Zarówno w 49 jak i 51 jakieś 2 stopnie na minus bym dał (CCW), bo wszystkie linie lecą na plus (CW). (również piony postaci).
Zarówno w 49 jak i 51 jakieś 2 stopnie na minus bym dał (CCW), bo wszystkie linie lecą na plus (CW). (również piony postaci).
a mnie sie zdjecia podobaja. Super.
ripek, foty super, gratulacje !
2 stopnie w stosunku do zdjęcia to bardzo dużo, to po prostu widać.
A druga sprawa, to przecież można w postprocessie obrócić. Wydaje mi się, że algorytmy obracania są niezłe (w miarę małostratne).
EDIT : Mnie się najbardziej podoba pan z pompą na fotce tematycznej (52) :P
Ostatnio edytowane przez micles ; 06-11-2008 o 23:37
Zmniejsza dopływ światła czyli jak masz ten sam czas i przysłonę to wychodzi ciemniejsze zdjęcie. Czyli w moim przypadku w pełnym słońcu jeśli nie mogę robić krócej niż 1/200 (limit skyporta) i nie chcę używać dużej przesłony typu f/11 (bo chcę mieć małą głębię) a iso już i tak mam 50 czyli mniej się nie da to jedynym ratunkiem jest właśnie filtr szary.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
W ogole nie pomyslalem o problemie zbyt wolnej synchronizacji planujac swoja 'nowa torbe', gdzie m.in. znajda sie budzetowe 'cactus'y' z gadgetinfinity.com Dobrze, ze wspomniales o szarym :smile:
Od razu podpytam jak silnego sciemnienia uzywasz, zeby zbic przyslone do pozadanej, bo nie znam sie nic a nic na filtrach, zwlaszcza szarych?
A zdjecia ekstraklasa. Oczywiscie nie ta Polska.
Filtra jeszcze nie mam - wszystko w planach. Także w planie jest wysłanie uszkodzonej 580EX do serwisu bo nie działają przyciski. Padła około lipca i do tej pory używałem jej bez możliwości korekcji błysku ale dała radę![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Dawno nie wrzucałem nic więc dorzucam wyciąg z nowości z mojego portfolio (>www).
55.
56.
57.
Tu zaczyna się historyjka "Don't drink&drive"
58.
59.
60.
61.
62.
63
64
65