Strona 140 z 312 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 391 do 1 400 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    a propos tych cieni na modelce - czy Wy przypadkiem nie mylicie packshotów z fotografią artystyczną ?

packshot musi być bez cieni.
    chłopie. Packshot kobiety? Co to jakiś towar na sprzedaż w sklepie internetowym?

Cienie nie są żadnym tam wielkim problemem, pod warunkiem że są kontrolowane i tworzą fajny klimat. Niestety muszą to być przemyślane cienie (w odpowiednich miejscach, najczęściej miękkie i prawie nigdy nie powinny zakrywać oczodołów itp).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

"Prawie nigdy nie powinny zakrywac oczodolów"
    Czyli w tym przypadku odpada ?

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Ja bym nie dyskwalifikował tego zdjęcia ze względu na cienie (pozatym modelka oczy ma oświetlone). Z cieniem na oczach to chodziło mi raczej o zdjęcia jak nr 17 forumowicza o nicku macieksob (tutaj link do postu http://www.canon-board.info/showpost...postcount=1369 ).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A zapomnialem o tej fotce:

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witam po dłuższej przerwie. Tym razem coś trochę innego - portret dynamiczny

Body, stałki, zoomik

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Właściwie z portretem dopiero zaczynam, więc póki co nie mam się czym chwalić :] ani nie czuję potrzby by ktoś po mnie jeździł .. yyy ... czy po zdjęciu ... a już na pewno nie po dziewczynie.

Pytanie mam, po ostatnich zdjeciach z jednym źródłem światła odkryłem iż otwarcie źrenic jest różne, różnica ta jest na pierwszy rzut oka dość widoczna, jak sobie z tym radzić? Tak jak już tu napisali wcześniej tuż przed strzałem, poprosić o zamknięcie oczu? czy może macie inne sposoby na coś takiego.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak zupełnie na marginesie to mam propozycję aby zmienić tytuł wątku. Myślałem, że dotyczy on „portretów w kroku” a raczej odwrotnie „kroku w portrecie” Tak sobie patrzę i myślę, że pomysł dobry. Portret w kroku. Zaciekawiłem się a tu jak zawsze. Proponuję:

Portret. Stawiam pierwsze kroki lub aby te kroki jakoś pominąć.

tuszynski
    Guest

Domyślnie

A ja dla odmiany mam modela
    nie mogłem się oprzeć żeby przerysować tego piegusa. Co można było zrobić więcej/mniej/lepiej aby portret był jeszcze ciekawszy ?

źródło:
    http://www.flickr.com/photos/tuszynski/2592505822/

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Tak zupełnie na marginesie to mam propozycję aby zmienić tytuł wątku. Myślałem, że dotyczy on „portretów w kroku” a raczej odwrotnie „kroku w portrecie” Tak sobie patrzę i myślę, że pomysł dobry. Portret w kroku. Zaciekawiłem się a tu jak zawsze. Proponuję:

Portret. Stawiam pierwsze kroki lub aby te kroki jakoś pominąć.
    i odebrac monopol koledze allgsm....

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

zmień kolorystykę piegusowi bo w takim zimnym tonie to on wygląda choro a nie optymistycznie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 140 z 312 PierwszyPierwszy ... 4090130138139140141142150190240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów