40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
pierdółek jest dużo:
- IR w gripie
- 14 bit
- sRAW1, sRAW2
- AF micro adjustment
- Auto lighting optimizer (4 settings)
- Auto correction of lens peripheral illumination (vignetting)
- 3.0 " TFT LCD 920,000 pixels
- Real-time evaluative metering using CMOS image sensor - tego nie ma nikon. do tego jest możliwość podłączenia mikrofonu
- Polish menu
Ja kupie to body na pewno - zwłaszcza, że na nie niecierpliwie czekałem i zamiast kupić 5D zainwestowałem w szkiełka - w tym w starą wersje 24L
zawiedziony jestem tylko tym AFem. pewnie do tandemu zamiast drugą piątkę kupię 1d3. nie lubię pracować na dwóch różnych puszkach w tym samym czasie ale to chyba optymalne rozwiązanie do ślubów dla mnie.
Ostatnio edytowane przez schabu ; 17-09-2008 o 11:17
Czekam na zdjęcie jakiegoś użytkownika 5D Mark II z podpiętym mikrofonem który równocześnie fotografuje.
W tej specyfikacji (dla mnie ciekawej i OK) cena powinna spadać dość szybko.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
No cóż... to było do przewidzenia.
AF ? Skoro piszą, że ma być ciut lepszy niż 50D, to pewnie tak będzie. Pierwsza "piątka" miała AF też odrobinę lepszy niż 20/30D.
21 mPix? Miejmy nadzieję, że szkła Canona obecne na rynku (przynajmniej z serii L) "wytrzymują" tę próbę.
Jeżeli ISO 6400 będzie na poziomie dzisiejszego 1600 to będzie naprawdę bardzo dobrze.
Tylko szkoda, że nie dali wbudowanej "kukułki"...
To raczej wszystko, co Canon chciał pokazać przed/na Photokinie. Jeżeli coś ma być jeszcze, to za min. pół roku.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
a dla mnie jest OK.
Ma wszystko, czego oczekiwałem, a jeśli AF będzie taki sam jak w 40D, to będę go chciał mieć.
Zostanie tylko problem której z aktualnych puszek będę musiał się pozbyć na podmiankę...
Jeszcze tydzień temu liczyliśmy na dwie puszki FF. Jedna tania dla ludu, a druga naprawdę dobra za więcej pieniędzy. Można powiedzieć, że dostaliśmy droższą puszkę ale klasy tej tańszej![]()
. W stylu Canona.
Poczekamy, może na wiosnę pokaże coś jeszcze... (sam w to nie wierzę)
system EOS
Dla mnie to całe nagrywanie jest troche bez sensu. 12 minut to jednak bardzo mało ( mówie oczywiście o materiale wsadowym a nie obrobionym 12 minutowym filmie ) Dodatkowo nie bedzie to napewno obojetne dla długości życia matrycy. Generalnie bajer do łapania przypadkowych scen jak w komórce. Może być ale jak musze za niego dopłacać dutki to wole kupic kamere.
A Panie kolego jakby on miał taki AF jak w 40D to brałbym go z pocałowaniem rączki - sęk w tym że z danych na oficjalnej stronie absolutnie to nie wynika.
Nieźle tą puszkę podsumował P.Askey:
After a week or so of teaser ads Canon has finally unveiled the successor to the venerable EOS 5D, the world's first 'compact' full frame digital SLR.