym naladowaniu zrobilem na niej 900 zdjec (w tym czesc z flashem)
    Jak dla mnie bardzo dobry wynik.

Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    ja kupilem u tego pana (http://www.allegro.pl/search.php?str...8914&country=1)
    baterie do 40d za 26,99 i po pierwszym naladowaniu zrobilem na niej 900 zdjec (w tym czesc z flashem)
    Jak dla mnie bardzo dobry wynik.
    Tematem dyskusji nie jest sprzedawca lecz konkretny oferowany przez niego towar. W tym przypadku są to "oryginalne" ogniwa BP-511A firmy Canon.
    EOS + Speedlite

Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Moim zdaniem albo jest to bardzo dobra podróbka albo faktycznie oryginał lecz z odrzutu ....
    Tak też myślałem że to jakieś "lelum polelum" jak mawia starsza pani z klatki B, za 50$ w Adoramie i B&H można mieć "git majonez" oryginał to wychodzi ok. 115zł czyli nieco drożej niż u nas dobrej jakości odpowiednik Hahnel'a.

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Czy napisanie czegokolwiek w dowolnym temacie powoduje zwiększenie licznika powodującego zmianę opisu pod nick'iem na "zupełne uzależnienie" ?

Używając zamienników, uzbierałem na szkła i nowe body

Strona 27 z 87 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów