http://www.allegro.pl/item435770376_..._40d_w_wa.html
Może ktoś na temat tego gripa coś napisze?
http://www.allegro.pl/item435770376_..._40d_w_wa.html
Może ktoś na temat tego gripa coś napisze?
Nie no nie dość że Delta to jeszcze z deka profanacja profesjonalnego sprzętu
czy naprawdę chcesz zrobić ze swojego aparatu kalendarz i zegarek
ale mówiąc konkretnie już o tym modelu, znajomy zakupił sobie właśnie ten model ( bo ma LCD i profesjonalniej to wygląda ) i jak zobaczyłem to cudo techniki to się przeraziłem :
1. szpara między aparatem a gripem
2. tandetny plastik trzeszczy i wszystko luźne się zrobiło po miesiącu użytkowania
3. brak kółka , no co jak co ale w trybie manualnym nie wyobrażam sobie życia bez niego
Krótko mówiąc dla mnie badziew straszny...
co jak co ale wolałbym dozbierać już do tych 500 zł i kupić oryginał BG-E2N co też uczyniłem naprawdę warto bo gripa kupuje się tylko raz więc można te parę złotówek więcej wydać i być naprawdę zadowolonym użytkownikiem sprzętu.
Ostatnio edytowane przez Arni3698-40D ; 21-09-2008 o 01:32
Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Bzdurny argumentTo coś co ma napis Canon nie może się zepsuć? No człowieku...
A jeżeli nie miałeś tego gripa w rękach to nie pisz takich bzdur.
Ja nie miałem w rękach oryginału to się nie wypowiadam - na pewno jakościowo jest świetny - w to nie wątpię. Ale jeżeli biorę do ręki to badziewie za 200zł i nic nie trzeszczy, wszystko jest spasowane i co najważniejsze - TO DZIAŁA - no to nikt mnie nie przekona, żeby płacić więcej za to samo. Jak się wnerwię to kupię oryginalny i porównam![]()
Moje zdjęcia na forum
7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
http://jaceklosko.blogspot.com/
Oczywiście, że może. Tyle, że ja o takim przypadku jeszcze nie słyszałem.
"Manie" w ręku niczego nie gwarantuje. Oryginalne gripy są intensywnie użytkowane przez bardzo wiele osób od długiego już czasu. Dopiero ten fakt daje mi poczucie pewności sprzętu. To, że go potrzymam i posłucham, czy nie trzeszczy, niewiele wnosi.A jeżeli nie miałeś tego gripa w rękach to nie pisz takich bzdur.
Ależ ja nie mam zamiaru Cię przekonywać. Szczególnie, że nikt Cię nie przekona. Kupuj co chcesz. To przecież Twoje pieniądze.Ja nie miałem w rękach oryginału to się nie wypowiadam - na pewno jakościowo jest świetny - w to nie wątpię. Ale jeżeli biorę do ręki to badziewie za 200zł i nic nie trzeszczy, wszystko jest spasowane i co najważniejsze - TO DZIAŁA - no to nikt mnie nie przekona, żeby płacić więcej za to samo.
Spoko! Tylko niech to porównanie potrwa tak kilka lat intensywnego używania obu sprzętów. Najlepiej każdego po kilka egzemplarzy. Wtedy to będzie miało jakiś sens.Jak się wnerwię to kupię oryginalny i porównam![]()
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
I fajnie, że Ci się udało. Cieszę się. Jednak na forum bez problemu znajdziesz relacje osób, które miały różne przejścia z "zamiennikami". A znajdź mi takiego, któremu się oryginał popsuł.
Edit: Mój Tamron też, kiedy go kupiłem, nie trzeszczał i wyglądał całkiem solidnie. I był bardzo ostry. No, ale to można o nim napisać wyłącznie w czasie przeszłym. Wtopiłem jakieś 1100 zł. Tak się skończyła moja przygoda w pseudooszczędzanie.
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 21-09-2008 o 17:25 Powód: Automerged Doublepost
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Kolaj mam bardzo podobne podejście do tej sprawy
a co do gripa Phottix'a BP-40D nie wypowiem się bo nie korzystałem nigdy mogę przyznać wygląda naprawdę dobrze i nie wiele się różni od oryginału i mam nadzieje że tym co z niego korzystają długo pochodzija jednak wolę zostać przy sprawdzonym sprzęcie i jak to zostało określone dopłacić za ten śliczny biały znaczek Canon
![]()
Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D