Cytat Zamieszczone przez konrad Zobacz posta
Niech zgadnę, nie stałeś nigdy w ciemnym studio przy włączonych 3 pilotach lamp studyjnych i nie próbowałeś złapać ostrości bocznym punktem AF na oku modelki.
Zgadza się. To nie mój sport. Sądzę, że takich jak ja jest sporo. Takich, którzy nie wejdą do studia nigdy. I takim nawet stary 5D będzie służył z powodzeniem i nawet nie pomyślą o fakcie, że AF jest taki a nie inny. Dlatego będę stał na straży AFa w 5D uważając go za wystarczający. Jak pisałem to jest entry FF i jako taki ma służyć "do wszystkiego". A przecież wiecie jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, jak mawia stare przysłowie pszczół. To, że wy sobie pozycjonujecie ten sprzęt jako aparat do studia nie oznacza w żaden sposób, że Canon myśli tak samo. Canon jako sprzęt studyjny promuje raczej modele z serii Ds. Dlatego też nie możecie wymagać od Canona zmiany strategii tylko dlatego, że nie macie ochoty (lub z innego powodu - nie istotne) kupić właściwego ku temu aparatu. Z samochodu miejskiego (czyli takiego właśnie do wszystkiego) nie zrobicie auta rajdowego i nie możecie wymagać od producenta, żeby w nowej wersji Astry czy Tico wsadził silnik V8. Po prostu jesteście żałośni trwając w swoim uporze. Od dawna wiecie, że 5D ma AF nie nadający się do studia ale nia siłę robicie z tej puchy model studyjny.