Pokaż wyniki od 1 do 10 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Arni3698-40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
    http://www.allegro.pl/item435770376_..._40d_w_wa.html

Może ktoś na temat tego gripa coś napisze?
    Nie no nie dość że Delta to jeszcze z deka profanacja profesjonalnego sprzętu
    czy naprawdę chcesz zrobić ze swojego aparatu kalendarz i zegarek
    ale mówiąc konkretnie już o tym modelu, znajomy zakupił sobie właśnie ten model ( bo ma LCD i profesjonalniej to wygląda ) i jak zobaczyłem to cudo techniki to się przeraziłem :
    1. szpara między aparatem a gripem
    2. tandetny plastik trzeszczy i wszystko luźne się zrobiło po miesiącu użytkowania
    3. brak kółka , no co jak co ale w trybie manualnym nie wyobrażam sobie życia bez niego
    Krótko mówiąc dla mnie badziew straszny...

co jak co ale wolałbym dozbierać już do tych 500 zł i kupić oryginał BG-E2N co też uczyniłem naprawdę warto bo gripa kupuje się tylko raz więc można te parę złotówek więcej wydać i być naprawdę zadowolonym użytkownikiem sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez Arni3698-40D ; 21-09-2008 o 01:32
    Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arni3698-40D Zobacz posta
    co jak co ale wolałbym dozbierać już do tych 500 zł i kupić oryginał BG-E2N co też uczyniłem naprawdę warto bo gripa kupuje się tylko raz więc można te parę złotówek więcej wydać i być naprawdę zadowolonym użytkownikiem sprzętu.
    Ale po co przepłacać skoro za połowę tej kwoty można mieć zamiennik o prawie tych samych parametrach?? Płacić tyle za napis Canon?
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Początki nałogu Awatar Fotofil
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Ale po co przepłacać skoro za połowę tej kwoty można mieć zamiennik o prawie tych samych parametrach?? Płacić tyle za napis Canon?
    Święte słowa.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może na przykład po to, żeby mieć pewność, że się nie rozpadnie. Pewność a nie przypuszczenie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Może na przykład po to, żeby mieć pewność, że się nie rozpadnie. Pewność a nie przypuszczenie.
    Bzdurny argument To coś co ma napis Canon nie może się zepsuć? No człowieku...

A jeżeli nie miałeś tego gripa w rękach to nie pisz takich bzdur.

Ja nie miałem w rękach oryginału to się nie wypowiadam - na pewno jakościowo jest świetny - w to nie wątpię. Ale jeżeli biorę do ręki to badziewie za 200zł i nic nie trzeszczy, wszystko jest spasowane i co najważniejsze - TO DZIAŁA - no to nikt mnie nie przekona, żeby płacić więcej za to samo. Jak się wnerwię to kupię oryginalny i porównam
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bzdurny argument To coś co ma napis Canon nie może się zepsuć? No człowieku...
    Oczywiście, że może. Tyle, że ja o takim przypadku jeszcze nie słyszałem.

A jeżeli nie miałeś tego gripa w rękach to nie pisz takich bzdur.
    "Manie" w ręku niczego nie gwarantuje. Oryginalne gripy są intensywnie użytkowane przez bardzo wiele osób od długiego już czasu. Dopiero ten fakt daje mi poczucie pewności sprzętu. To, że go potrzymam i posłucham, czy nie trzeszczy, niewiele wnosi.
    Ja nie miałem w rękach oryginału to się nie wypowiadam - na pewno jakościowo jest świetny - w to nie wątpię. Ale jeżeli biorę do ręki to badziewie za 200zł i nic nie trzeszczy, wszystko jest spasowane i co najważniejsze - TO DZIAŁA - no to nikt mnie nie przekona, żeby płacić więcej za to samo.
    Ależ ja nie mam zamiaru Cię przekonywać. Szczególnie, że nikt Cię nie przekona. Kupuj co chcesz. To przecież Twoje pieniądze.
    Jak się wnerwię to kupię oryginalny i porównam
    Spoko! Tylko niech to porównanie potrwa tak kilka lat intensywnego używania obu sprzętów. Najlepiej każdego po kilka egzemplarzy. Wtedy to będzie miało jakiś sens.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Miałem i oryginał i Deltę. Żadnej różnicy oprócz napisu Canon. Męczyłem ten drugi bardzo długo i nic się nie działo, Dlatego właśnie do nowego aparatu kupiłem podróbę za 199zł.
    I fajnie, że Ci się udało. Cieszę się. Jednak na forum bez problemu znajdziesz relacje osób, które miały różne przejścia z "zamiennikami". A znajdź mi takiego, któremu się oryginał popsuł.

Edit: Mój Tamron też, kiedy go kupiłem, nie trzeszczał i wyglądał całkiem solidnie. I był bardzo ostry. No, ale to można o nim napisać wyłącznie w czasie przeszłym. Wtopiłem jakieś 1100 zł. Tak się skończyła moja przygoda w pseudooszczędzanie.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 21-09-2008 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar Arni3698-40D

Domyślnie

Kolaj mam bardzo podobne podejście do tej sprawy

a co do gripa Phottix'a BP-40D nie wypowiem się bo nie korzystałem nigdy mogę przyznać wygląda naprawdę dobrze i nie wiele się różni od oryginału i mam nadzieje że tym co z niego korzystają długo pochodzi ja jednak wolę zostać przy sprawdzonym sprzęcie i jak to zostało określone dopłacić za ten śliczny biały znaczek Canon
    Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Oczywiście, że może. Tyle, że ja o takim przypadku jeszcze nie słyszałem.
    Mi się zepsuł spust w gripie do 20D. Ot po prostu przestał stykać. Może być?
    Owszem - po jakichś dwóch latach użytkowania i owszem - robię zdjęcia głównie w pionie nie w poziomie...

Uprawnienia umieszczania postów