Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: DHL rozdział I

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie DHL rozdział I

Witam.
    chciałem się podzielić moją "przygodą" z DHL znanym "przesyłaczem" wartościowych paczek .
    1. Wysłałem na Żytnią lampę błyskową do naprawy Pocztą Polską.
    2. Doszła - chwała jej za to.
    3. Dzwonię na Żytnią - naprawili, wysłali i podali mi numer przesyłki - chwała im za to .
    4. Czekam (jeszcze zadowolony).
    5. Dzwonię do DHL na infolinię i:
    a) [wtorek] dowiaduję się, że przesyłka była w poniedziałek ok 18.45 lub 19.45 (ojciec był w domu na 100% bo byłem u niego między 17 a18 a później nigdzie nie wychodził) i wtorek ok. godz. 11 o której co do minuty pan mówił (ojca nie było nie pamiętam między 13 a 13.30).Na stonce zapisano że nie zapłacono.
    Na stronie DHL pisało, że przesyłka jest do odbioru w Zabrzu itd.
    b) [środa] Pojechałem sobie do Zabrza odebrać przesyłkę.
    Nie ma w magazynie . Pan z obsługi zadzwonił do kuriera i jest u niego w samochodzie. No to super, umówiliśmy się za godzinę (jechałem 20 min.), że dostarczy do domu. Pan mi podał numer do kuriera 510 843 261 "jakby zapomniał" Pozdrawiam pana . dzwoniłem parę razy - wyłączał się sukcesywnie - w końcu po co odbierać "gupie" telefony.
    Nie dotarło.
    c) Po 1,5 godz. zadzwoniłem na infolinię. Miła pani mi mówi,że mogę złożył reklamację oraz, że prześle mają interwencję do "działu interwencji" - podałem swój numer. Ponadto poinformowała mnie, że kurier był nie we wtorek a w środę ok. 11 - zwątpiłem i powiedziałem owczorajszych informacjach. Miła Pani powiedziała, że przeprasza za błędne informacje.
    d) Miałem nadzieję, że przesyłka jednak dojdzie -zwątpiłem i słusznie.

Wnioski:
    1. Psioczenie na PP - bzdura - wysłałem ubezpieczoną PP i doszła .
    2. Inni są lepsi - zamawiałem w różnych firmach pocztą kurierską i bez problemów.
    3. Korzystałem w firmie z DHL - chyba przestanę (poczekam parę dni co się rozwinie).
    CDN ...
    Ostatnio edytowane przez brunovis ; 24-09-2008 o 20:49

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Nie będę snuł historii punkt po punkcie.. Ale jesteś chyba 10 znaną mi osobą która wypowiada się w taki sposób o DHL

Np mój brat mieszkający na kujawach rezygnuje z zakupów, gdy towar jest dostarczany wyłącznie tą firmą. Najbliższy punkt dystrybucyjny DHL jest w Płocku, a chłopakom często się nie chce jechać do jakiejś dziupli pod Włocławkiem. Efekt - dokładnie taki jak w Twoim przypadku.

Innym szczytem jest akcja, która miała miejsce tydzień temu w Warszawie. Mój najlepszy przyjaciel spodziewa się potomka. Jego żona, ze względu na zdrowie, od kilku miesięcy nie rusza się z domu. Do tego mieszkają na strzeżonym osiedlu, gdzie każde wejście na obiekt jest rejestrowane.. Efekt? Internetowy zakup po kilku dniach od wysłania znalazł się w BOKu na ul.Łączyny, bo według kuriera "mimo 3krotnego awizowania przesyłki nie udało się dostarczyć".. O tym, że żadne awizo nie trafiło do moich znajomych, nie muszę chyba wspominać :-(

Wniosek? Kurierzy DHL są najzwyczajniej w świecie bezczelni, i zlewają swoje obowiązki. A my wywalamy 2 x taką $ za obsługę równie nieudolną co na PP
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Serwis Canona wysyła tylko przez nich :sad:. (Ruda Śląska to duże miasto a poza tym wszędzie blisko Zabrze, Katowice siedziby DHL to góra 20 min jazdy w szczycie).
    Edit.
    Kupowałem wiele przez PP i doszło.A połowę taniej było niż przesyłka za którą muszę zapłacić i jeszcze za nią jeździć a na dodatek przesyłki nie mam
    Ostatnio edytowane przez brunovis ; 24-09-2008 o 21:18

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Zamówiłem statyw, by było "szybciej" DHLem. Okazało sie ze 4dni z rzędu kurier brał statyw na samochód i nigdy nie chciało mu sie podjechać na wioskę 12km od miasta. Ostatecznie umówiłem sie z panem w mieście i sam pojechałem po statyw.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Tez musialem latac za kurierem DHL by odebrac przesylke gdzies na miescie - "bo on juz u mnie byl i nikogo nie zastal". To ze bylem w domu caly czas i awizo(moze dzwonek sie zepsul?) nigdzie nei znalazlem to szczegol dla pana kuriera nieistotny. By bylo weselej identyczna sytuacje mialem chyba z 5 razy.

Kilkukrotne dzwonienie na infolinie po wlasciwy nr do kuriera to tez standart - srednio za trzecim razem podaja wlasciwy. Cyrk - zastanawiam sie czy ci kurierzy sa w jakikolwiek sposob kontrolowani...

Dla odmiany GLS pochwale - przynajmniej w moim miescie nigdy nie bylo z nimi problemu. Tyle ze to pewnie kwestia ludzi pracujacych w danym oddziale a nie konkretnej firmy.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niezłe. Ja mam za to paskudne doświadczenia z UPS. "Najlepszy" był przypadek zamówienia książki z Hong Kongu :-)
    O pierwszej próbie dostawy dowiedziałem się ze strony. W skrzynce nie było nawet awizo. Druga próba - zostało awizo oznaczone jako pierwsza próba doręczenia (a po trzeciej odsyłają do nadawcy). Żeby było sympatyczniej umawiałem się wtedy z kurierem na 18-tą. Urwałem się z roboty, jechałem na gwałt do domu, żeby zdążyć - przy skrzynce byłem o 18:02. A na awizo informacja, że kurier nie zastał mnie o 18:15.
    Zadzwoniłem na infolinię, pani potwierdziła, że to była 2-ga próba doręczenia i została tylko jedna. Umówiłem się więc na konkretne godziny wieczorne (na piątek). Cały wieczór czekałem jak osioł - kurier nie przyjechał. W sobotę rano zrobiłem telefoniczną awanturę, o dziwo pani obiecała dostawę w sobotę. Oczywiście czekając znów tylko zrobiłem z siebie łosia.
    Paczkę dostałem w poniedziałek... podobno w sobotę popsuł im się samochód. Jaaasne...

Acha... z HK do Poznania paczka szła 3 dni. Potem jeszcze prawie tydzień i już była u mnie... masakra
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

to ja także napisze na DHL!

zamawiałem pewnego czasu tzw. wykrojnik do specjalnej pianki...
    Firma produkcyjna znajdowała się w Katowicach...(ja mieszkam Gliwice ok. 30 km) a że miałem zajęte dni -to powiedziałem żeby wysłali kurierem najtańszym jakim jest... oczywiście powiedzieli że DHL... no to ja powiedziałem że ok...

czekam w domku na paczkę, owszem przyszła na 2 dzień... i koleś do mnie że mam zapłacić 80zł... ja na niego on na mnie (koszt wykrojnika 25zł + 15 przesyłka=40zł) a ziomek do mnie że przesyłka kosztuje 55zł ... tak się zastanawiam(bilet do katowic kosztuje 8zł w dwie strony) !! no to wziąłem paczke odebrałem... i natychmiast nie odpakowując jej zadzwoniłem do fabryki... a oni powiedzieli że wysłali najtańszą i że było to 15zł... wysłąłęm im potwierdzenie nadania-a tam zaznaczone przesyłka expresowa (do 24h) dopłata 40zł...........
    Powiedzieli że nie wiedzą jak to się stało ale być może koleś żeby zarobić sam zaznaczył na paczce krzyżykiem "przesyłka Express"

myślałem że mnie szlag trafi... i tak oto nabyłem wykrojnik tańszy od przesyłki....
    więc jak Wam coś takiego się przydarzy to nie odbierajcie przesyłki....

Początki nałogu Awatar pawel-foto
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Tez musialem latac za kurierem DHL by odebrac przesylke gdzies na miescie - "bo on juz u mnie byl i nikogo nie zastal". To ze bylem w domu caly czas i awizo(moze dzwonek sie zepsul?) nigdzie nei znalazlem to szczegol dla pana kuriera nieistotny. By bylo weselej identyczna sytuacje mialem chyba z 5 razy.

Kilkukrotne dzwonienie na infolinie po wlasciwy nr do kuriera to tez standart - srednio za trzecim razem podaja wlasciwy. Cyrk - zastanawiam sie czy ci kurierzy sa w jakikolwiek sposob kontrolowani...
    A myślałem że DHL działa tak tylko w Kielcach! U mnie to nawet w internecie było że przesyłkę odebrałem!
    1DIII, 6D, 450D; G10. S 8/3,5(F); S 14/2,8; C15/2,8(F); C 16-35/2,8 II; C 24-70/2,8; 28-105/3,5-4,5; C 50/1,4; C 135/2,0; C 70-200/2,8 IS; C 70-200/4; C Ex.1,4x II; C Ex.2x II, 580Ex II; 430Ex.... Studio w Kielcach (7xELFO)-możliwość wynajęcia ... SPRZEDAM:C 24-70/2,8, C 20/2,8....KUPIĘ obudowę podwodną do G10 (WP-DC28)

Coś już napisał Awatar marek_k
    Miasto
    Olkusz

Domyślnie

Dołączę się do komentarzy o DHL
    1. u nas w firmie na skutek wzrostu ilości przesyłek kurierskich wysłano zapytanie do kilku firm - DHL była najtańsza
    2. i tu zaczęły się schody
    3. to co przeszliśmy s DHL z przesyłką z Korei - chyba nie do opisania - to trzeba przeżyć - przesyłka za 20000 usd krążaca nie wiadomo gdzie przez MIESIĄC chyba wszelki możliwe tłumaczenia zostały wyczerpane

Jednie prawa Myrphy'ego są cały czas aktualne
    "jak coś zacznie się pier...olić to będzie się pier...olić so samego końca"

pozdr, m
    30D, 24-105L 17-85 IS USM, 50/1.8, 70-200/4L, 580EX II,
    Manfrotto 055XproB+488RC2

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

A ja myslałem,że tylko mnie DHL "zrobił w balona",a tu prosze bardzo ... Zawsze to rażniej
    Od jakiegoś czasu to nawet sie im nie chce podjechać na wioskę po odbiór paczki.
    Za to polecam DPD i...Pocztex (tak tak ta firma z Poczty Polskiej)

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów