Pokaż wyniki od 1 do 10 z 102

Wątek: [ripek] ślubne

Mieszany widok

Domyślnie

Bardzo fajnie ze pokazujesz backstage ze swoich sesji - super sprawa

Moglbys moze pokazac jakies fotki z tej sesji - bo te pokazane w filmie sa strasznie malutkie ?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    Bardzo fajnie ze pokazujesz backstage ze swoich sesji - super sprawa

Moglbys moze pokazac jakies fotki z tej sesji - bo te pokazane w filmie sa strasznie malutkie ?
    A powyżej filmiku nie widać galerii ? Tam sa także zdjęcia z pleneru
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Ripek, troche interpelacji technicznych:
    1. Nie masz problemow ze wspolpraca lampa-transmiter? Chodzi mi dokladnie o ustawienie i odleglosci: lampa, transmiter, obiekt.
    Mam - często sygnał (IR) nie dochodzi. Dlatego kupiłem Skyporty (tam niestety też jest problem w postaci max synchro 1/200 - kolejny zakup to filtr szary)

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    2. Jak ustawiales parametry aparatu i lampy przy zdjeciach wewnatrz statku powietrznego i na plycie lotniska? Uzywales M w body i czy korygowales sile blysku?
    Wogole to sesja super.
    Wszystko na M. Czas ok 1/160 bo na 1/200 czasami widać cień na dole zdjęcia. Do tego dobieram przysłone.
    Ostatnio edytowane przez ripek ; 17-09-2008 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta

Mam - często sygnał (IR) nie dochodzi. Dlatego kupiłem Skyporty (tam niestety też jest problem w postaci max synchro 1/200 - kolejny zakup to filtr szary)
    a do czego przydaje się ten filtr szary?
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    a do czego przydaje się ten filtr szary?
    Zmniejsza dopływ światła czyli jak masz ten sam czas i przysłonę to wychodzi ciemniejsze zdjęcie. Czyli w moim przypadku w pełnym słońcu jeśli nie mogę robić krócej niż 1/200 (limit skyporta) i nie chcę używać dużej przesłony typu f/11 (bo chcę mieć małą głębię) a iso już i tak mam 50 czyli mniej się nie da to jedynym ratunkiem jest właśnie filtr szary.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Zmniejsza dopływ światła czyli jak masz ten sam czas i przysłonę to wychodzi ciemniejsze zdjęcie. Czyli w moim przypadku w pełnym słońcu jeśli nie mogę robić krócej niż 1/200 (limit skyporta) i nie chcę używać dużej przesłony typu f/11 (bo chcę mieć małą głębię) a iso już i tak mam 50 czyli mniej się nie da to jedynym ratunkiem jest właśnie filtr szary.
    W ogole nie pomyslalem o problemie zbyt wolnej synchronizacji planujac swoja 'nowa torbe', gdzie m.in. znajda sie budzetowe 'cactus'y' z gadgetinfinity.com Dobrze, ze wspomniales o szarym :smile:
    Od razu podpytam jak silnego sciemnienia uzywasz, zeby zbic przyslone do pozadanej, bo nie znam sie nic a nic na filtrach, zwlaszcza szarych?

A zdjecia ekstraklasa. Oczywiscie nie ta Polska.

Uprawnienia umieszczania postów