Strona 12 z 315 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 3144

Wątek: Canon EOS 5D Mark II - gdybania

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin K Zobacz posta
    Moze lekki offtop, ale mam takie drobne pytanie odnosnie AF w 5D (mam na mysli stary).
    Jak bedzie wygladalo jego porownanie z AF z 350D ?

Zastanawiam sie jaka bylaby roznica.
    Przesiadałem się z 350D na 5D. Różnica taka, jak w owym czasie AF z 20D a AF 350D. IMHO jest to przeskok o klasę. Oczywiście, jak porównasz z 1D (jakimkolwiek) to wyjdzie porażka.

Do amatorskich zastosowań wystarcza.

Tak na marginesie:
    Panowie, chyba Canon trochę "dozbroił" swój marketing. Na Fotopolis po raz pierwszy chyba napisano, że 5D ma "znakomitą jakość obrazu" i że "Cecha ta spychała wszelkie niedoskonałości konstrukcyjne na dalszy plan. EOS 5D przez większą część czasu przebywania na rynku był, dosłownie, bezkonkurencyjny."

Cóś drgnęło ;-) ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Nieźle tą puszkę podsumował P.Askey:
    No bo to była pierwsza kompaktowa lustrzanka FF. Czy coś mię ominęło?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2008 o 11:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Automatyczna korekta winiety. Było to już gdzieś ? Bo ja nie z onanistów sprzętowych i nie znam się tak dobrze na technicznych specyfikacjach wszystkich puch . Ciekawa opcja. Wiem. Można to sobie w komputerze zrobić ale czy było to już w jakiejś lustrzance ?
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 17-09-2008 o 11:57
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu

Domyślnie

Kolega Corwin mówił coś o puszce która nas powali i Nikon będzie ja ścigał ale to chyba nie to 5D?? Czyżby było coś innego w zanadrzu??
    CANON Laik

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Pierwsze sample: http://88.191.20.67/video/akiba/5D-M...-pix-video.zip (300 MB).
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Ja spokojnie czekam na więcej sampli. Oskarowy już pewnie sobie je przegląda na monitorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    to te 2 filmiki z dpr + 2 oficjalne fotki czy moze cos innego?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ja spokojnie czekam na więcej sampli. Oskarowy już pewnie sobie je przegląda na monitorze
    Wlaśnie tez czekam na sample od oskarkowego .. moze wezmie ta puche w weekendowy boj i wyspowiada sie publicznie na forum co z tym AF(i nie tylko AF)? Jesli dalej bedzie uzywalny tylko centralny to jakos kiepsko widze sens dokladania tych 4k do wysokiego iso i trybow C1,C2,C3. Po ciuchu liczylem na dobre boczne krzyzowe(2.8 or faster) oraz gratis na mniejszy shutter lag. Niestety dali wszystko inne .. I tak jak czornyj zauwazyl, zrobil sie z tego MkII taki compact FF. Szkoda, w kazdym razie dobrze to wrozy matrycy bo wydaje sie ze bedzie naprawde dobra. U canona ilosc feature'ow jest odwrotnie proporcjonalna do jakosci matrycy, i ta zasada wydaje sie byc i w tym przypadku spelniona(miejmy nadzieje).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Dla mnie to całe nagrywanie jest troche bez sensu. 12 minut to jednak bardzo mało ( mówie oczywiście o materiale wsadowym a nie obrobionym 12 minutowym filmie ) Dodatkowo nie bedzie to napewno obojetne dla długości życia matrycy. ?
    Myślę, że zużywanie matrycy można umieścić dopiero na samym końcu listy zmartwień Było tak, że matryca w 1D MkIII "chodziła" niemalże cały tydzień non-stop, i nic.
    Mnie ciekawi oczywiście AF w trybie HD... czy w instrukcji będzie podana maksymalna szybkość poruszającego się obiektu, przy której ten AF nadąży?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    to te 2 filmiki z dpr + 2 oficjalne fotki czy moze cos innego?
    To jest paczka zawierająca zdjęcia wykonane na wysokim ISO ( podobno ich sporo) przez jakiś japoński serwis, pisza o tym na optyczne.pl
    CANON Laik

Strona 12 z 315 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów